Viem,ze uz tu je tych for o Bohovi dost, ale ja chce len prejavit svoj nazor. Mam len 14 rokov a zaujiamju ma veci ohladom smrti, Boha.Viem som mlada na to, aby som sa zatazovala rozmyslanim nad tym co bude potom...Ci ma budu cakat dva tunely.Alebo len za
Bolo toho dost aale pekne si to napisala tak ja ti pekne odpisem mas 14 a podla mna mlada na to aby si mala vlastny nazor nie si.. To co presne po smrti bude ti bohuzial nik nepovie lebo este nikto co ziju mrtvy nebol Co sa tyka spovede hriechov sa sice zbavis ale este furt v tom mam nejasno lebo katechetka nam to vysvetlovala na priklade ze ukradnes rodicov (teda akoze Bohu) 50 korun (=hriech) potom sa sice ospravedlnis a oni to odpustia (=spoved)ale vypytaju si tych 500 sk spat (teda ocistec) taakze spoved je podla mna na to ze ti tie hriechy odpusti ze sa na teba nehneva ale urcite to raz bude sa musiet splatit...a podla mna je hlupost tvrdit ze niekto pojde do pekla len za to ze napr jeho rodina ho nevychovala ako nejakeho veriaceho alebo ho dali na ine nabozenstvo..treba zit ako najlepsie ide a potom neni mozne aby si sla do pekla alebo niecoho takeho...viera v boha to zitie lepsie len ulahcuje podla mna... ja veris ze po smrti nieco je ale co to neviem ... no kamarat bol na 1 odbornej prednaske aj s filmami o ludoch co prezili klinicku smrt a prisiel z tade strasne nasraty lebo odborna prednaska a filmy trvali asi 5 minut a potom tam zacali hovorit a jezisovi a jeho zivote kvoli comu tak vsak urcite neprisiel...asi treba zomriet kym na to prideme..aj ked sa s tym zomieranim teda velmi neponahlam..mne je tu dobre
ale tak je to cirkvou propagovane, kto nie je krestan ten pojde do pekla... to znamena modlenie sa, navsteva kostola, nehresit... mne to tak pripada ze aspon co ja poznam tak chodia do toho kostola len zo zvyku alebo kvoli tomu ze musia. ja nechodim ani sa nemodlim, nebola som tak vychovana a v 20tke uz sa na to nedam, mam svoj vlastny nazor a vlastne hodnoty ktore sa snazim dodrziavat a myslim ze niesom horsi clovek ako krestan, ale aj tak pojdem do pekla lebo sa nemodlim
najviac ma bavia spovede, pride chalan (baba) z kostola, hresi, pije, ublizuje, kradne, smilni... a potom sa raz za dobu dotrepe do kostola, precita hriechy z papiera, odrecituje xy otcenasov a uz je cista dusa??
nevravim ze neverim v boha (alebo nejaku veducu bytost), ale neverim nabozenstvu tak ako je to podavane, som skor vedecky zalozena a osobne skor verim tomu ze mozog odumiera, ako ked mas tazke zranenie ale necitis to, aj za to moze mozog a nie boh ktory nam ulahci utrpenie. osobne sa smrti asi aj bojim, prave preto ze neviem co ma caka a ze tu musim zanechat svojich blizkych...
co ma najviac stve je ze sa vravi boh je trpezlivy, spravodlivy - a co je to za spravodlivost ked sa narodi male babo chore, nic zo zivota nema a pritom nikomu neublizilo a na druhej strane sa nejaky vypaseny mafian vala na plazi a uziva si zivota. spravodlivost? ale ospravedlnuje sa to tym ze boh vie co robi a s kazdym ma svoj zamer
ja neverim ze svatou spovedou to konci podla mna pokial clovek nelutuje z celeho srdca nebude mu odpustene tak nech si debili na tie spovede chodia ja viem kedy som s bohom za dobre a kedy sme pohadani a co sa tyka temy nuz rozhodne mas pekny nazor ... neobruseny ale pekny pokial mas ciste svedomie nemusis sa smrti bat nech uz po nej bude cokolvek
Mna nastastie nikto nenutil do toho aby som chodil do kostola, stal sa krestanom alebo nieco podobne a som za to svojim rodicom velmi vdacny. Myslim si, ze to bolo tak spravne, bolo by super keby to v kazdej rodine tak bolo. Clovek by sa mal podla mna rozhodnut sam ci chce byt krestan(alebo moslim etc.) vo svojich 18 rokoch. Mne to pripada take cudne, ze za cloveka rozhodne niekto iny, hned po narodeni, akeho bude vierovyznania. Napriklad mna keby odmalicka nutili byt krestanom-katolikom, a ja by som pritom chcel byt evanjelikom(srandujem, ja som hrdy na to ze som ateista). Ale keby sa uplatnila tato moja teoria, tak by mala krestanska cirkev asi velke straty Preto si to "mudro" zabezpecila krstami, aby si svoje ovecky ziskala uz po narodeni dietata, ked este nerozmysla nad takymito dolezitymi vecami.
Hmmm, viem som zly na krestanov, odpustite mi to - keby som bol zaryty krestan tak si dam zopar otcenasov a moje "hriechy" su vyriesene, ale kedze nie som tak s tym budem asi zit dokonca zivota
Esteze sa neda cez net cloveka ukamenovat, inak by mi to asi hrozilo
A nakoniec: keby bolo fakt peklo a nebo, tak nevaham a vyberam si peklo
Nebo, peklo? Co to je? Obycajne zastrasovanie zo strany cikrvy. V Boha verim, ale cirkev neuznavam, takisto ako krestanstvo a ostatne nabozenstva. Na to aby bol niekto dobry clovek nepotrebuje mat nalepku: Krestan - katolik.
