Moja úplne najobľúbenejšia kniha je Malý princ, potom Alchymista od Paula Coelha, taktiež Hostiteľ od S. Meyerovej. Páčia sa mi aj Brownovky, Harry Potter - knihy môjho pretrvávajúceho detstva (aj keď som nikdy žiadnu HP knihu neprečítal 2x, mám ich rád),
Sofiina voľba od Williama Styrona. Čítal som úžasné knihy, ale žiadna vo mne nezanechala taký hlboký dojem...to sa nedá vyjadriť slovami, to si treba prečítať.
@13 aká logopedička? veď ja ani poriadne R povedať neviem... a už tobôž nie to fínske
@kaylee v pohode... sama som došla po asi piatu lekciu, potom sa mi do toho nechcelo, ale teraz to mám normálne v škole a isto je to obľúbenejšia kniha ako Latina pro posluchače FF
jop ivii my mame cca rovnake to co citame a este rada nestastnych prihod to ma mrte pohltilo a potom nevim proc ale napriek vsetkemu na slovencine sa mi lubila j maly princ... som ho citala asi 6x a myslim ze dam este jedno kolo a tak najde sa vela kniih...
je toho viac co mam rad, uplne najradsej mam vsak diela od J.R.R. Tolkiena, a to od Silmarillionu cez Hobita az po Lotr, potom diela od Stephena Kinga, Joseph Heller a jeho hlava XXII. a Gold nad Zlato a v neposlednom rade Dostojevskij a hlavne jeho "Idiot" a ine..
vám asi jebe s tým malým princom. wanna-be rozprávka s akože filozofickým kontextom. samozrejme žiadna skutočná filozofia sa tam nevyskytuje - žiadne tézy, žiadne argumenty, len bludy a myšlienkové pochody malého chlapca. sú to len náznaky a obrazy o hľadaní zmyslu života. o hľadaní, nie nájdení. jediné nájdenie je vetička, že oči sú slepé a hľadať treba srdcom. opäť metafora s mnohými významami a zároveň žiadnym. melancholická sračka o samote.
je to obľúbené, lebo to je veľmi obmedzené rozsahom aj lexikou. tiež preto, že keď sa človeku nechce, môže si tú pseudofilozofickú rovinu odmyslieť a čítať len prijebanú rozprávku o hovoriacich kvetoch a líškach. navyše sú tam obrázky.
a @Takzvany : to, že je to tvoj názor (zrejme značne ovplyvnený tvojím presvedčením o tom, ako si inteligenčne ďaleko pred nami chudákmi, čo si dovolia čítať Malého princa, pretože sa im to páči a vidia v tom zmysel a pekné myšlienky), je fajn, ale nechápem, prečo ho musíš podať takým vyložene ostrým a zhadzujúcim spôsobom. Človek ešte aby sa cítil menej inteligentný za to, aké knihy má rád.
a ešte mi prosím ťa povedz, kde vo filozofii NÁJDEŠ zmysel života. Nenájdeš ho. iba ho HĽADÁŠ. filozofia je (aspon pre mna) v tomto iná ako náboženstvo,pretože si nezvolíš len jednu cestu a voči všetkým iným možnostiam si hluchý, ale stále hľadáš nové a nové vysvetlenia a do omrzenia ich všetky rozpitvávaš.
A Exupéry proste písal to, čo cítil. A napísal toto. Veľa ľudí to oslovilo pre to jednoduché, ale krásne posolstvo, čo to má.
a vôbec, to je fuk. Budeme mať Malého Princa radi nadalaj. Len ma zarazil tvoj dosť nepríjemný koment....
Harry Potter, Artemis Fowl, Eragon, Pán Prsteňov, Stratený svet v podzemí, Narnia, Dievčatko z Krajiny Drakov, Elyonova krajina, Deltora, Endymion Spring....veľa ich je
@inkheart nevkladaj mi do úst vety, ktoré som nevyslovil. môj názor na tú knihu síce je vyhranený a naozaj negatívny, ale nepovažujem za chudáka toho, ktorý si to dovolí čítať. keď už pre nič iné, tak pre preto, lebo aj ja som to čítal - inak by som si nedovolil takto o tej knihe hovoriť.
ďalej môj nesúhlas s existenciou filozofického kontextu v malom princovi nestojí na tebou mne do úst vloženom tvrdení, že vo všetkých ostatných skutočných filozofických dielach sa nachádza odpoveď na otázku zmyslu života. stojí na absencii hľadanie zmyslu života som spomenul len v súvislosti s tým jediným nájdením - "posolstvom", ktoré knižka ponúka, a to je tá smiešna metafora o hľadaní srdcom.
čo potvrdzujem je fakt, že zoznam obľúbených kníh hovorí aj o inteligencii jedinca. na niektoré knihy síce môže byť človek naviazaný z detstva, to hej. ale ak sa zoznam obľúbených kníh skladá zo stephena kinga, malého princa a harryho pottera, tak to asi nejaký génius nebude.
murcatko ty citas asi vsetko co ja ibaze ten alhcymista som este nepocula o nom. Inak moje naj knihy su :Hostitel,Zatmenie,a Anjeli a Demoni momentalne citam 7 knih od Shakespeara ...niet nad klasiku a ten Exupery...strasne ma stve ze to nechapem tak ako by som asi mala...lebo vyzera to zaujimavo ale...hm
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
Stephen King - Salem"s Lot
A mojou srdcovkou sú detektívky, Dan Brown, Ed McBain, Agatha Christie.
