áno,zistiť sa to dá...ak chceš niekomu niečo posielať anonymne,tak využívaj VPN tunel. Väčšina prostriedkov ale chráni len pred tretími stranami...provider vždy vidí,čo odosielaš za dáta.
Ak už chceš niečo odosielať tajné,skús to zašifrovať,vytvoriť encrypted file container...napríklad cez TrueCrypt a ten pošli...ten program je freeware.
no ale ak nieco dost chulostiveho charakteru chcem poslat osobam, ktore su proste pocitacove antitalenty? tzn. vedia akurat tak citat mail? ..... nechcem pouzivat nejaky malo-znamy format ani nic take ..... obycajnu prilohu iba
Tak to veľa šťastia...mala by si ich naučiť,ako sa používa TrueCrypt alebo aspoň winrar a tam to zahesluješ...najhoršie,čo môžeš urobiť je napríklad posielať fotky len tak mailom,pretože si ich môže hocikto pozrieť...keď také veci šifruješ,tak to aspoň niekomu o dosť sťažíš...keď napríklad potrebuješ poslať nejaké chúlostivé dáta kolegovi z práce alebo tak. Pokiaľ je niekto PC antitalent,tak moc možností nemáš...vždy je šanca,že sa k tomu niekto dostane...A po pravde,ak chceš nejakú bezpečnosť,tak tá vždy vyžaduje aspoň nejakú úroveň znalostí práce s PC...Nedávno som čítal o 2 USB diskoch,ktoré si môžeš zapojiť medzi ľubovolnými 2 PC na svete a vytvorí medzi nimi šifrované VPN spojenie...takže tak...no ale pokiaľ sú PC analfabeti,tak moc možností nemáš a mňa konkrétne nenapadá nič jednoduché,hádam poradí niekto iný.
ide o jednu nahravku... nic do archivu ddavat nemusim, ja vlastne tie osoby nepoznam.... ide o to ze ci niekto moze zistit kto to posielal .........nie CO a KOMU.. chapes?
No pokiaľ tam nie si regnutá v tom cafečku pod nejakým loginom alebo čo tak by nemali asi moc veľkú šancu,pokiaľ by ten dotyčný nemal moc veľkú snahu a ten prevádzkovateľ si neviedol menný zoznam zákazníkov tak to nevidím moc reálne.
@promcorp@4 dam ti moju ipcku a poslem niekomu fotky mailom a ty si ich pozries plati? Ak sa ti to podari, tak si kludne mozes povedat co chces za odmenu.
@monicqa15 najjednoduchsie riesenie je pouzit dropbox pripadne podobnu cloudovu sluzbu (ale dropbox patri medzi najbezpecnejsie). Instalacia je uplne jednoducha a zvladne ju aj cvicena opica. Ak nie, tak na webe maju instruktazne video.
Tak som to nemyslel...ale posielať fotky citlivého charakteru alebo hociaký materiál,kľudne aj nejaké veci do práce mailom len tak,nezabečpečené alebo nešifrované je blbosť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
@monicqa15 najjednoduchsie riesenie je pouzit dropbox pripadne podobnu cloudovu sluzbu (ale dropbox patri medzi najbezpecnejsie). Instalacia je uplne jednoducha a zvladne ju aj cvicena opica. Ak nie, tak na webe maju instruktazne video.
Tak som to nemyslel...ale posielať fotky citlivého charakteru alebo hociaký materiál,kľudne aj nejaké veci do práce mailom len tak,nezabečpečené alebo nešifrované je blbosť.