Aka VŠ??? ked chcem pracovat v cestovnom ruchu..najlepsie v cestovke
Takze vsetci ktory maju prehlad o VS...bola by som velmi rada keby ste mi poradili ktoru skolu...Na strednej prechadzam s vyznamenanim kazdy rok...lenze matika je moja achilová päta, a velmi zboznujem geografiu a cestovny ruch a vsetky ekonomicke, marketi
ja nwm..ale neje to len tak....bola som na praxi v jednej cestovke..ale nemisim byt len tou ktora ti ruti katalog do ruk a studuj...,mozes byt zamestnancom cestovky ako delegat a pod..
No skus, nic za to nedas... napr. ekonomicka vydava svoje knihy na prijimacky, tak tie si kup a prerataj si priklady a myslim, ze to spravis. Dokonca nemusis dat ani matiku nad 50%, ak das dobre ekonomiku a anglictinu. A este v Piestanoch je manazment cestovnich kancelarii. Nie je to vyska, ale 2 rocna nadstavba. Spoluziacka z gympla tam ide. Ale myslim si, ze aj tak to nie je o vyske. Ako si spominala na pracu delegata nepotrebujes mas vystudovany CR, pre nich su dolezite jazyky, ktore ovladas takze do nich by som investovala viac, lebo na vyskach su slabe jazyky. Aj na CR, preto byy som skusila medzinarodne vztahy. A ked sa ti bude dat, vycestuj niekam von cez leto na brigadu, aj to zaujima cestovky. Vela stastia
hej je to na bakalara? to som nevedela, len viem, ze to je skor pre absolventov z hoteloviek. ale tak pre nu je to ako stvorene, jej sa to hodi nikdy nebola studijny typ a dlho uz robi casnicku atd...
@bambuleros11692 ak chces pracovat ako delegat alebo sprievodca pre CK potrebujes bud zivnost alebo kurz,takisto niektore vyzaduju ovladanie jazyka krajiny, v ktorej budes pracovat. k dispozicii si nonstop a plat tiez nie je najvyssi...ved pobozeraj stranky cestoviek,najdes tam kriteria..a predajcovia zajazdov su vacsinou z obchodnych akademii, popr. z odborov obchod a podnikanie...k vyssim poziciam vyzaduju niekolkorocnu prax vacsinou....v KE na TUKE je myslim odbor cestovny ruch, aj niekde na zapade by to malo byt, ale ake je uz z toho uplatnenie netusim....
citam teraz pozadovane vzdelanie na pracu v Cestovke...a vsade pise ze vysokoskolske I. aj II. stupna....a s akym presne zameranym to uz netusim...ale nejake ekonomicke urcite..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
ja viem ze zivnost...ale nechcem byt sprievodca....Na tej TUKE...nie je odbor cestovny ruch..ale len podobny geoturizmus...ale aj taky diky za radu..