Kresťania veria, že spoveďou sú im odpustené hriechy. Spoveď podľa kresťanstva nie je platná pokiaľ človek neľutuje a nechce svoj život zmeniť. Potom sa stáva zbytočnou a človek nezískava odpustenie. Spoveďou získa odpustenie avšak ešte musí nahradiť "škodu", ktorú svojimi hriechmi spôsobil. To je to, čo tu bolo spomenuté s tými peniazmi.
O klinickej smrti si myslim, že je to oboje aj odkrvenie mozgu a tým spôsobené blúznenie aj mystický zážitok.
existuje boh????ak ano,preco su wojny a ludia sa zabijaju nawzajom???preco to dowoli?werit w Boha znamena spowedat sa z hriechow,chodit prawidelne na omsu?blbost....newerim w Boha,ani w peklo...werim w stred..
Black-angel-wraj sme bozie deti.a aj ked nas nekoriguje,dore sa mu pozera na to ked to robime???a ten stred..to mam pisat sloh?,newiem to takto wyswetlit..hmmm...skusim to...wies co je tunel???asi hej,weris w neho???mysli si ze som blba,ale ja hej,lebo som ho sama zazila.je peklo,nebo,boh a satan...ak existuje satan,twori wojny,biedu...ak boh,tak co???po smrti si nas bere k sebe?a ak je boh,tak mame dany aj osud.wed on o nom rozhoduje.pocula som ze kazdy kto sa narodi uz ho ma dany...stred sa neda takto definowat...mas boha,diabla a stred....newiem ti to wyswetlit (((((((
B.Angel-ak to wyznelo moc drsne tak prepac ((ja wiem comu werim.je to ten stred,len to newiem riadne wyjedrit slowami.podlaq mna werit w boha znamena werit aj w diabla,wed ked existuje boh,tak aj diabol...su weci ktore lepsie wyswetlis slowami ako pisanim..a ete raz,ak som sa ta nejako dotkla,tak sorry!!!!!
verit v boha podla mna neznamena to iste ako verit v diabla skor by som povedala ze ked veris v boha pripustas tym aj existenciu zla resp diabla... mno a to nie je to iste
Black Angel podla toho co pises, mi to pripada tak ako keby si zamienas 2 pojmy, a to verit a uznavat. Ja verim aj v Boha aj v satana aj v UFO, no uznavam len seba a svoje schopnosti..
B.angel-ked exzistuje boh,musi aj diabol,to je aj decku jasne...nie su to 2 weci ale jedna...jasne ze ked niekto bude werit w boha,tak musi pripustit aj existenciu diabla...newerim ani w jedno ani w druhe ale wiem ze je aj zlo,aj dobro..a boh???diabol???nech su..som aj ja...
nemyslim ... svoju vieru mam zameranu na boha nie na diabla ale tym nepopieram jeho existenciu to som tym myslela... Verit v prenesenom zmysle ponat za autoritu resp uznavat - v takom kontexte to bolo pisane a myslene pre lepsie pochopenie...
Pre mna je primarna autorita Boh nie diabol...lebo Boh je pre mna viac ako diabol
Black Angel: No ty ponimas slovo verit trochen inak nez ja. Pre mna znamena verit v Boha - verit v jeho existenciu a nie uznavat ho ako autoritu. Takisto verim aj v satana (verim v jeho existenciu)..
Ale chapem co chces povedat. Pre mna je ako autorita tiez viac Boh nez satan..
ked umries budes nikto.pred narodenim si tiez nikto...tak si preboha vychutnavajte tento pravy zivot ked niekym mozete byt...a nerozmyslajte nad hlupostami...boh tiez nie je je to iba myslienka alebo predstava a je to iba tuzba dostat sa z problemov bez vlastneho usilia...alebo preboha preco mu dakujeme, dakujme sebe...viera ludi iba nici a robi z nich vacsich hlupakov ako su....
moji rodicia ma nutia chodit do kostola....lebo su krestania...a chcu, aby som bola aj ja.....lenze ja nechcem chosit do kostola....a byt takou krestankou ako chce cirkev....lenze oni si mylsia....ze som este mlada...a na take veci nemam dost rozumu.....to ze nechcm byt krestankou....ale neznamena, ze neverim v boha....boh podla mna je....a existuje....len sa mi nepaci ako ho prezentuje cirkev.....a neverim v toho "jej" boha...ale boh je uzasna bytost....vie toho viac ako my vsetci dokopy....a jeho poznania je za hranicami nasho chapania...a preto je bohom a on stoji za tym vsetkym comu nerozumieme....ale chceli by sme
Ako vydím tak sa tu vadíte pre myšlienku. A príčinou tohoto konfliktu je zase Boh(ako v krížiackých vojnách . Čo keď Boh nestvoril nás ale my sme stvorili Boha. Veď si niekedy myslím že viéra v Boha je to isté ako viéra ako keď veríte na princa Bajaju a sedemhlavého draka.
