Ja mám tieto náplaste len 2 mesiace, a napr by ma zaujímalo, či stači, že si len stiredam plecia ( inde sa mi to dosť odliepa) a tuším som viac vyhádzaná ako obvykle. A len prsia mám väčšie, inak som si nevšimla nič z tých účinkoch vedľajších.
na antikoncepciu kazda zena bude reagovat inac...niekomu sedi, inemu nie...kazdopadne, ja som kedysi chcela vyskusat nuvaring, ale akosi som sa k tomu neodhodlala...som klasicky tabletkovy typ.
@alysia skusenosti nemam, ale mozno ta bude zaujimat, ze v USA uz sa nepredava a uz ju stahuju aj v inych krajinach....prave som pozrela online co sa deje s Evra. A skutocne v roku 98 v amerike vydalo FDA (Správa potravin a léčiv) varovanie ze Evra naplaste obsahuju prilis vysoke mnozstvo estrogenu. Varovali, ze jej pouzivanie moze castejsie viest k zdravotnym problemom. Dovodom je, ze pri naplasti je zena prijima 60% viac estrogenu. Dovod je, ze tabletka je uzivana raz denne kym naplast davkuje estrogen pocas celeho dna.
Spolocnost Johnson & Johnson ma na krku par sudnych sporov koli smrti mladych zien - ktore udajne sposobila prave naplast. V 2 sporoch uz bola spolocnosti uznana vinnou a musela zalobcu financne odskodnit. Spolocnost bude nadalej naplast predavat ale bola povinna zmenit udaje na obale.
@sorciera ach :/ toto sa mi nepaci ... no len toto iste sa deje aj s ostatnymi antikoncepciami, tak potom uz fakt neviem aku mam brat :/ ... tabletky som nechcela prave preto, ze mi to nepojde cez pecen a skrz aj to, ze mam celiakiu, tak sa bojim ci by mi zabrali... a tak ale praveze ja som pocula, ze je horsie, ked raz denne ,,narazovo" dorazia hormony do tela, z toho vznika aj ta precitlivenost ako ked postupne po cely den vnikajuj hormony do tela
@alysia tazko povedat....co sa tyka aktualnych nez. ucinkov, tak zeny vraj tuto Evru znasaju lepsie, prave preto, ze to nejde cez traviaci trakt a cez pecen....ale ten vysoky estrogen je dost brutus......a po vysadeni to moze narobit fakt ze galibu....cert ako diabol....takze preto sa celkovo hormonalnej antike vyhybam...ja som to sem dala, co je aktualne o evre....sama musis uvazit, co ti je lepsie....
@alysia ten clanok je z r. 2008, ale co viem tak v USA uz sa prave z tychto dovodov nepredava....prilis vysoke davky estrogenu sposobuju krvne zrazeniny (teda trombozu) a co viem aj rakovinu prsnika.....u naplasti je to este vacsie riziko, nakolko v nich je toho estrogenu o 60%viac ako napr. v tabletkach.....estrogen je ok, ale nie v takom mnozstve....no tak ja som uz roky na kondomoch, je to o zvyku a nam to vyhovuje (kedysi este na VS sme to kombinovali s Pharmatexom.....)...tak nikto nevie pravdu, ale sama rozhodujes o sebe
@sorciera hej hej, vidim ze z roku 2008, ale co ak zmenili zlozenie? Neviem, nebudem nic robit, ked ten clanok je tak stary... a to s tou trombozou, to je predsa riziko s kazdou antikoncepciou... hlavne, ked zenske piju a fajcia ( ja nerobim ani jedno )
Aj rakovinu prsnika? Tu mozem mat ale aj nemusim aj bez antiky stara mama mala tusim rakovinu prsnika a prababka rakovinu maternice ...
My sme boli tiez na kondomoch, len nas to uz nebavilo, a je to aj lepsi pocit bez kondomu ( aj ked som bola proti tomu a tiez neberiem s usmevom antiku to je jasne)
tu poznamku ,,sama rozhodujes o sebe " si vsimat nebudem ok?
@alysia preco? ved je to pravda, ze kazdy rozhodujeme sami o sebe....ci niekto rozhoduje za teba? ......ja som si sama rozhodla, ze cielene nebudem skodit telu....ja zas radsej 3 sekundy s kondomom ako 3 roky s neplodnostou PS: a zlozenie zistis jednoducho.......pribalovy letak....a ten je aktualny.....600 je dost brutal cislo oproti napr. 150
@sorciera no ja som skor mala pocit z tej vety ako kebyze hovoris ,,rob ako myslis, ale ja by som take nerobila, nechapem ako to mozes robit" alebo nieco na ten styl....
