to si tam zamestnaný ako profesionálny hráč a toto je tvoj pravidelný mesačný príjem?
tagnite ma niekto, keď príde nejaký odborník, fakt by ma zaujímalo, či aj napr. veľké dedičstvo alebo dary nejako nadobudnuté môžu takto zmeniť niekomu sociálne dávky
@marleymt nesmej sa.. čítala som článok, kde sa jeden účinkujúci z Mama ožeň ma sťažuje nato, že ma problemy s uradom prace a chcu ho ztade vyhlasiť zato že dostal nejakych 120 eur od telky...
@bludiacisvetom ale to je potom celkom dosť sila, a neviem či sa z reality smiať alebo plakať, smiať sa mi je sympatickejšie, ale smajlíky neodzrkadľujú realitu, takže jeden navyše nezaškodí
@marleymt ja som tomu nechcela veriť keď som ten článok videla... strašný nezmysel. a nečudovala by som sa vôbec ani tomu, že keby niekto vela vyhrá alebo zdedí tak automaticky príde o nejaké dávky alebo čo to je.
Štátne finančné dávky predsa vo všeobecnosti nie sú sociálne, pre sociálne prípady za hranicou chudoby. Ony sú skôr taká pozornosť od štátu, ktorý má príliš veľa peňazí, tak ich chce trochu porozdávať. A zobrať dávku človeku, ktorý práve vyhral miliardu v lotérii, to by mohol fakt len nejaký držgroš.
@bludiacisvetom@acvd43xa7w tak zas, keď vyhrá tak veľa, aby za to mohol nachovať rodinu a zabezpečiť ju nadlho, tak je myslím dosť nepotrebné dávať mu tie dávky, ale zaujímalo ma, či je v našom práve niečo takéto ošetrené aj v prípade, že vyhrá dajme tomu dostane tých 120 eur (čo mi jednorázovo príde dosť málo na stopnutie dávok), či štát kontroluje ako zachádza s týmito peniazmi čo dostane, na ako dlho mu tie dávky stopne, a aká je najnižšia suma na to potrebná, alebo ako to posudzujú
Inak, ak tých 800E myslíš mesačne a napriek tomu chceš poberať sociálne dávky, tak by som ti želal nejakú konverzáciu o životnej úrovni s nejakými inými poberateľmi dávok.
@marleymt oni ti len zrusia davky na jeden mesiac. napriklad ak tento mesiac vyhras 120 €, a davky poberas napriklad 420 €, tak ti vyplatia len 300 €. a v dalsom mesiaci to pokracuje normalne
ale keď vyhrám, tak sa sociálka nemá ako dozvedieť, že som cez pokerstars vyhral peniaze. pochybujem že PokerStars posiela do Sociálnej poisťovňe SR nejaké výkazy, koľko € mi vyplatili.
Takže kým to ja nepriznám... a ja to nepriznám
na tipose nehrám, to je štátna inštitúcia, tam je riziko veľké
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
tagnite ma niekto, keď príde nejaký odborník, fakt by ma zaujímalo, či aj napr. veľké dedičstvo alebo dary nejako nadobudnuté môžu takto zmeniť niekomu sociálne dávky
hned, ako nahle mas nieco vo vlastnictve, tak to stat bere tak, ze to mozes predat a nepotrebujes davky
Hej, je to veľmi divné.
Štátne finančné dávky predsa vo všeobecnosti nie sú sociálne, pre sociálne prípady za hranicou chudoby. Ony sú skôr taká pozornosť od štátu, ktorý má príliš veľa peňazí, tak ich chce trochu porozdávať. A zobrať dávku človeku, ktorý práve vyhral miliardu v lotérii, to by mohol fakt len nejaký držgroš.
teraz som sa pýtal kamaráta, ktorý vyhráva dosť veľké turnaje online a povedal "tak ze bud to priznas alebo nepriznas"
ale keď si z online herne pošleš na účet napr. 10k eur a pritom poberáš dávky v hmotnej núdzi, tak čakaj problémy
ale keď vyhrám, tak sa sociálka nemá ako dozvedieť, že som cez pokerstars vyhral peniaze. pochybujem že PokerStars posiela do Sociálnej poisťovňe SR nejaké výkazy, koľko € mi vyplatili.
Takže kým to ja nepriznám... a ja to nepriznám
na tipose nehrám, to je štátna inštitúcia, tam je riziko veľké