ja nadviazem na Trasha, krestanstvo je stare cca 2000 rokov, popisuje Boha, ako vecneho, kde bol pred tym, je vysadou vyspeleho sveta? je, je vysadou natolko vyspeleho sveta, aby si ho dokazal vymysliet, dokonca formovat na obraz svoj, a kontrolovat, ba riadit ludi... prvopociatky cirkvi, respektive pribehu Boha a nabozenstva, hovoria dost konkretne o existencii Boha, a velmi nekonkretne az v inotajoch zahalenom "satanovi"... verte si v co chcete, vyuzivajte na sprostredkovanie viery co chcete, ale tolerujte, a respektujte... vy co verite v Boha a v cirkev, zamyslite sa nad tym, ze ti co vam kazu, knazi a ini cirkevni hodnostari, su velmi vzdelani, rozhladeni a uvedomuju si bipolaritu "nasho" sveta, a respektuju ho.. ale nemozu zradit 2000 rocne tradicie a pripustit, aby sa ucenie cirkvi pod vplyvom svetskeho sveta zmenilo na frasku, preto ma niekto dojem ze musi chodit do kostola, preto niekto ignoruje svetske nazory, preto niekto slepo poslucha... este raz verte v co chcete, ale verte aj v to co veria ostatni, len tomu pripiste mensiu prioritu, da sa to, verte mi
podla mna je nabozenstvo baj ktora bola stvorena na udrzanie moralky a loajality ku kralovi v staroveku, je to patrne "ak neveris, peklo, ak si zly, peklo", jaa ho nepotrebujem na to aby som bol dobry a neublizoval nikomu ani nicomu, podla mna zly clovek vlastne nici seba, spini si svedomie kvoli svojim zlocinom to ho tresta, a ked ludia ktorym ublizil uz zomru tak sa uz s nimi nikdy nevyrovna...
podla mna je po smrti bud pocit vecneho spanku/komy, alebo novy zaciatok z uplne novou charakteristikou a bez pamate v uplne inom vesmire a na inej planete/dimenzii mimo vesmiru z ktoreho by si sa do nasho vesmiru bez takpovediac bozskej technologie nedostal...a samozrejme nie ako clovek ale ako uplne iny mysliaci tvor...alebo mozno aj clovek ak sa nahodou narodis opet tu ale to by bolo nekonecne nepravdepodobne ak je nekonecne vela vesmirov ako predpoveda jedna teoria o kvantovej mechanike...
Čítal som si tu vaše názory. Hmm. Poviem vám 3/4 z vás má skreslené predstavy. Či sa to týka učenia cirkvi, či sv. spovedi a iných vecí. Chodím na katolícke gymnázium. Nie som síce teológ no mám aspoň nejaké informácie... Ak chcete môžte mi napísať na ICQ a pokúsim sa vám poradiť. No so všetkým vám neporadím. Preto je dobré keď pohľadáte aj v literatúre... Odporúčam KKC (katechizmus katolíckej cirkvi) ale na prvom mieste je dobré si prečítať Sväté Písmo. Alebo si skúste nájsť nejakého kňaza s ktorým sa porozprávate o vašich otázkach. Nič za to nedáte.
Tommy. Keby si netrepal. Teraz som si len tak kukol tvoj profil, že čo za individuum to tu píše. Z tvojho profilu viem usúdiť jedno. Že si ešte malý nadržaný pubertiak... Keď dospeješ po psychickej nie fyzickej stránke potom sa zapájaj do diskusii. A len pre tvoju informáciu. Biblia, KTORÚ TY URÁŽAŠ , je NAJDôVERIHODNEJŠIA KNIHA STAROVEKU. Zamysli sa nad sebou.
A ešte jedno, Tommy. Keď vyššie píšeš, že veríš v boha, tak mi povedz aký je to boh? Ha? Upravený podľa tvojho vzoru? Vieš o tom, že Boh-otec v ktorého veríme my, kresťania, veria aj Moslimovia( Ich učenie vyplýva z učenia kresťanstva a judaizmu) len si to trochu upravili, skreslili, a aj židia, ktorý zasa neuznávajú Ježiša za Božieho syna ale iba za proroka? Povedz mi čo je ten tvoj boh?! Alkohol a onania? To je skôr bôžik a je to úbohe.
A podla koho najdoveryhodnejsia? Podla posluhovacov cirkvy ktora vrazdila a kradla?
Tym ze verim v Boha, mam na mysli ze verim v jeho existenciu, tak ako verim aj v satanovu existenciu, existenciu UFO a podobne. Ale inak verim len a len v seba a v svoje schopnosti. V zivote sa nemozes spoliehat na niekoho kto teoreticky ani nemusi byt skutocny (boh, satan atd...)
Ak mas na mysli storocie temna bohuzial musim priznat ze v tom obdobi bola cirkev na tom biedne. No neviem preco vytahujes veci stare 1000 ROKOV!!! Zije sa v sucastnosti. Tak sa nevyhovaraj a neociernuj a ... Nejdem sa tu už s tebou baviť. Toto je môj posl. príspevok, lebo vidím, že proti sebepravde a egoizmu nezmozem nic. Len aby potom niekedy ten Boha ti nepovedal: Zil si zle, tvoj zivot nepriniesol nic. Pojdes do vecneho zatratenia.
ja tiez napr werim w boha.w jeho pritomnost..ale newerim fararom.nejde o to ze nemaju wlastny nazor ale hlasaju to co im cirkew prikazuje,ako pise tommy...stotoznuju sa s nazorom cirkwi,inac by tam asi neboli..ale newerim im,ked widim wsetky tie pripady ako farari znasilnuju male deti,a cirkew sa to snazi zatajit,to ma neskutocne yebe...tak ako ma pak clowek werit cirkwi...a to robia z bozej milosti??urcite nie,su len uxylne howeda ktore treba wykastrowat.a myslim ze zabudli na to,comu zaswatili swoj ziwot,a to Bohu
Evanjelia a Bibliu možno akceptovat iba ako pochybnu autoritu a určite nie,ako jednoznačne pramene,su to historicke dokumenty podobne inym - Homerovym a Vergiliovym eposom,Zvitkom od Mrtveho mora,gralovym romanciam.
