Aky je vas nazor na konzumovanie alkoholu? Kde je podla vas ta hranica, co uz nie je ok? Aby sa vase odpovede lepsie porovnavali uvedte jednotky alkoholu za tyzden. Jedna jednotka = jedno velke pivo, alebo 2-3 deci vina, alebo poldecak tvrdeho alkoholu.
Ak podla vas nie je ok pit kazdy tyzden, uvedte prosim zlomky jednotiek (alebo necele cisla mensie ako 1) za tyzden.. napriklad ak je jedna jednotka ok z 2 tyzdne, tak za tyzden to bude 0.5
Neviem povedať presné číslo. Napríklad jeden môj známy pochádzal z Tokajskej oblasti a mal vo zvyku si dať každý deň pohár červeného vína. Dožil sa 93 rokov, bol super čiperný a pozitívny človek, určite žiaden alkoholik. Keď si niekto dá každý deň trošku "zdravotne" príde mi to ok. Ak si dáva preto že nevie začať deň kým si nevypije je to hrozné. Ak si dá 7 pohárov vína naraz tiež je to moc podľa mňa. Takže neviem ti normálne odpovedať na tvoju otázku.
Podľa mna je jedno koľko vypije, na každého to ma iný účinok.. Skôr si myslím že problém nastane keď si to daný človek nevie odoprieť pripadne s tým ma veľký problém.
To sa vôbec nedá takto zovšeobecniť podľa mňa. Pre mňa osobne je ok tak dve veľké pivá na týždeň viac mi netreba a vo veľkej väčšine prípadov nepijem alkohol vôbec.
Ak si niekto da do nálady nejaké piva alebo vino raz za týždeň, tak sa to podľa mňa da tolerovať.. Ok, môže sa aj občas opiť, ale nie opíjat sa každý víkend.. (pozerám uz na dospelých ľudí, co si chcú zakladať rodiny.. "pubertak" bez záväzkov sa asi bude opíjat častejšie a ak tym nikomu neškodí a ako tak si uvedomuje veci ..) Nejaké to pivo denne neuznávam, lebo na každého to môže mať iné účinky,, niekto tak dokáže fungovať roky, ale iný si takýmto štýlom môže za tie roky navodiť silnú závislosť.. Tak načo riskovať..
Nohavica mal v tom filme Rok ďábla celkom výstižne vysvetlenie
..kopec "K", na úpatí toho kopce stojí normální průměrný Čech. Chlastá jak duha a jde nahoru. Dokud jde nahoru, je všecko v absolutním pořádku. Kde je průšvih? Tento bod, vrcholek, Bod Zvratu, break point. Tady poté, finito, tam ti nepomůžou doktoři, tam ti nepomůžou psychologové, tam si nepomůžeš sám, prostě úplný konec. O co jde? Někdo chlastá celý život a nic se mu nestane. Proč? Protože ten jeho kopec - výška kopce V - je strašně vysoký. On prostě celý život popíjí a furt leze nahoru. Bohužel, nikdo z nás neví, jak ten kopec máme kdo vysoký ...
Nesmie sa z toho stať pravidelnosť, rituál a závislosť. Nie, naozaj nie je normálne chodiť každý deň po práci do krčmy a dať si poldeci s pivom, to už je závislosť. Príležitostné, nepravidelné pitie, do nálady je v poriadku. Aj keď najlepšie je alkoholické a energetické nápoje nepiť vôbec.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
..kopec "K", na úpatí toho kopce stojí normální průměrný Čech. Chlastá jak duha a jde nahoru. Dokud jde nahoru, je všecko v absolutním pořádku. Kde je průšvih? Tento bod, vrcholek, Bod Zvratu, break point. Tady poté, finito, tam ti nepomůžou doktoři, tam ti nepomůžou psychologové, tam si nepomůžeš sám, prostě úplný konec. O co jde? Někdo chlastá celý život a nic se mu nestane. Proč? Protože ten jeho kopec - výška kopce V - je strašně vysoký. On prostě celý život popíjí a furt leze nahoru. Bohužel, nikdo z nás neví, jak ten kopec máme kdo vysoký ...