Za mna nerozhoduje nikto, jedine veci ktore neovplyvnim tak to za mna rozhodne osud
Presne pre toto sa s tebou o tom radsej nechcem bavit, lebo ,,ja si ciele nechcem skodit". Hovoris ako keby som si dala antikoncepciu aby som si privolala rakovinu ...
3 sekundy? dobra metafora pozri ja nejako deti netuzim mat... a nic mi nezaruci, ze aj ked antikoncepciu nemam, tak ich budem mat proste, stat sa moze hocico aj bez antikoncepcie... tolko veci nam skodi... nielen antikoncepcia .... zajtra ma moze zrazit auto, preto nikam nepojdem? Nedam si antiku, lebo ma MOZE zabit? ....
tak idem kuknut ten pribalovy letak snad to tam najdem ....no takze ten ,,etinylestradiol" je ten estrogen? je tu napisane ze je ho tu 600mikrogramov. Lieciva sa uvolnuju pocas 7 dni, za 24 hodin sa uvolni priemerne 203 mikrogramov norelgestrominu a 34 mikrogramov etinylestradiolu...."
Ja si nemozem stazovat na Evru, citim sa dokonca lepsie ako predtym
@alysia ved vravim.....ty si o tom rozhodujes a ano, je pravda, ze ja by som si ju nedala, lebo cielene skodi telu......skodi sice kadeco, ale ak sa da niecomu skodlivemu vyhnut, tak sa mu vyhnem.....na ceste sa tiez obzeram, aby ma to auto nezrazilo....pri sexe si tiez davam pozor, ale inak ako hormony (lebo sa to da)......proste ide o to, ze ja sama sebe nebudem cielene skodit, ked nemusim a da sa tomu vyhnut, chapes? ....a 3sekundy nebola metafora a ak ti vyhovuje tak ju ber...co riesis, aj ked po 2 mes. je este take skoro hovorit (ale ako fakt nic v zlom).....len proste zo skusenosti vidim, ze to robi viac skody ako osohu
@alysia a ano, presne preto si nedam antiku, lebo ma moze zabit.....a aj ked je riziko tu pre mna cca 50:50....to je pre mna prilis vysoke riziko si ju dat, ked existuje ina antika, pri kt. to riziko nie je
@sorciera no ved rozhodujem, a rozhodla som si dat antikoncepciu, aj ked som z nej nie som nadsena, ale radsej ako sex bez ochrany, a aspon som sa zbavila mojej paranoje, ze mozem byt tehotna ...
Cielene skodi telu neskodi CIELENE, antikoncepcia ma iny ciel
No sak jasne, ak sa vyhnut mozem tak dobre tak sa vyhnem, ale toto ma ronvako ako vyhody tak aj nevyhody ako vsetko na svete ... nic nie je len biele alebo len cierne ...
Bože mne to nemusis hovorit viem ze SA TO DA AJ INAK, sak som 3 roky bola na kondomoch
3 sekundy nebola metafora? Tak to potom tvoj partner ma na sebe kondom 3 sekundy? ALebo mas sex 3 sekundy? O.O
Neriesim nic ale som zvedava na nazor inych ludi, a nove informacie a skusenosti ...
No hej po 2 mesiacoch je asi skoro hovorit, uvidim neskor ... viac skody ako osohu? Neviem, musela by som vidiet statistiky, rovnako ako je vela bab co ma negatine priznaky z antiky tak ich je vela takych co im nic nie je ... a ani nebolo neskor ... mali deti a podobne ...
zabit ta toho moze tolkooooo vela dala som si antiku, lebo nechcem riskovat tehotenstvo... neskor deti ano, ale zeby som ich nemala kvoli antike? NEmusim ich mat ani bez antiky ...
brat antiku a ze ma to moze zabit je tam riziko 50:50?
