Ja som už zahlasovala aké knihy čítam ... keby som vypisovala podrobne tak by toho bolo veľa . Mám hlavne rada knihy od Exupéryho ... hlavne Malého princa . Z kresťanských Johna Orberga , Timothy Kellera , Curta Westmana ... zo psychologie Sue Aktinson , Tomáš Halík a dalšie . Z filozofie Bertrant Russel, teraz čítam Peter J. King : 100 filozofov .... Zo skutočných príbehov Sabine Kuglerová Dieťa džungle . Z sci-fi Experiment . A ďalšie knihy ...
Kadejaké... keďže mám čas, spíšem to nejako pekne
povojnová americká literatúra (Nabokov - Lolita, Orwell - 1984..),
viktoriánska literatúra (sestry Brontëové, Oscar Wilde, A. C. Doyle, H.G. Wells, Bram Stoker (neviem, či sa to počíta do viktoriánskej, ale tak.. ) ),
divadelné hry (Shakespeare, Goethe),
pár tých autorov, ktorí ešte žijú (Stephen King, Dan Brown, Carlos Ruiz Zafón, Johan Theorin ),
z odbornej literatúry mám rada edíciu "Aliter"
Hej, a moji úplne najobľúbenejší autori sú E. A. Poe a H.P. Lovecraft
@Ester44
Keby tu mam vymenovavat vsetky tak by to bol velmi dlhy zoznam tak dam len tie ktore som za tento rok precital:
Na vine sú hviezdy, Papierové mestá , Kam zmizla Aljaška , Dievča, ktoré uviazlo v pavúčej sieti a aktualne som prave dokoncil trilogiu
Dych (kompletná séria)
Dôvod dýchať + Sotva dýcham + Na konci s dychom ktoru mozem sucastne aj odporucit .
Do konca roka sa este chystam na What If nakolko ma styl pisania autorky serie Dych velmi zaujal.
Donedávna som mal rozčítané súčasne Kvítek karmínový a bílý od Fabera, Hold Katalánsku od Orwella, Búrku mečov od Martina, Spisy H.P. Lovecrafta: Volání Ctulhu vol. 2, Dívku na klíček od Bacigalupiho a teraz ešte asi začnem Suttree od McCarthyho, čiže to neviem zaradiť
Citam takmer uz len odborne, skripta aj ine knihy pre vlastny zaujem.
Z beletrie ma honestly zaujima iba sci-fi a fantasy, obcas si kvoli svedomiu precitam nejaku klasiku alebo detektivku, ale roman som dobrovolne necitala uz par rokov, knihy z realneho sveta ma neberu.
ja som si dal teraz zaväzok prečítať z každej knihy v našej domácej knižnice aspoň 10 strán... málokedy ma kniha zaujme tak, aby som ju dočítal... Mlčanie jahniat ma celkom zaujalo predvcerom, ale nic co by som musel docitat...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Čítal som aj veci o sebamotivácii a chvíľu som študoval reč tela
No a zaujímavým odvetím môjho vkusu sú romány a poviedky a iné príbehy situované v 2. sv. vojne
a asi do spadá do sebamotivácie, najobľúbenejšou knihou je Čajka Jonathan Livingston
povojnová americká literatúra (Nabokov - Lolita, Orwell - 1984..),
viktoriánska literatúra (sestry Brontëové, Oscar Wilde, A. C. Doyle, H.G. Wells, Bram Stoker (neviem, či sa to počíta do viktoriánskej, ale tak.. ) ),
divadelné hry (Shakespeare, Goethe),
pár tých autorov, ktorí ešte žijú (Stephen King, Dan Brown, Carlos Ruiz Zafón, Johan Theorin ),
z odbornej literatúry mám rada edíciu "Aliter"
Hej, a moji úplne najobľúbenejší autori sú E. A. Poe a H.P. Lovecraft
Keby tu mam vymenovavat vsetky tak by to bol velmi dlhy zoznam tak dam len tie ktore som za tento rok precital:
Na vine sú hviezdy, Papierové mestá , Kam zmizla Aljaška , Dievča, ktoré uviazlo v pavúčej sieti a aktualne som prave dokoncil trilogiu
Dych (kompletná séria)
Dôvod dýchať + Sotva dýcham + Na konci s dychom ktoru mozem sucastne aj odporucit .
Do konca roka sa este chystam na What If nakolko ma styl pisania autorky serie Dych velmi zaujal.
@beatlesgirl To sa ti musí často opakovať, nie?
Z beletrie ma honestly zaujima iba sci-fi a fantasy, obcas si kvoli svedomiu precitam nejaku klasiku alebo detektivku, ale roman som dobrovolne necitala uz par rokov, knihy z realneho sveta ma neberu.