Pozri Tomas linuxaci nie su ti co vymysleli nezmyselne softwarove patenty a zacali sa ohanat tym, ze niekto nieco od nich kradne..
A ozaj to mas z kade ze apple vymyslel okna (+ mys, ikony, priecinky a kopu dalsich veci, ako ethernet, emaily, print a file servery)? Prevziat nieco z Xeroxu a vymysliet je velky rozdiel + este sa ohanat tym ake uzasne veci apple "vymyslel".
Nie Steve Jobs so Xeroxom nikdy nic nemal, az na to ze im zaplatil, za to aby si mohol "obzriet" demo GUI ktory vymyslel Xerox, on ho samozrejme "spravil odznova" a vydaval ho za svoj vytvor a tak vacsina ludi zije v tom ze vsetko ohladne pocitacov vymyslel Apple, pri tom najvacsiu zasluhu ma na tom prave Xerox.
Nic neodkupil, nakoniec k dohode nikdy neprislo, jedine za co zaplatil bola ta "exkurzia" do laboratoria Xeroxu, kde uvidel potencial prveho GUI a kedze Xerox v tom nic zvlastne nevidel tak sa do toho pustil Jobs. Tak ci tak, veci ktore sa pripisuju Applu (GUI, okna, ikony, myska...) vytvoril Xerox..
A? Aj windoze Vista nema niektore veci co ma OSX ale to neznamena ze sa "neinspriovala" a pomerne dost..
Ten clanok mi pripada ako jeden jebko na youtube, ktory porovnava ten vyhladavac v pravom hornom rohu v OSX a vyhladavac vo viste v lavom dolnom rohu a hovori ze to neni to iste, lebo je to pomenene.
To je taka ista picovina ako: "Smalltalk had a three-button mouse and pop-up menus, in contrast to the Mac's menu bar and one-button mouse"
Dalej ten trt hovoril o tom ze OSX ma widgets a Vista ma gadgets, ale ze to vobec nie je ta ista vec..
Dalej tato veta: "As you may be gathering, the difference between the Xerox system architectures and Macintosh architecture is huge;"
Sak hej su tam nejake rozdieli, ale nebyt Xeroxu tak nema co Steve Jobs odkukat..
A ten clanok co si postol, je jasny subjektivny nazor jedneho cloveka, oproti kope dalsich clankov ktore hovoria nieco ine..
lool a to ze cely os ukradol bill od apple, to uz akosi prehliadate? steve zamestnal billa a poveril ho vyvojom noveho systemu a on co spravil? okaslal ho a vytvoril si vlastny os, ktory sa az napadne podobal na mac os...viedli sa o to aj sudne spory, takze na tom asi nieco bude
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
A ozaj to mas z kade ze apple vymyslel okna (+ mys, ikony, priecinky a kopu dalsich veci, ako ethernet, emaily, print a file servery)? Prevziat nieco z Xeroxu a vymysliet je velky rozdiel + este sa ohanat tym ake uzasne veci apple "vymyslel".
Nastuduj si trochen historiu OS..
» www.folklore.org/...
StoryView.py?project=Macintosh&story=On_Xerox,_Apple_and_Progress.txt
&topic=Software%20Design&sortOrder=Sort%20by%20Date
Ten clanok mi pripada ako jeden jebko na youtube, ktory porovnava ten vyhladavac v pravom hornom rohu v OSX a vyhladavac vo viste v lavom dolnom rohu a hovori ze to neni to iste, lebo je to pomenene.
To je taka ista picovina ako: "Smalltalk had a three-button mouse and pop-up menus, in contrast to the Mac's menu bar and one-button mouse"
Dalej ten trt hovoril o tom ze OSX ma widgets a Vista ma gadgets, ale ze to vobec nie je ta ista vec..
Dalej tato veta: "As you may be gathering, the difference between the Xerox system architectures and Macintosh architecture is huge;"
Sak hej su tam nejake rozdieli, ale nebyt Xeroxu tak nema co Steve Jobs odkukat..
A ten clanok co si postol, je jasny subjektivny nazor jedneho cloveka, oproti kope dalsich clankov ktore hovoria nieco ine..
ROFL ten 'jebko' z videa co to porovnava si prave z toho robi prdel a smeje sa z visty
Tot . Ihpone a LG Viewty (inak je to ohromny shit,udivujuce ze sa to predava )
Nik nemoze byt 100 rokov za opicami.