Treba pochopit,ze Biblia je len vyberom rozličnych diel a v mnohych pripadoch ide o dost svojvolny vyber.....Môže konklave dohodnut definitivny vyber,aby niektore diela boli zaradene do Novej zmluvy a ine jednoducho ignorovane?Mohli tak,,neomylne,, rozhodnut,ktore knihy patria do Biblie kym ine nie a to aj v takom pripade,ak niektore vylučene knihy presne zodpovedali historickej pravde?
Mne nejde o to,že cirkev v modernej dobe robi viac dobra ako zla.....mne ide o podstatu,prečo vlastne naboženstvo existuje.
Lotr, preco vytahuje veci stare tisic rokov? Nuz kedze si TY vyiahol nabozenstvo stare 2000 r, tak preco nie aj to co bolo potom? Ked hodnotit, tak poriadne so vsetkym. Potom by sme mohli tvrdit, ze vlastne Hitler nebol az tak zly, ked si odmyslime, ze chcel vyhubit "par" zidakov, ciganov a slovanov. Nemcom pomohol, taky priemysel a pokrok za neho dosiahli... ideme ho uctievat co ty na to?
PS (pre nechapavych): nie som skin, neonacista ani nic podobne. To bol LEN priklad a nevyjadruje moj postoj k danej osobe.
Čítal som KKC a poviem ti že zo všetkých tých pochybných čo smieš a čo nesmieš lebo pôjdeš do pekla, bolo najrozumnejšie len to že smieš zabiť v sebaobrane. Všetky ostatne kecy o smilstve a podobne, by som KKC vyškrtol len aby to bola kniha čo má hlavu aj pätu. Ale keby som mal škrtať všetko čo je v tej knihe choré a pre mňa absurdne tak by to už nebola kniha ale zdrap papiera.....
Vidim že keď chce človek pomôcť druhým, ktorí hľadajú svoju cestu tak sa doňho začnu navážať všetci, ktorí s tým nesúhlasia. Ja som prišiel len dať rady druhým a vy ako choré vrany hneď začnete vyskakovať. Ste ateisti? Tak si nimi ostatne. No keď niekto hľada vlastnú cestu života, tak ho nechajte nech sa rozhodne SÁM! A Trash. KKC nie je kniha, ktorú len tak "zhltneš". Nad tým treba aj uvažovať. Chápeš? A Folkgrapp. Zvitky, z ktorých sa davali texty do Biblie sa zachovali v niekoľkých tisícoch kopii roztrúsených po Zemi (asi okolo 10000, ale mozno sa mylim). Vieš čo je to za množstvo? A keď sa takmer na vlas podobali v podstate. A výberom, ktoré knihy budú v Biblii s tým sa zaoberá už niekto iný. A prečo jednoducho niektoré dajú a niektoré nie? Lebo pri niektorých su buď isté pochybnosti, alebo si odporujú... A Chavez. Myslíš si, že Hitler pomohol? Sa MÝLIŠ! Čo ten strach ľudí, obmedzená sloboda, neistota, chudoba bola stále... A prečo vyťahujem staré veci? Si normálny? Keď je niečo "staré" je to zlé? Aj SEX je zlý? Je tu už niekoľko 10-tisícročí a stále je ten istý a baví každého. Morálka je zlá? Čo by bolo potom anarchia? Zaužívané veci sú zlé? Vyzerá to tak, že ty myslíš len na čas kedy žiješ, ale ďalšie a minulé generácie... máš úplne tam. A aby som nezabudol Yoger99. Myslíš, že keď niekto ide za kňaza a stane sa kňazom, že svet je potom gombička? Si myslíš, že ich nemôže postihnúť psychická choroba (napr. pedofilia keď ju už rozoberáš)? Myslíš že nemajú pokušenie(sex so ženami napr.)? Majú to všetko im ostáva. Majú akurát viac milostí. Prosím vás. Nechajte už cirkev a náboženstvo... Nechce sa mi tu vypisovať romány.
Zvitky, z ktorých sa davali texty do Biblie sa zachovali v niekoľkých tisícoch kopii roztrúsených po Zemi (asi okolo 10000, ale mozno sa mylim). Vieš čo je to za množstvo? A keď sa takmer na vlas podobali v podstate. A výberom, ktoré knihy budú v Biblii s tým sa zaoberá už niekto iný. A prečo jednoducho niektoré dajú a niektoré nie? Lebo pri niektorých su buď isté pochybnosti, alebo si odporujú...
Je to velke množstvo.
Ale ja sa pytam KTO sa tym zaobera,že može neomylne rozhodnut,ktore dielo tam patri a ktore nie?KTO je taky úžasne neomylny?
Sam si napisal,že pri niektorych su pochybnosti a niektore si odporuju,......tak potom o čom sa tu bavime?O Biblii ako o nedoktnutelnom,nespochybnitelnom a nenapadnutelnom diele,alebo o Biblii ako o historickych dokumentoch,ktore maju taktiež svoje nepresnosti a nemožeme ich brat v uvahu ako čisto čistu pravdu ?
