Čo spravíš, keby zistíš že máš AIDS resp. rakovinu? Dokázal/a by si sa s tým zmieriť? Ako je ťažké hovotiť, o niečom čo som nezažil/a, ale predsa len... Aký máš k tomu postoj?
ludia co maju rakovinu su chudatka a hlavne deticky! :´( je to smutne. rakovinu? fuuu to je hrozna choroba! aids? no neviem. radsej nespim s ciernochmi ale rakovine sa tak lahko neda vyhnut!
Adis by som prezil (ale v mojom pripade je to nepravdepodobne lebo ja si davam kua velky pozor co kde a s kym) , lebo s Hivom sa da zit aj 20,30 rokov.
Ale rakovina ? Ta cloveka do***e za 2,3 roky takze rakovina je pre mna ta horsia varianta. A keby mi este vlasy vypadali ach ani nepomyslet racej.....
V kazdom pripade je ale dolezite aby sa ludia nikdy nevzdavali zivot treba niekedy proste brat tak ako ide a nehadzat rucnik do ringu.
Som hlboko presvedceny -> ze Ludska vola dokaze realne porazit 99 percent zakernosti, ktore moze zivot nastrazit.
@hajzelbaba prepac ale asi si nic podobe nezazila. Nerobila by si si srandu keby ti zomre na rakovinu niekto blizky alebo ...chalan co mal sotva 20 rokov..
jeden z mala prikladov...
nepochopim nikdy nebudem chapat, ako moze niekto k tomuto takto pristupovat
@tenario do piči, kde som napisala, ze si robim srandu?! ty urcite velmi dobre vies, preco som tak reagovala a preco som napisala to, co som napisala, rovnako ako vies to, ci mi zomrel niekto blizky na rakovinu.
@tenario keby si TY vedel, co preziva clovek, ktory umiera na rakovinu, asi by si sa nad tym, co som povedala, aj trosku zamyslel. tak teraz vsetci, co maju rakovinu/ aids sa budu ozierat a plakat doma na posteli, ze prave ONI sa stali obetou.
mame lutovat, ze ti niekto umrel na rakovinu? nie, nebudem ta za to lutovat. skor mi je luto, ze ani to, na co si sa pozeral, v tebe nic nezanechalo. kludne zopakuj, ze by som nenapisala ako by som sa potesila, kebyze viem, co to znamena, pretoze ocividne ty nechapes, co som pod tym myslela. zrejme si sa nedocital na koniec.
Dobre, že si napísala vetu "je ťažké hovoriť, o niečom čo som nezažil/a". Naozaj si to ani neviem predstaviť. Ale verím tomu, že keď niekto naozaj chce, zmieri sa so všetkým.
Čo by som robil ja? Neviem, a nezaujíma ma to. Nerozmýšľam nad tým. Mozog je hrozná sviňa, náhodou by to zle pochopil
@jimmycrow Daj si facku, choď si vypláchnuť hubu a potom si znova prečítaj, čo si napísal.
na rakovinu sa uz tesim mam na to dokonale geneticke predpoklady. takze v den ked mi ju najdu si vydychnem ze konecne je to tu a mozem sa cez to dostat. pripadne nedostat. ale nasralo by ma kebyze skoncim ako prakticky jedina z rodiny bez rakoviny
@hnisavica@24 no a hlavne, ked sa jedna o take nevinne riesenie, ktore znici iba jedno auto, poskodi iba jeden kamion a mozno iba jednemu kamionistovi sposobi traumu mozno do konca zivota. podme na to
@jimmycrow , ale fakt ! :o Ver mi, zmenil by si názor, kebyže tú rakovinu dostaneš.
Myslím si, že nech sa človek akokoľvek teší na smrť, keď skutočne začne hroziť, tešenie ho prejde a prejaví sa pud sebazáchovy.
Takisto si myslím, že v tom momente , kedy už vie, že jeho dni sú spočítané, si zrazu začne strašne vážiť život ... začne si želať, aby mohol tie dni predrbané depkárčením vrátiť späť .
a nebude môcť. A zomrie nasratý na seba.
