radím ti od začiatku píš všetko poctivo, lebo ked začnete písať na rýchlosť a presnosť budeš nadávať sama sebe prečo si to tak flákala ... vlastná skúsenosť
ADK resp. strojopis je určite vec, ktorá je len a len prospešná. Takisto radím, píš od začiatku podstivo... skoro 90% bývalých spolužiakov, pozeralo striedavo na odpisový text a klávesnicu, čo zdržuje, pretože sa človek potom stále hľadá v texte. Určite je lepšie naučiť sa správne prstoklad a pri odpisoch pozerať iba do textu a s prehľadom si byť istý v odpisovanom texte a skontrolovať si ho párkrát a nie za každou vetou. A tak to robili ešte aj vo 4 ročníku, lenže keď sa písali veci na presnosť s papierom preloženým cez klávesnicu a ruky tak boli v peknej kaši.
aké cvičenia? my sme v prváku robili iba odpisy, najprv na *polorozpadnutých a rozheganých* písacích strojoch, potom sme (chvalabohu) prešli na ATF.. druhák cca to isté, a teraz v tretiaku sme sa začali učiť popri prepisovaní článkov aj administratíve..
ale na tvojom mieste by som ADK určite nepodceňovala, je to jeden z naj predmetov OA, a je to jeden z mála predmetov, ktorý človeku aj niečo dá
ja som nikdy nepisala hentak a cely polrok som si nerobila ulohy. Na konci roka sme to robili tak ze kazdy z triedy sme spravili nejake cvicenia a rozposlali si to. Tak vsak nech ti to niekto posle
no pekne to píš, neviem čo budeš robiť na zakrytej klávesnici pri písaní na čas a na známku
my sme sa celý prvák flákali, pretože profesorka nás mala u prdele a v druháku sme mali čo robiť a nie je to ani zbytočná vec.... len treba premôcť lenivosť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
ale na tvojom mieste by som ADK určite nepodceňovala, je to jeden z naj predmetov OA, a je to jeden z mála predmetov, ktorý človeku aj niečo dá
my sme sa celý prvák flákali, pretože profesorka nás mala u prdele a v druháku sme mali čo robiť a nie je to ani zbytočná vec.... len treba premôcť lenivosť