Folkgrapp davaju sa tam tie, ktoré sa stotožňujú. A neviem ako si došiel na to, že to tam dávajú neomylný. O tom som nič nepísal. Ak ťa zaujíma vznik takej formy ako ju poznáme dnes, tak si klikni na » sk.wikipedia.org/wiki/Biblia...
No jasné KKC treba pochopiť a v Biblii je všedko vysvetlené obrazne a popritom je to NUDA! A som zvedavy čo je podla teba na sexe ZLE?! Čo je na tom zle že to chce aj jeden aj druha? Povedz mi jeden pádny a rozumny dôvod prečo je sex zlý a nepíš mi blbosti otom že je to hriech a iné pecky. Chcem dôvod ktorý ma logiku a ktorý nebudeš argumentovať debilnými rečami typu - Sex je zly, je to hriech a že skončim v pekle. Také keci na mňa neplatia, lebo ja netúžim po celý život ako ty spávať len zo svojov rukou, narozdiel od teba nechcem byť manipulovatelnou ovcov nejakej obmedzenej inštitúcie zvanej CIRKEV, ktorá nás klame už 2000 rokov.......
Viete čo je dilema?V minulosti,v matriarchalnej spoločnosti bola uctievana žena,žena bola niečo sväte a splynutie s nou(sex)sa považovalo za stretnutie sa s bohom....
A ako to už raz byva,dejiny pišu vitazi...
A v tomto pripade bolo vitazom krestanstvo so svojim patriarchatom ,žena bola označena za nastroj diabla...ake jednoduche,vačšina symbolov matriarchatu (vtedy posvatnych)sa zmenilo na negativne.Viete napriklad prečo je Diabol zobrazovany často ako rohaty čert?
Je to podoben rimskeho Boha vina Bacchusa,ktory bol uctievany este pred Kristom.
No.... a toto majú spoločne nielen kresťanska ale aj islámska a židovska viera, čiže jeden a ten istý "BOH", jedna a tá istá viera a jeden a ten istý stupidizmus....
Trash. V prvom rade sa nauč písať!!! A nepísal som, že sex je zlý. To čo som písal bola rečnícka otázka, ak vieš čo je to. Sex je dobrý. Cirkev nemá nič proti sexu. Až na predmanželský. Keď nechceš, aby som vypisoval, že je to hriech, tak Ti dám iný dôvod. Napr. štatistiky. Obrovské % ľudí, ktorí začali sexuálne žiť, mali potom v manželstve problémy tak s neverou ako aj so sexom. Prečo? Lebo ich SEX omrzel. Neponúkal im už to čo predtým, alebo chceli súložiť s niekym iným ako len so svojim partnerompartnerkou...
Ja verím v Boha, verím v dobro aj v zlo, ale nechodím do kostola, na spovede a ani sa nemodlím modlitby. Ja neviem nebaví ma hovoriť stále tú istú modlitbu dokola a pritom ani poriadne nerozmýšlať nad jej významom, mám radšej vlastné myšlienky, je to úprimnejšie. A prečo nechodím do kostola? Lebo vojdete do kostola a čo vidíte ako prvé? Sochy, obrazy, maľby, zlato, všetko materiálne. A je toto viera? Viera, láska, Boh - všetko je nehmotné. Tak prečo na to potrebujeme niečo, čo to zobrazuje? Ja to nechcem. Vojdem do kostola a vidím tam ľudí. Ako žijú? Mám pocit, že tam chodia len preto, aby povedali: Áno bol som dnes na omši. Aby uspokojili seba, že sú kresťania. Že keď sa tam raz za týždeň ukážu, tak pôjdu do neba. To sa mi hnusí.
Nemám motiváciu chodiť tam.
Niekto tu položil otázku: Ak existuje Boh prečo sú vojny?
Za to si môžeme my a nie Boh.
A prečo to dovolí?
No preto, lebo nám dal slobodnú vôlu.
No toto je môj názor, ak sa niekomu nepáči nech sa ozve.
Angel_love dal nam slobodnu volbu, potom ale nechapem na co nam dal prikazania? Rozkazovat by nam chcel, ale dovoli aby sme boli taki aki sme, dovoli aby umierali nevinni ludia a pod. To je postavene na hlavu tak ako cele krestanstvo..
To obrovské % je koľko percent? A ešte povedz mi načo sa ženiť. Podla mňa to dochádza k neverám a podobným sračkám preto lebo sa dvaja zosobášili a po 20rokoch sa už len žerú lebo jeden omrzel druhého. Ty by si chcel prežiť z jednou ženskou celý život? Lebo ja nie. A navyše cirkev kafrá do veci do ktorých nemá, a keď sa na ňu človek chce spoľahnúť tak ti kňazi povedia len toľko že cesty Božie sú nevyspitateľné a chlastajú si ďalej omšové. Koľko kňazov tvrdi že smilstvo je špatné a pritom sexuálne obťažujú malé deti....
Angel_Love:
No tebe by sa dalo povedať pravá kresťanka lebo ty si uvedomuješ že Cirkev je jedno veľké svinstvo. Načo do nejakého debilného kostola. A ešte jak tam vojdeš a sú tam tie babky sadistické katoličky. Falošne spievajú svätuškaria, ale keď vyjdu z kostola tak už ohovárajú a posudzujú iných ľudí. Príklad jakaška baba príde do spovedelnice a farárovi začne rozkladať: Pán farár a tu ste videli jak chodí oblečená, jak daka pobehlica! A raz bola s týmto a potom s tamtým a olizovali sa na ulici, fuj hanba tá dnešná mládež nemá morálku blahdiblah......