Takéto reči sú vážne trochu ... ja neviem ... aj na mňa trochu sila.
... mne mamka robí na onkológií a neraz som tam bola, keď niekto zomrel.. bola tam žena, ktorá zomierala v ukrutných bolestiach, kričala na celé oddelenie celé poobedie.. a najhoršie, že nemáš ako pomôcť...
tak isto som bola pri babke, keď posledný krát vydýchla... bol to hrozný pocit, ale našťastie netrpela, deň predtým jej odišiel mozog...
mať reči, že chcem zomrieť... a teším sa... dopriala by som vám vidieť tých ľudí...
za AIDS sú zasa len američania, ktorý ho vyvinuli a skušali na opiciach, je nás na plánete moc a toto ochorenie ma napomôcť k zníženiu populácie, myslím si že to robia naschvál, napr. aj prasacia chrípka.....filip
@jimmycrow prepac Ale ja nepisem veci ktore su zjavne ved rakovina => liecba chemoterapiou => vypadanie vlasov
Tak rovno napisem ze by mi vadilo keby mi vypadali vlasy.... len potom sa toho niekto chyti a zacne zo mna robit debila (nehovorim ze ty) a na to som fakt alergicky. Ved staci napisat A B D E -> A stale kazdy vie ze medzi B - D je C
No či by som sa dokázala zmieriť? To záleží od toho, v akom štádiu by to bolo... za AIDS by som si mohla sama a do smrti by som sa za to neznášala ale..napríklad nádor..keby že mi ho objavia, netuším čo by som urobila.. Keby že to môžem prežiť, bojujem..keby že mi dajú len malú šancu na prežitie ale stále dáku, bojujem no keby že mi povedia že nemám ani najmenšiu šancu prežiť, všetkým by som zakázala hovoriť o tom, že som chorá alebo správať sa ku mne tak že som chorá....a užívala by som si a každý kto by sa na mňa pozrel s ľútostným pohľadom by nemal právo byť pri mne Ale neviem ešte sa mi to nestalo no predstavujem si to takto
@jaro1991 vyliecit sa z rakoviny je prakticky nemozne. To su len reklamne tahy spolocnosti, ktore z pacienta vytiahnu za liecbu aj posledne peniaze.
Chemoterapia len zastavuje rast nadoru... par rokov po chemoterapii (kludne aj par mesiacov) metastaza pokracuje a zalezi uz len od toho ako rychlo. Ak nezistia v rannom stadiu ze mas zhubny nador (vacsinou to nema kto a ako zistit), tak mas smolu. A ak aj nahodou neumries na rakovinu, tak na tabletky od bolesti, ktorych do teba pchaju kila, zomries urcite.
@tommyhot ale da sa vyliecit z rakoviny - zalezi od toho ktoru formu mas, a kedy to zistis... v zaciatocnom stadiu mas dokonca dost velku sancu sa vyliecit... ked ti vyberu tie velke nadory, tak to chemoterapiou vedia doliecit, ak tych metastaz nemas priliz vela...
No co uz som chora...No mozno sa vyliecim...ked sa nudem lutovat len si prihirsim..psychyka je svina...preto nechapem preco v nemocnici je take strohe zariadenie sak dospely chytaju depky a ne to este na deckom...No proste vzhladom na to ze ja uz chora som a bezne odpadavam tak to eni nejaka velka zmena len ze mozno cize pravdepodobne umrem...No con uz...Troska si poplacem trsoka ponariekam a potom sa usmejem a budme sa tesit jak vzdy z toho ze v tom nemocnicnom bufete maju moj oblubeny keks a ze cez navstevne hodiny mozem ist vonku na ihrisko Takze asi tak..Som nezomierajucio optymista a to sa nikdy nezmeni
hmm no ja newem čo by som robila...začala by som premýšľať kde som urobila chybu a tak...ale spýtala by som sa lekárov,či sa to dá vyliečiť a keby mi povedali,že nie,lebo je už neskoro,tak by som povedala mojej rodine,že ich velmi lubim a kamaratom ze ich mam rada no a zabila by som sa...nenechala by som rakovinu alebo AIDS dokoncit svoje dielo...pretoze by som nechcela umriet chorobou ako rakovina,v strasnych bolestiach,horuckach a tak...takze by som spachala samovraždu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
Ale rakovina ? Ta cloveka do***e za 2,3 roky takze rakovina je pre mna ta horsia varianta. A keby mi este vlasy vypadali ach ani nepomyslet racej.....