Akurát teraz čítam od Rudolfa Benku Raz a navždy a nemôžem sa od nej odtrhnúť.
@kaylee v pohode... sama som došla po asi piatu lekciu, potom sa mi do toho nechcelo, ale teraz to mám normálne v škole a isto je to obľúbenejšia kniha ako Latina pro posluchače FF
ale posledné roky je u mňa na prvých miestach:
Irvine Welsh - Trainspotting
Martin Page - Ako som osprostel
Jack Kerouac - hm... asi všetko
Lawrence Ferlinghetti - Nahá smutná jazdkyňa
a ja neviem... by som ešte dlho mohla menovať.
Na ja, ich mag Kafka
aspon zopár:
1. Cesta pokojného bojovníka (Dan Millman) +všetky ostatné
2. Jediný (Richard Bach) + všetky ostatné
3. Veronika sa rozhodla zomrieť (Paulo Coelho) + skoro všetky
4. Celestínske proroctvá (Redfield, na krstné meno si nespomeniem)
5. Malý princ (Antione de Saint Exupéry)
6. Paradoxné prikázania
A z ostatných asi tieto:
-Remarque - Na západe nič nové
-Sartre - Múr
-Stoker - Dracula
-Mihálik - Appassionata
- na oddych - Anita Blake, Vampire Chronicles, Bukowskeho všetky,...
je to obľúbené, lebo to je veľmi obmedzené rozsahom aj lexikou. tiež preto, že keď sa človeku nechce, môže si tú pseudofilozofickú rovinu odmyslieť a čítať len prijebanú rozprávku o hovoriacich kvetoch a líškach. navyše sú tam obrázky.
Zelena mila-Stephen King
Eragon,Eldest,Brisingr-Christopeher Paoliny
Tommyknockeri-Stephen King
Supermarket- Stephen King
13 hororových povidek-Finnis
teraz čítam Deti noci od Dana Simmonsa a velmo sa mi pači je to upirsky horor
Paulo Coelho - 11 minút, ale vlastne všetky..
Pavel Hirax Baričák - Kým nás laska nerozdelí, Hľadania
no a ani Matkin neni odveci
druha najlepsia je Encyklopedia Heavy metalu
a tretia najlepsia je booklet od Cradlov
no a teraz citam rec tela a zaklady diferncialneho poctu
a @Takzvany : to, že je to tvoj názor (zrejme značne ovplyvnený tvojím presvedčením o tom, ako si inteligenčne ďaleko pred nami chudákmi, čo si dovolia čítať Malého princa, pretože sa im to páči a vidia v tom zmysel a pekné myšlienky), je fajn, ale nechápem, prečo ho musíš podať takým vyložene ostrým a zhadzujúcim spôsobom. Človek ešte aby sa cítil menej inteligentný za to, aké knihy má rád.
a ešte mi prosím ťa povedz, kde vo filozofii NÁJDEŠ zmysel života. Nenájdeš ho. iba ho HĽADÁŠ. filozofia je (aspon pre mna) v tomto iná ako náboženstvo,pretože si nezvolíš len jednu cestu a voči všetkým iným možnostiam si hluchý, ale stále hľadáš nové a nové vysvetlenia a do omrzenia ich všetky rozpitvávaš.
A Exupéry proste písal to, čo cítil. A napísal toto. Veľa ľudí to oslovilo pre to jednoduché, ale krásne posolstvo, čo to má.
a vôbec, to je fuk. Budeme mať Malého Princa radi nadalaj. Len ma zarazil tvoj dosť nepríjemný koment....
Remarque - Traja kamaráti; Čas žitia a čas umierania; Noc v Lisabone; Nebo nepozná obľúbencov..
Wilde - Portrét Doriana Graya
Collins - The Woman In White
Adams - Hitchiker"s Guide To The Galaxy (prvý diel)
Clarková - Jonathan Strange a pán Norrell
Galsworthy - Ostrov pokrytcov
Ustinov - Pravda o Kursku
Silný, Prokša - Základy chemického deja
@30 uznávam, Malý princ je dríst.Maximálne heartbreaking dríst.
J. D. Salinger - Kto chytá v žite
Gabina Weissová - Diagnóza F50
Dominika Ponechalová - Punková princezná
S. Meyer - Twilight sága
.
.
.
.
Meg Cabot - All American Girl
My deti zo stanice ZOO
Mechanický pomaranč
Kto chytá v žite
Sofiina voľba
Scar Tissue
Heavier than heaven
Traja kamaráti
Portrét Doriana Graya
Bol som dlho preč
Na ceste
Animal Farm
Bitúnok č.5
Raňajky u Tiffanyho...
ďalej môj nesúhlas s existenciou filozofického kontextu v malom princovi nestojí na tebou mne do úst vloženom tvrdení, že vo všetkých ostatných skutočných filozofických dielach sa nachádza odpoveď na otázku zmyslu života. stojí na absencii hľadanie zmyslu života som spomenul len v súvislosti s tým jediným nájdením - "posolstvom", ktoré knižka ponúka, a to je tá smiešna metafora o hľadaní srdcom.
čo potvrdzujem je fakt, že zoznam obľúbených kníh hovorí aj o inteligencii jedinca. na niektoré knihy síce môže byť človek naviazaný z detstva, to hej. ale ak sa zoznam obľúbených kníh skladá zo stephena kinga, malého princa a harryho pottera, tak to asi nejaký génius nebude.
och dakujem...Stephen King je autor s velkým A