RIziko je vzdy a vsade a nic nie je ani 100% anie bezpecne uplne
@alysia nie, si nepochopila...3mi sekundami som myslela, to uvodne navliekanie....to je jedine mi pride osemetne....samotny sex s kodomom je ok.....pri kondome, ze z neho dostanes trombozu, alebo nebudes mat ovulaciu nehrozi....takze riziko ziadne.....zatialco z antiky to riziko je....ale jasne, volis, co ti vyhovuje.....ja tiez (moje kamaratky by ti mohli hovorit....ako sa bezcielne snazia o deti.....ale to je uz o inom...)....mame rozdielnu filozofiu....aj ked ta moja bola podobna tvojej v tvojom veku......skuesnosti cloveka menia....no, tak dufam, ze ti to bude vyhovovat a budes spokojna po vsetkych strankach....
ps: povodne som chcela poukazat prave k tym naplastiam, ze v USA ci inde boli stiahnute z trhu.....cize uz len to je nejaky blik...ze to asi nebude vsetko ok....(ja len stale tvrdim, ze ked nie si nadsena, ze su aj ine formy.....ale kto nechce vidiet nevidi....)....o par rokov kecneme na mamickovskych strankach ....tak sa drz...
@sorciera jaaj, ty si to myslela s tym navliekanim kondomu to ma nenapadlo
No hej, hladat ho pocas toho najlepsieho... inak je jedna studia, ked yludia co maju sex bez kondomu sa maju lepsie, maju k sebe ,,blizsie" ak citovo ci ako neviem, nepamatam si to presne ... ale ze je to lepsie aj po nejakej inej stranke ... psychickej ...
nehovorim, ze mi to strasne moc vyhovuje, len proste kondomy ma uz unavuju, ale nehovoirm, ze sa k nim nevratim, eln som si prost epovedala, ze vyskusam antikoncepciu ...
To je par prikladov z miliona ... mozno keby tu antikoncepciu nebrali tak aj tak by mali problem otehotniet ... ktovie ako to je ...
Vsetko ma svoje pre a proti ..umriet mozem na vela veci ....
Nemame az taku rozdielnu filozofiu, ja som neutralna voci antikoncepcii, nie som z nej nadsena ale ani uplne proti, lebo nemam podlozene fakty, nemam roky vyskumu a skumania a statistik za sebou aby som mohla povedat, ktora je dobra a ktora nie a ci to treba zrusit alebo nie ....
Vies, co USA beriem dost s rezervou ale hej, sak jasne, ze som neni nadsena z toho, ze ju niekde zrusili ... a sak ak je to take vazne tak ju zrusia aj tu ... europska unia nech sa cini neboj sa ten BLIK som mala aj ja ked si to pisala ...
Dobre viem, aj o inych formach ale prestali mi vyhvovat, no mozno sa k tomu vratim ktovie ... VIDIM takze tu vetu ,,kto nechce vidiet si odpust" viem ot om, ze su vselijake nechutne gely spermicidne a ze su kondomy alebo preluzovana suloz ... teraz mam antiku a hotovo
Ahojte, Evru užívam zatial len dva mesaice ale som s nou spokojná. Avšak moja otázka je, či sa do Vás pri užívaní evry vaši milí spravia ? Respektíve ak sa spravili, tak dúfam že žiadne tehotenstvo nenastalo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Spolocnost Johnson & Johnson ma na krku par sudnych sporov koli smrti mladych zien - ktore udajne sposobila prave naplast. V 2 sporoch uz bola spolocnosti uznana vinnou a musela zalobcu financne odskodnit. Spolocnost bude nadalej naplast predavat ale bola povinna zmenit udaje na obale.
» www.lawyersandsettlements.com/features/ortho_...
co znamena vysoky estrogen? musim si to nastugvoat asi ...
a aku antiku teda opuzivas? mna uz sproste kondomy nebavia ...
Sama musim uznat co je mi lepsie no neviem, lebo nikto nevie vsetko
Aj rakovinu prsnika? Tu mozem mat ale aj nemusim aj bez antiky stara mama mala tusim rakovinu prsnika a prababka rakovinu maternice ...
My sme boli tiez na kondomoch, len nas to uz nebavilo, a je to aj lepsi pocit bez kondomu ( aj ked som bola proti tomu a tiez neberiem s usmevom antiku to je jasne)
tu poznamku ,,sama rozhodujes o sebe " si vsimat nebudem ok?
Za mna nerozhoduje nikto, jedine veci ktore neovplyvnim tak to za mna rozhodne osud
Presne pre toto sa s tebou o tom radsej nechcem bavit, lebo ,,ja si ciele nechcem skodit". Hovoris ako keby som si dala antikoncepciu aby som si privolala rakovinu ...