A ešte povedz mi načo sa ženiť. Podla mňa to dochádza k neverám a podobným sračkám preto lebo sa dvaja zosobášili a po 20rokoch sa už len žerú lebo jeden omrzel druhého. Ty by si chcel prežiť z jednou ženskou celý život? Lebo ja nie. A navyše cirkev kafrá do veci do ktorých nemá, a keď sa na ňu človek chce spoľahnúť tak ti kňazi povedia len toľko že cesty Božie sú nevyspitateľné a chlastajú si ďalej omšové. Koľko kňazov tvrdi že smilstvo je špatné a pritom sexuálne obťažujú malé deti....
Ja len taku malu poznamku.
Vo faune je davno znama bigamia,a to u mnoho druhov zvierat...
Prečo je tomu tak?
Žeby Boh dal do vienka niektorym druhom zvierat ako nepodmieneny reflex prave bigamne spolunaživanie?Alebo žeby sa zvierata dopuštali hriechu?Ved bigamia je pritom uplne normalna v niektorych štatoch sveta....
Nie je to rozkaz? Ked som bol este maly a sprosty tak som par rokov ministroval, do kostola som chodil KAZDY den a KAZDY den som pocuval tie dristy a jasne bolo hovorene ze kto sa neriadi prikazaniami nebude zit vo vecnom kralovstve a podobne kaleraby.. Cirkev tymto len zastrasuje ludi ktory ziju v nevedomosti..
Presne....Prečo práve mi ľudia máme sedieť a šprtať sa v nose kým nepríde tá pravá, prípadne pravý, s ktorým by sa človek mal žrať do smrti? Tento názor sa s tebou perfektne zdieľa.
Angel_Love:
Tommyhot má pravdu. Chodiť do kostola každú stupidnú nedeľu, počúvať dristy, ktorými keď sa riadiš je sú premárnené roky. Ľudia ktorý tak robia nežijú ale prežívajú.
Ja verim v posmrtny zivot a uz je my smiesne ked niekto hovori ze neexistuje a ze neexistuju duchovia je to take realne ako to ze existujem ja a cely svet len mqalo kto tomu very lebo vecsina ludi ako sa zda su jednostranny ziju akoby v matrixe(no nieco v tom slova zmysle ) a niesu sivedomy svojich schopnosti ktore ponuka ludska dusa a telo napr. nemusime vobec mat raketoplany ani sa zaoberat vyskumom strojov do kozmu co tak si zajst do vesmiru astralnym ale to som uz asi trosku odskocil od temy ale ja som presvedceny o tom ze posmrtny zivot existuje to je moj nazor
BOh ce aby sme isli jeh ocestou ale dal nam slobodnu volu a ja kracam za Bohom a veriim...On nas miluje a chce nam dat nasu lasku ...a ti co neveria su ovplyvnnei satanom slewiajkym voodo a hovadiny a tak sa odvracaju od Bohaa..su milion dokazov ze Boh existuje tak ja nechapem rpeco v neho neverite
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
najviac ma bavia spovede, pride chalan (baba) z kostola, hresi, pije, ublizuje, kradne, smilni... a potom sa raz za dobu dotrepe do kostola, precita hriechy z papiera, odrecituje xy otcenasov a uz je cista dusa??
nevravim ze neverim v boha (alebo nejaku veducu bytost), ale neverim nabozenstvu tak ako je to podavane, som skor vedecky zalozena a osobne skor verim tomu ze mozog odumiera, ako ked mas tazke zranenie ale necitis to, aj za to moze mozog a nie boh ktory nam ulahci utrpenie. osobne sa smrti asi aj bojim, prave preto ze neviem co ma caka a ze tu musim zanechat svojich blizkych...
co ma najviac stve je ze sa vravi boh je trpezlivy, spravodlivy - a co je to za spravodlivost ked sa narodi male babo chore, nic zo zivota nema a pritom nikomu neublizilo a na druhej strane sa nejaky vypaseny mafian vala na plazi a uziva si zivota. spravodlivost? ale ospravedlnuje sa to tym ze boh vie co robi a s kazdym ma svoj zamer
Hmmm, viem som zly na krestanov, odpustite mi to - keby som bol zaryty krestan tak si dam zopar otcenasov a moje "hriechy" su vyriesene, ale kedze nie som tak s tym budem asi zit dokonca zivota
Esteze sa neda cez net cloveka ukamenovat, inak by mi to asi hrozilo
A nakoniec: keby bolo fakt peklo a nebo, tak nevaham a vyberam si peklo
O klinickej smrti si myslim, že je to oboje aj odkrvenie mozgu a tým spôsobené blúznenie aj mystický zážitok.
Existuje boh????ak ano,preco su wojny a ludia sa zabijaju nawzajom???preco to dowoli?
ak existuje urcite nie je diktator a nebude korigovat ludsku chamtivost a hlupost tak asi preto...
definuj stred ???
Mno ja isla na teba v klude a slusne, nechapem tvoju -nechcem povedat prehnanu- reakciu...
Neverim ani v nebo a ani v peklo...