V kazdom pripade je ale dolezite aby sa ludia nikdy nevzdavali zivot treba niekedy proste brat tak ako ide a nehadzat rucnik do ringu.
Som hlboko presvedceny -> ze Ludska vola dokaze realne porazit 99 percent zakernosti, ktore moze zivot nastrazit.
@lado212
chodte si zit na svoj oblacik a nesnazte sa polemizovat nad zmyslanim inych, o ktorych viete velke... nic
jeden z mala prikladov...
nepochopim nikdy nebudem chapat, ako moze niekto k tomuto takto pristupovat
mame lutovat, ze ti niekto umrel na rakovinu? nie, nebudem ta za to lutovat. skor mi je luto, ze ani to, na co si sa pozeral, v tebe nic nezanechalo. kludne zopakuj, ze by som nenapisala ako by som sa potesila, kebyze viem, co to znamena, pretoze ocividne ty nechapes, co som pod tym myslela. zrejme si sa nedocital na koniec.
Čo by som robil ja? Neviem, a nezaujíma ma to. Nerozmýšľam nad tým. Mozog je hrozná sviňa, náhodou by to zle pochopil
@jimmycrow Daj si facku, choď si vypláchnuť hubu a potom si znova prečítaj, čo si napísal.
@66janica6 Teším sa. Kedy prídeš?
Myslím si, že nech sa človek akokoľvek teší na smrť, keď skutočne začne hroziť, tešenie ho prejde a prejaví sa pud sebazáchovy.
Takisto si myslím, že v tom momente , kedy už vie, že jeho dni sú spočítané, si zrazu začne strašne vážiť život ... začne si želať, aby mohol tie dni predrbané depkárčením vrátiť späť .
a nebude môcť. A zomrie nasratý na seba.
Takéto reči sú vážne trochu ... ja neviem ... aj na mňa trochu sila.
neviem, na rakovinu sa da liecit chemoterapiou, a podobne, ale tak urcite by to bol sok, a zmenil by mi cely zivot...
tak isto som bola pri babke, keď posledný krát vydýchla... bol to hrozný pocit, ale našťastie netrpela, deň predtým jej odišiel mozog...
mať reči, že chcem zomrieť... a teším sa... dopriala by som vám vidieť tých ľudí...
@hluzar Vlasy vypadajú po chemoterapii.
a nejakym heroickym sposobom by som sa snazil ocistit si karmu ... popripade by som sa pridal k nejakemu radikalnemu hnutiu za slobodu ...
ale po pociatocnom neviem com.. by som sa s tym mozno scasti zmieril.. hoci nikdy asi nie uplne.. hoci hoci hoci..
Tak rovno napisem ze by mi vadilo keby mi vypadali vlasy.... len potom sa toho niekto chyti a zacne zo mna robit debila (nehovorim ze ty) a na to som fakt alergicky. Ved staci napisat A B D E -> A stale kazdy vie ze medzi B - D je C
Chemoterapia len zastavuje rast nadoru... par rokov po chemoterapii (kludne aj par mesiacov) metastaza pokracuje a zalezi uz len od toho ako rychlo. Ak nezistia v rannom stadiu ze mas zhubny nador (vacsinou to nema kto a ako zistit), tak mas smolu. A ak aj nahodou neumries na rakovinu, tak na tabletky od bolesti, ktorych do teba pchaju kila, zomries urcite.