V prvom rade by som našiel tu sviňu a urobil to čo urobila postava vo Filme Ctihodný občan dieťa za nič nemôže ak by ho priateľka nechcela tak by som jej v tom nebránil tak ako aj keby sa rozhodla si to dieťa nechať ja by som ho ale neživil bol by to koniec
poviem za seba, ako by sa zachoval frajer neviem nuž som psychicky labilná a neviem ako by som to zvládala, ale teraz s chladnou hlavou sa viac prikláňam k nechaniu si krpca... na potrat by som nešla, ale nie som si istá, či by som ho chcela
je to cele na hrane ... to decko za to ozaj nemoze ... ale zase vychovavat dieta, co ti cely zivot bude pripominat ze si bola znasilnena ? nic moc pre zensku ... najoptimalnejsie a najspravodlivejsie by bolo asi decko vynosit a potom ho dat na adopciu
nechať, keby išla na potrat tak by boli z toho pre nu 2 traumy a tak je 1, vytvoriť si vzťah k dieťaťu zo znásilnenia je problematické, pričom niektoré to zvládli, ale ideálna je adopcia
@deeo adopcia tiez nie, z polky ma moju DNA, je to aj moje dieta.
k teme, su otazky, na ktore som sa rozhodla odpovede nemat... totiz, je to tak vynimocna a nepravdepodobna situacia, ze nema zmysel to riesit... sanca otehotniet pri znasilneni je neskutocne mala vo vseobecnosti kvoli stresu a hormonom a vobec cyklu... za dalsie, vo vacsine pripadov sa utocnik a obet poznaju, takze utocnik si tiez dava pozor, aby sa nieco nestalo... a za tretie, keby ma niekto znasilni, tak si v prvom rade kupim "tabletku po"... s tymto vsetkym je sanca otehotniet mensia ako ze do mna udrie blesk. co by som robila, keby do mna udrie blesk? to je otazka!
Neviem, čo by robil môj priateľ, keďže žiadneho nemám. Nakoniec, to je úplne nepodstatné, lebo rozhodnutie by bolo moje.
Určite by som si ho nechala, alebo ho aspoň porodila. Dieťa si rodičov nevyberá, nemôže. Nepríde mi správne zabiť človeka kvôli tomu, čo vykonala úplne iná osoba.
tazko povedat.. nie som zena aby som mohol vediet ako sa rozhodne...skor by mna trapilo, ze to dieta by nebolo moje...
moja je proti potratom , takze mozno by si ho nechala..
V prvom rade treba zaistit, aby dotycny uz nikdy nikoho neznasilnil... Najlepsie tupym zubkovanym nozom. A ak by si ho chcel nechat tak budis. Ale snazil by som sa presadit aby sa na to vykaslala, poskladame dalse...
@kitty7 hej, to je pravda ... lenze zase, jak som pisal, furt by ti to pripominalo to znasilnenie, kebyze si ho nechas ... no, ale jak si pisala dalej .... je to nepravdepodobne, ostat tehotnou po tom
@deeo v takej situacii je kazdy krok zla volba - ci interrupcia, ci adopcia, ci nechanie si dietata, preto som si povedala, ze na to nazor mat proste nebudem, ani to naozaj pri tych statistikach nepotrebujem. skor sa budem sustredit na to, aby som sa do takej situacie naozaj nikdy nedostala.
Tak keby si ho ona chcela nechať a ľúbil by som ju asi by som to bral tak ako to je a pomohol jej vychovať dieťa.. no nevzal by som si ju za ženu.. hlavne preto že neverím na šťastnú lásku (myslím takú ktorá je navždy)... ale keby to šlo tak by som si toho chlapca nechal hoc by nebol môj a naučil by som ho hrať basket poslal by som ho ako malého na tréningy boxu aby bol frajer a vychoval by som z neho človeka akým ja nie som..
tak hlavne na mne by to urcite nezalezalo, aj ked by mi to urcite vadilo ale ved hlavne slovo by mala ona, urcite by som ju podporil v hociakom rozhodnuti, niesom proti interupcii a nechapem co sa do toho stale kazdy miesa hlavne cirkev je to kazdeho osobna vec s ktorou bude zit...
myslim si že najskor by som si podal asi toho hajzla ktorý bi je to urobil, potom by to bolo asi rozhodnutie na žene....a podporil by so mu nech by sa rozhodla akokoľvek....
@sufurky prečo sa vyjadrujes, aby sa tak stalo, musel by si najprv niaku priatelkumať, a keď sa pozrieme na šancu, akú máš ze raz niaku budeš.mať, ....
Dopiče nestačí, že tej žene zasiahol do telesnej integrity ten násilník (o to viac, ak otehotnela), ešte má o priebehu tehotenstva rozhodovať jej partner?
A srsly, ,ten pocit, keď vašu partnerku znásilnili'? Čo tak ten pocit, ktorý ma ona?
@narazuvzdornaa Asi každý muž čo tu píše si uvedomuje, že ide o psychickú podporu svojej partnerky. Treba vedieť dať pocítiť, že som tu pre ňu. A že existujú i iné, lepšie možnosti ako len si to dieťa nechať zobrať.
"Ak by vašu priateľku znásilnili a čakala by dieťa,nechali by ste si ho?" toto čo je za kokotnú otázku? .. moje telo... nerozhoduje o tom nikto za mňa... ako to na tej žene či si ho nechá alebo nie a nie na partnerovi!
V prvom rade, keby ma nedajboze znasilnili, tak prva vec co urobim je, ze vyhladam lekara a necham sa otestovat na uplne vsetko mozne vratane tehotenstva. V pripade toho ze by ma fakt nabuchal by som si to nechala zobrat. Myslim ze by mi to sposobilo dostatocnu traumu na to, aby som dokaz o nej mala nosit 9 mesiacov v tele a nahodou este vychovavat...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
Asi áno ak by ho priateľka chcela ak nie postaral by som sa onho. Ideálna predstava ale takto to nefunguje... :/
a moj nazor by bol ho nenechat ...
"nechali by ste si ho?"
To co je za otazku? Ja nerodim...
k teme, su otazky, na ktore som sa rozhodla odpovede nemat... totiz, je to tak vynimocna a nepravdepodobna situacia, ze nema zmysel to riesit... sanca otehotniet pri znasilneni je neskutocne mala vo vseobecnosti kvoli stresu a hormonom a vobec cyklu... za dalsie, vo vacsine pripadov sa utocnik a obet poznaju, takze utocnik si tiez dava pozor, aby sa nieco nestalo... a za tretie, keby ma niekto znasilni, tak si v prvom rade kupim "tabletku po"... s tymto vsetkym je sanca otehotniet mensia ako ze do mna udrie blesk. co by som robila, keby do mna udrie blesk? to je otazka!
Určite by som si ho nechala, alebo ho aspoň porodila. Dieťa si rodičov nevyberá, nemôže. Nepríde mi správne zabiť človeka kvôli tomu, čo vykonala úplne iná osoba.
moja je proti potratom , takze mozno by si ho nechala..
a prečo?
však ma už poznáte....
Nie v 15 som uz panic nebol ale neboj v 15 to ze si panic je este normalne tak do teba nebudem podjebavat
Dopiče nestačí, že tej žene zasiahol do telesnej integrity ten násilník (o to viac, ak otehotnela), ešte má o priebehu tehotenstva rozhodovať jej partner?
A srsly, ,ten pocit, keď vašu partnerku znásilnili'? Čo tak ten pocit, ktorý ma ona?
@16 @42
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????