"mysli si ze som blba,ale ja hej,lebo som ho sama zazila"
nic take si nemyslim...
ak je boh nikde neni napisene ze to koreluje aj s existenciou osudu, to su dve na sebe nezavisle instancie
mno ja som sa toho napocuvalôa dost a nemyslim ze vsetko co ludia vypustia z ust je pravda...
len som nechapala to co ty nazyvas "stred" ak niecomu veris al resp v nieco aspon ty by si mala chapat ze comu... popripade by si to mala vediet
pohoda ved nic sa nestalo....
verit v boha podla mna neznamena to iste ako verit v diabla skor by som povedala ze ked veris v boha pripustas tym aj existenciu zla resp diabla... mno a to nie je to iste
len tolko......
nemyslim ... svoju vieru mam zameranu na boha nie na diabla ale tym nepopieram jeho existenciu to som tym myslela... Verit v prenesenom zmysle ponat za autoritu resp uznavat - v takom kontexte to bolo pisane a myslene pre lepsie pochopenie...
Pre mna je primarna autorita Boh nie diabol...lebo Boh je pre mna viac ako diabol
Ale chapem co chces povedat. Pre mna je ako autorita tiez viac Boh nez satan..
nj kazdy chape rozne veci inak - kazdy je jedinecny a tak by to malo byt - keby mame vsetci jeden nazor bola by tu nuda na skapanie....
Ako vydím tak sa tu vadíte pre myšlienku. A príčinou tohoto konfliktu je zase Boh(ako v krížiackých vojnách . Čo keď Boh nestvoril nás ale my sme stvorili Boha. Veď si niekedy myslím že viéra v Boha je to isté ako viéra ako keď veríte na princa Bajaju a sedemhlavého draka.
podla mna je po smrti bud pocit vecneho spanku/komy, alebo novy zaciatok z uplne novou charakteristikou a bez pamate v uplne inom vesmire a na inej planete/dimenzii mimo vesmiru z ktoreho by si sa do nasho vesmiru bez takpovediac bozskej technologie nedostal...a samozrejme nie ako clovek ale ako uplne iny mysliaci tvor...alebo mozno aj clovek ak sa nahodou narodis opet tu ale to by bolo nekonecne nepravdepodobne ak je nekonecne vela vesmirov ako predpoveda jedna teoria o kvantovej mechanike...
Som neveriaci,díky bohu
Biblia je taka ista kniha ako ine, akurat ze pri nej sa nepozna autor a vobec nie je vylucene ze to pisal nejaky fetak s pikom v nose.
Tym ze verim v Boha, mam na mysli ze verim v jeho existenciu, tak ako verim aj v satanovu existenciu, existenciu UFO a podobne. Ale inak verim len a len v seba a v svoje schopnosti. V zivote sa nemozes spoliehat na niekoho kto teoreticky ani nemusi byt skutocny (boh, satan atd...)
» www.katechizmus.sk/...
» www.nj.sk/index.php?go=cr...
» tkkbs.sk/...
Evanjelia a Bibliu možno akceptovat iba ako pochybnu autoritu a určite nie,ako jednoznačne pramene,su to historicke dokumenty podobne inym - Homerovym a Vergiliovym eposom,Zvitkom od Mrtveho mora,gralovym romanciam.
Treba pochopit,ze Biblia je len vyberom rozličnych diel a v mnohych pripadoch ide o dost svojvolny vyber.....Môže konklave dohodnut definitivny vyber,aby niektore diela boli zaradene do Novej zmluvy a ine jednoducho ignorovane?Mohli tak,,neomylne,, rozhodnut,ktore knihy patria do Biblie kym ine nie a to aj v takom pripade,ak niektore vylučene knihy presne zodpovedali historickej pravde?
Mne nejde o to,že cirkev v modernej dobe robi viac dobra ako zla.....mne ide o podstatu,prečo vlastne naboženstvo existuje.
PS (pre nechapavych): nie som skin, neonacista ani nic podobne. To bol LEN priklad a nevyjadruje moj postoj k danej osobe.
Čítal som KKC a poviem ti že zo všetkých tých pochybných čo smieš a čo nesmieš lebo pôjdeš do pekla, bolo najrozumnejšie len to že smieš zabiť v sebaobrane. Všetky ostatne kecy o smilstve a podobne, by som KKC vyškrtol len aby to bola kniha čo má hlavu aj pätu. Ale keby som mal škrtať všetko čo je v tej knihe choré a pre mňa absurdne tak by to už nebola kniha ale zdrap papiera.....
Neviem,z čoho si usudil,že sa do teba navažam...
k tvojmu prispevku:
Zvitky, z ktorých sa davali texty do Biblie sa zachovali v niekoľkých tisícoch kopii roztrúsených po Zemi (asi okolo 10000, ale mozno sa mylim). Vieš čo je to za množstvo? A keď sa takmer na vlas podobali v podstate. A výberom, ktoré knihy budú v Biblii s tým sa zaoberá už niekto iný. A prečo jednoducho niektoré dajú a niektoré nie? Lebo pri niektorých su buď isté pochybnosti, alebo si odporujú...
Je to velke množstvo.
Ale ja sa pytam KTO sa tym zaobera,že može neomylne rozhodnut,ktore dielo tam patri a ktore nie?KTO je taky úžasne neomylny?
Sam si napisal,že pri niektorych su pochybnosti a niektore si odporuju,......tak potom o čom sa tu bavime?O Biblii ako o nedoktnutelnom,nespochybnitelnom a nenapadnutelnom diele,alebo o Biblii ako o historickych dokumentoch,ktore maju taktiež svoje nepresnosti a nemožeme ich brat v uvahu ako čisto čistu pravdu ?
