canon a nikon sú viac menej najlepšie značky ale to sa odraza aj na cene, ak ti az tak nezalezi na kvalite pri inych znackach mozes dostat skoro to iste a o dost lacnejsie.
Ja by som to tu trožku viac rozpísal svoj názor na toto . Treba to brat aj takto .. netreba zistovat ktorá značka je naj skôr sa treba zamerať na jednotlivé modely .pretože ono keď kúpim zrkadlovku za 1000 EUR tak tam je vysoký predpoklad že to bude super či to bude Canon ,Nikon,Panasonic,Sony atd.
Ak by si to chcela ty na fotenie ako na samí začiatok tak zrkadlovku na učenie rozhodne asi nie treba začínat s niečim iným a až potom neskor préjst na zrkadlo.
Pokiaľ ,ale máš už skúsenosti tak potom zrkadlo môj osobný tip pre mňa čo by som chcel a čo podla testov je dost v pohode je momentálne Panasonic G1 ,ale to je vec vkusu .
No a teraz k konkrétnej otázke moje poradie je Nikon,canon, myslím tu na slovensku používané značky ...
Canon, Nikon, Olympus, ja mám olympus, síce nie zrkadlovku, mám C-8080 Wide Zoom. Ale fotím aj zo zrkadlovkou, no vlastne s dvomi a sú fakt dobré, od Olympusu.
Jednoznacne Leica, ale tu nemas ani v moznostiach. Leica je kral vo fotoaparatoch vobec. A ak nie fotoaparat Leica(lebo to tazko zohnat), tak fotak s objektivom Leica (napr. Panasonic maju Leica objektivy niektore).
V podstate je to jedno ake je telo, dolezity je objektiv a samozrejme fotografova zrucnost. Darmo si kupis fotak za 50 litrov, ked budes frcat na automatickom rezime
čo ja viem,pozerala som dake fotaky,predbezne som si vyhliadla olympus E420..Canony..co ja viem,.viem ze su dobre,viem ze su zrejme najlepsie,ale ja som chudobny student na fotak si musim zarobit a myslim,ze Olympus mi stacit bude
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Ak by si to chcela ty na fotenie ako na samí začiatok tak zrkadlovku na učenie rozhodne asi nie treba začínat s niečim iným a až potom neskor préjst na zrkadlo.
Pokiaľ ,ale máš už skúsenosti tak potom zrkadlo môj osobný tip pre mňa čo by som chcel a čo podla testov je dost v pohode je momentálne Panasonic G1 ,ale to je vec vkusu .
No a teraz k konkrétnej otázke moje poradie je Nikon,canon, myslím tu na slovensku používané značky ...
asi tak som si vedomí že ma zlynčujete ale čo už
2)Nikon
3)Olympus
??
čo ja viem,pozerala som dake fotaky,predbezne som si vyhliadla olympus E420..Canony..co ja viem,.viem ze su dobre,viem ze su zrejme najlepsie,ale ja som chudobny student na fotak si musim zarobit a myslim,ze Olympus mi stacit bude
Uvidime