no myslím, že by ich to prestalo baviť............. ale čo ja viem?... treba si počkať na názor nejakeho grafiťaka!
ked to ale beriem tak, že pokial by ich to omrzelo tak by bolo všetko pomalovane ..tato myšlienka ma moc nenadchýna a nezabudajte, že potom bys a o to pokúšali aj ludia, ktorí to vobec nevedia takže by to enbolo take pekné
zlegalizovane ako kde?? kazda brana, kazdy stlp, kazdy mur by mohol byt pomalovany??? hlupost.. a ked sa uz chce niekto ukazat pretoze robi graffiti ako umenie tak si najde nejaky legalny jam... tomu nezabranis...
Legalizacia vandalizmu nikdy neprejde, lebo ludia su kokoti a pod pojmom legalizacia by si hned predstavili ze to mozes nacarbat kam len chces, ale kokotovi nevysvetlis ze malovat niekomu na stenu domu nie je zrovna pre toho majitela prijemne. Keby mne niekto nasprejoval fasadu a chytil by som ho, chalana by som nakrmil tym sprejom... Nech si postavi dom a potom uvidime ci si bude po nom malovat...
Sisska, hahaha vsetko je niekoho majetok, ci to je institucia, ci to je sukromna osoba, ci to je firma... Pacilo by sa ti keby vlakove a autobusove stanice boli pomalovane, keby verejne vecka boli pomalovane, keby lampy boli pomalovane, keby vlaky, autobusy, trolejbusy, elektricky boli pomalovane? :/ Je to proste dementny napad, tam nech su na to urcene steny a hotovo...
a okrem toho diskutovat sice mozme, ale legalizacia, cize legalne poskodzovanie cudzieho majetku nebude nikdy legalne ani v takom absurdistane, ako je slovensko.
na nejake stare opustene budovy by som to hned povolil alebo aj na skoly ale ak by boli tie graffity pekne ne take cmaranice ale na historicke budovy ..ptm dajake moderne domy,vlkay,mhd a podobne nikdy..
podľa mňa by sa vlaky stali atraktívnejšími,nejeden svetový dizajnér sa inšpiruje graffitti v každom smere,aj pri dizajnovaní vlakovej súpravy.ak totiž vlak predstavuje zložku mesta,napríklad metro,alebo železnica,tak by mal byť v určitom súlade s mestom a modernou mestskou kultúrou,počnúc jeho proporciami
No hej podla toho ake grafiti, niektorych ludi aj za to platia a maju to tzv legalne, lebo ked ma niekto nejaky mur, pripadne mestska cast nejaka ma mur a chce tam mat nieco originalne pre mladych (priklad: thc v kosiciach).
Ale zase ze si niekto na stenu jednym tahom nacmara svoju prezivku tak diky pekne, take umenie zvladnem aj ja
co dnes nieje v sukromnom majetku ??? ...a štat by si asi tiež nenechal čarbat na steny ....ale niekde by to fakt seklo ale len neaky obrazok bez popisov ....mne by sa to pacilo mat dakde na chate jednu stenu taku z neakym ukludnujucim obrazkom ... ale inac keby mi niekto len tak mohol kedy chce hoc cim posprejovat tak skoncil potom mu uz len 80kg zavazie na nohu a cistil by to a potom slup do vody i zo zavazim
no mne sa to strašne páči teraz nám aj riaditelka dovolila pografitovať si triedu normalne príde profesionálny sprejer nam to spraviť .. ale tak.. určo by mi vadilo keby si bárdo na niečo moje načmára nečo.. a pritom sa mi to nemoze lubit.. takze nech to nelegalizuju
Tak za prvé uvedomťe si, že by to prestalo baviť dosť týpkov, pretože ilegalne plochy malujeme kvôli čomu ne preto že nám to už uplne j..e ale preto aby sme sa po celom meste zviditelnili. Veď každý Writer túži po sláve a rešpekte vo svojom meste... Čo sa týka tagov je to určitý druh podpisu no myslím, že v dnešnej dobe tagy stoja za dve veci pretože taguju len Toys. Skúsenejší writaz využívajú bombingy. No a naspäť k legalizácii. Proste by sa vytratilo pre mnohých to kúzlo. Ako ja preferujem maľovanie legálu pretože som mal problémy s políciou a verte nestojí to zato. Graffiti som začal brať ako umenie a tak sa aj snažím prezentovať. Čiže moj pohlad na vec je taký, že je to pekná myšlienka ale určite sa to nestane pretože niektorý ludia to nedokazu pochopit ako umenie ale to už je na dalsi clanok takze tak.
tak akože no súhlasím z časti s týmto nadomnou...ale to že tagujú len toys to máš zas skade?...len si čekni Rascals z Ba...to je crew ktorá robí vlaky snád na celom svete...majú tagy hockde a nie sú určite toys...bomb je iná vec úplne...nie všade sa dá zriešiť bomb tak tam len šupneš tag a dobre...a to že legálne steny sú to nikto nevie?...ale to je niečo úplne iné...bomb alebo ilegál je úplne iná fáza...lebo legál je väčšinou niekde okrajovo...určite nedá mesto legálnu stenu len tak do centra...zato sa taguje a bombuje....čiže aj keby to niekto zlegalizoval bolo by to podľa mna to isté len by sa to riešilo hocikedy a cez noc ako zvyčajne....hovorím to lebo to riešim aj ja a viem aké to je...
Men ja to berem na svoje mesto a ver mi u nas stoja tagy za dve veci... A co sa tyka RCLS tak to je ina vec to su Pani a ja by som si ich urazit nedovolil...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
ked to ale beriem tak, že pokial by ich to omrzelo tak by bolo všetko pomalovane ..tato myšlienka ma moc nenadchýna a nezabudajte, že potom bys a o to pokúšali aj ludia, ktorí to vobec nevedia takže by to enbolo take pekné
podla mna by ich pocet na jednej strane klesol, lebo niektorych na tom pritahuje najmä ten adrenalin a keby ho nebolo, nebavilo by ich to..
ale na druhej strane ini ludia by to zacali praktizovat, lebo by sa uz nebali zaakona.
cize by sa to pravdepodobne vzajomne vykompenzovalo a ostalo by ich rovnako vela na to som dosla svojou uvahou
bolo by legalne vsetko, co by nebolo pod "osobnym majetkom", aj ked aj to je celkom tazke presne povedat, co ten pojem vsetko zahrna..
ale aaa, pozri- 50% tych veci, co si vymenoval, je pomalovanych uz aj teraz.
mna len zaujima, ako by to teoreticky vyzeralo, keby to bolo legalne.
mylsím,že kdesi vo francúzsku im prenechali časť metra,ale vyzeralo to kvalitne,bez "typických tagov"
ja si nechám rád "vymaľovať" takto dom.ale tak ,aby to nejako vyzerlao,kao som už spomínal bez tagov a odkazov
No ja by som mal strašne rád dom pokreslený niečím pekným ...
Ale zase ze si niekto na stenu jednym tahom nacmara svoju prezivku tak diky pekne, take umenie zvladnem aj ja