Ja to davno viem,len ma zaujima,či to vieš aj ty....
No jasné KKC treba pochopiť a v Biblii je všedko vysvetlené obrazne a popritom je to NUDA! A som zvedavy čo je podla teba na sexe ZLE?! Čo je na tom zle že to chce aj jeden aj druha? Povedz mi jeden pádny a rozumny dôvod prečo je sex zlý a nepíš mi blbosti otom že je to hriech a iné pecky. Chcem dôvod ktorý ma logiku a ktorý nebudeš argumentovať debilnými rečami typu - Sex je zly, je to hriech a že skončim v pekle. Také keci na mňa neplatia, lebo ja netúžim po celý život ako ty spávať len zo svojov rukou, narozdiel od teba nechcem byť manipulovatelnou ovcov nejakej obmedzenej inštitúcie zvanej CIRKEV, ktorá nás klame už 2000 rokov.......
A ako to už raz byva,dejiny pišu vitazi...
A v tomto pripade bolo vitazom krestanstvo so svojim patriarchatom ,žena bola označena za nastroj diabla...ake jednoduche,vačšina symbolov matriarchatu (vtedy posvatnych)sa zmenilo na negativne.Viete napriklad prečo je Diabol zobrazovany často ako rohaty čert?
Je to podoben rimskeho Boha vina Bacchusa,ktory bol uctievany este pred Kristom.
No.... a toto majú spoločne nielen kresťanska ale aj islámska a židovska viera, čiže jeden a ten istý "BOH", jedna a tá istá viera a jeden a ten istý stupidizmus....
Nemám motiváciu chodiť tam.
Niekto tu položil otázku: Ak existuje Boh prečo sú vojny?
Za to si môžeme my a nie Boh.
A prečo to dovolí?
No preto, lebo nám dal slobodnú vôlu.
No toto je môj názor, ak sa niekomu nepáči nech sa ozve.
To obrovské % je koľko percent? A ešte povedz mi načo sa ženiť. Podla mňa to dochádza k neverám a podobným sračkám preto lebo sa dvaja zosobášili a po 20rokoch sa už len žerú lebo jeden omrzel druhého. Ty by si chcel prežiť z jednou ženskou celý život? Lebo ja nie. A navyše cirkev kafrá do veci do ktorých nemá, a keď sa na ňu človek chce spoľahnúť tak ti kňazi povedia len toľko že cesty Božie sú nevyspitateľné a chlastajú si ďalej omšové. Koľko kňazov tvrdi že smilstvo je špatné a pritom sexuálne obťažujú malé deti....
Angel_Love:
No tebe by sa dalo povedať pravá kresťanka lebo ty si uvedomuješ že Cirkev je jedno veľké svinstvo. Načo do nejakého debilného kostola. A ešte jak tam vojdeš a sú tam tie babky sadistické katoličky. Falošne spievajú svätuškaria, ale keď vyjdu z kostola tak už ohovárajú a posudzujú iných ľudí. Príklad jakaška baba príde do spovedelnice a farárovi začne rozkladať: Pán farár a tu ste videli jak chodí oblečená, jak daka pobehlica! A raz bola s týmto a potom s tamtým a olizovali sa na ulici, fuj hanba tá dnešná mládež nemá morálku blahdiblah......
A ešte povedz mi načo sa ženiť. Podla mňa to dochádza k neverám a podobným sračkám preto lebo sa dvaja zosobášili a po 20rokoch sa už len žerú lebo jeden omrzel druhého. Ty by si chcel prežiť z jednou ženskou celý život? Lebo ja nie. A navyše cirkev kafrá do veci do ktorých nemá, a keď sa na ňu človek chce spoľahnúť tak ti kňazi povedia len toľko že cesty Božie sú nevyspitateľné a chlastajú si ďalej omšové. Koľko kňazov tvrdi že smilstvo je špatné a pritom sexuálne obťažujú malé deti....
Ja len taku malu poznamku.
Vo faune je davno znama bigamia,a to u mnoho druhov zvierat...
Prečo je tomu tak?
Žeby Boh dal do vienka niektorym druhom zvierat ako nepodmieneny reflex prave bigamne spolunaživanie?Alebo žeby sa zvierata dopuštali hriechu?Ved bigamia je pritom uplne normalna v niektorych štatoch sveta....
Prikázania sú len smernice podľa ktorých by si mal žiť, ale je na tebe či ich budeš dodržiavať. Nie je to rozkaz.
Presne....Prečo práve mi ľudia máme sedieť a šprtať sa v nose kým nepríde tá pravá, prípadne pravý, s ktorým by sa človek mal žrať do smrti? Tento názor sa s tebou perfektne zdieľa.
Angel_Love:
Tommyhot má pravdu. Chodiť do kostola každú stupidnú nedeľu, počúvať dristy, ktorými keď sa riadiš je sú premárnené roky. Ľudia ktorý tak robia nežijú ale prežívajú.
No veď práve to hovorí cirkev a nie Boh. Verím v Boha, ale cirkev, to je niečo iné.
Trash:
Keďže do kostola nechodím, ako som už spomínala, neriadim sa tými drístami. Možno s vami zhorím v pekle.
No v pekle je dobrá spoločnosť. Budú tam sexualné orgie a ja si budem piť bieleho rusa. Poppritom budem haluziť z čerticami.
Mno som presvedšený o tom že keď žijeme alebo zdochneme stále budeme v hovne len hĺbka sa zmení.