3 sekundy? dobra metafora pozri ja nejako deti netuzim mat... a nic mi nezaruci, ze aj ked antikoncepciu nemam, tak ich budem mat proste, stat sa moze hocico aj bez antikoncepcie... tolko veci nam skodi... nielen antikoncepcia .... zajtra ma moze zrazit auto, preto nikam nepojdem? Nedam si antiku, lebo ma MOZE zabit? ....
tak idem kuknut ten pribalovy letak snad to tam najdem ....no takze ten ,,etinylestradiol" je ten estrogen? je tu napisane ze je ho tu 600mikrogramov. Lieciva sa uvolnuju pocas 7 dni, za 24 hodin sa uvolni priemerne 203 mikrogramov norelgestrominu a 34 mikrogramov etinylestradiolu...."
Ja si nemozem stazovat na Evru, citim sa dokonca lepsie ako predtym
Cielene skodi telu neskodi CIELENE, antikoncepcia ma iny ciel
No sak jasne, ak sa vyhnut mozem tak dobre tak sa vyhnem, ale toto ma ronvako ako vyhody tak aj nevyhody ako vsetko na svete ... nic nie je len biele alebo len cierne ...
Bože mne to nemusis hovorit viem ze SA TO DA AJ INAK, sak som 3 roky bola na kondomoch
3 sekundy nebola metafora? Tak to potom tvoj partner ma na sebe kondom 3 sekundy? ALebo mas sex 3 sekundy? O.O
Neriesim nic ale som zvedava na nazor inych ludi, a nove informacie a skusenosti ...
No hej po 2 mesiacoch je asi skoro hovorit, uvidim neskor ... viac skody ako osohu? Neviem, musela by som vidiet statistiky, rovnako ako je vela bab co ma negatine priznaky z antiky tak ich je vela takych co im nic nie je ... a ani nebolo neskor ... mali deti a podobne ...
zabit ta toho moze tolkooooo vela dala som si antiku, lebo nechcem riskovat tehotenstvo... neskor deti ano, ale zeby som ich nemala kvoli antike? NEmusim ich mat ani bez antiky ...
brat antiku a ze ma to moze zabit je tam riziko 50:50?
RIziko je vzdy a vsade a nic nie je ani 100% anie bezpecne uplne
ps: povodne som chcela poukazat prave k tym naplastiam, ze v USA ci inde boli stiahnute z trhu.....cize uz len to je nejaky blik...ze to asi nebude vsetko ok....(ja len stale tvrdim, ze ked nie si nadsena, ze su aj ine formy.....ale kto nechce vidiet nevidi....)....o par rokov kecneme na mamickovskych strankach ....tak sa drz...
No hej, hladat ho pocas toho najlepsieho... inak je jedna studia, ked yludia co maju sex bez kondomu sa maju lepsie, maju k sebe ,,blizsie" ak citovo ci ako neviem, nepamatam si to presne ... ale ze je to lepsie aj po nejakej inej stranke ... psychickej ...
nehovorim, ze mi to strasne moc vyhovuje, len proste kondomy ma uz unavuju, ale nehovoirm, ze sa k nim nevratim, eln som si prost epovedala, ze vyskusam antikoncepciu ...
To je par prikladov z miliona ... mozno keby tu antikoncepciu nebrali tak aj tak by mali problem otehotniet ... ktovie ako to je ...
Vsetko ma svoje pre a proti ..umriet mozem na vela veci ....
Nemame az taku rozdielnu filozofiu, ja som neutralna voci antikoncepcii, nie som z nej nadsena ale ani uplne proti, lebo nemam podlozene fakty, nemam roky vyskumu a skumania a statistik za sebou aby som mohla povedat, ktora je dobra a ktora nie a ci to treba zrusit alebo nie ....
Vies, co USA beriem dost s rezervou ale hej, sak jasne, ze som neni nadsena z toho, ze ju niekde zrusili ... a sak ak je to take vazne tak ju zrusia aj tu ... europska unia nech sa cini neboj sa ten BLIK som mala aj ja ked si to pisala ...
Dobre viem, aj o inych formach ale prestali mi vyhvovat, no mozno sa k tomu vratim ktovie ... VIDIM takze tu vetu ,,kto nechce vidiet si odpust" viem ot om, ze su vselijake nechutne gely spermicidne a ze su kondomy alebo preluzovana suloz ... teraz mam antiku a hotovo