Každý má iné chuťové poháriky a zmysly, preto by ma zaujímalo, aké najlepšie pivo ste kedy pili? A ktoré bolo najhoršie? Prípadne pridajte aj ceny tých pív. Najdrahšie neznamená najlepšie a naopak. Ďakujem.
najlepšie je u mňa šariš kedže som na ňom vyrastal
najhoršie su u mňa všetky tie patoky ako corgoň a pod.
ale inak celkom mi chuti kozel, bernard, staroprameň..
no ale gambrinus, heineken už radšej nie..
chutia mi aj ochutene radlery
Naj svetly leziak - Baran a Poliacikov leziak plzenskeho typu
Naj tmavy leziak - budvar
Naj tmavy ale - moj tmavy ale anglickeho typu
Naj svetly ale - toto fakt neviem.. ALE sa mi zdaju vseobecne take nedotiahnute
Naj Ipa - v USA som pil dobru ipu v restauracnom pivovare + poliacikova ipa tzv. "radvanske zlato" ten proste tie piva vie varit
Naj psenicne - este neviem.. pil som Miškovu mladinu z piva hoeggardenovskeho typu a zdalo sa mi to ako naj napoj na svete, tak si pockam na hotove vyzrete pivo a potom budem hodnotit
A najhorsie? Ja zle piva nepijem.. a dobre len v minimalnom mnozstve... ale uz som skusil glg toho lidlovskeho deepu a musel som to vyliat.. alebo raz som jedno pivo pokazil tak to bolo zle.. tak som vylial 35l piva
@redchevrolet inak tiez mam pocit, ze guiness je dost precenovany... ale guiness som pil len na slovensku.. ktovie ako by to chutilo v irsku.. neda sa vylucit, ze sem posielaju nejake odpady
Naj plus: Chotěboř, Svijany, Pernštejn, Bernard, Zlatý bažant 73, čierne Budvar, Topvar Marína, zo západných iba Paulaner a Beck
Naj mínus: neznášam radlery a akékoľvek chemické dochucovadlá, nemám rád šariš, kelt, mních... Myslím, že na Východnom Slovensku sa nenaučia robiť pivo nikdy.
@lenuska175
Urpiner je veľmi poctivé pivo z kvalitných materiálov. A je po Bažant 73 druhé najlepšie. Si zrejme zvyknutá na chemické napodobeniny, lebo tieto dve pivá majú chemikálii minimálne.
@patrixo pil som v Írsku dobrý aj zlý Guinness. Ale celkovo mi to až tak nechutilo. Ak je kyslý, tak chuti ako stanka. Ak je kávový, tak aj chuti, napriek tomu, že ja kávu nemám rád.
najlepsie bolo belgicke psenicne, znacku neviem, ked som bol v prahe.
Ale v prahe celkovo mali piva uzasne a hociake.
Najhorsi je Urpiner, fakt humus.
Dam aj pribeh kratky - v plechovke Kelta som nasiel nieco extra - stary rozmoceny špak. A to som ho nasiel az tak ked som bol v polke, takze parada... a nie sam som si ho tam nedal, nefajcil som vtedy a bolo akurat moje prve...
Grolsch som kedysi dosť popíjal, najhoršie Velmistr plechovkový, to nebolo ani pivo...najlepšie neviem ktoré vypichnúť, pil som skvelého nefiltrovaného Gambrinusa v Košiciach, ale pil som aj nie moc dobrého Gambrinusa v Trutnove na fesťáku, od Sesslera mi čosi chutí, Stupavar 11 si dám rád, nefiltrovaný Radegast 12 bola tiež celkom mňamka, Starobrno 11 mám teda dosť rád, v Brne si nechám vždy načapovať špínu, alebo teda Poutníka...a xy ďalších pív, ktorých značky už ani neviem aj arménske pivo Gyumri nebolo napríklad zlé...
@patrixo
Nie som obzvlast zorientovana pivarka, ale podobne ako ty si myslim, ze Guiness je hlavne o marketingu. Pila som ho len raz a v Irsku, tak neviem porovnavat. Bolo to v muzeu, co patri priamo k pivovaru. Na zaver obhliadky krigel - hotove utrpenie. Neskutocne horke a ziadna ina chut sa cez to nedokazala prebit.
Navyse, znacka ma tak excesivnu reklamu v celom meste, ze clovek ma skratka vysoke ocakavania...
Inak pivo vseobecne je pre mna skor o posedeni s chalanmi, ktorych mam rada, a k tomu pecene rebra alebo krkovicka...
U mna je ten problem, ze si tie nazvy ani za boha nepamatam. Ale chutia mi specialy a skor tmavsie pivka, to si posmakujem, na svetlom malokedy. Rada chodim do Le senku
Comu absolutne nerozumiem je ako mozu niekomu chutit radlery od Zlateho Bazanta, ved to je uplne nechutna sladka voda, totalny grc. Si dajte raz jablckovy Strongbow a bude vymalovane!
Pijem Plzeň a keď nie je tá, tak Bernarda, Bakaláře, Krušovice, Leffe, Kozla... V Potrafenej husi na Šafku kedysi mali Staropramen velvet, to bola mňamka. Aj tie špeciály mám rada, ale vyberám skôr polotmavé, ipy mi nechutia. Ešte Komín je super! Radler tiež nemusím, ale jablkový Strongbow si dám.
A nemám rada Corgoň, ani Heineken a najhoršie bolo Pandúr. Ale ak sú špinavé trúbky a a riedia ho vodou, tak ani tá Plzeň nie je dobrá.
Ak by som mal hodnotiť len slovenské pivá, tak medzi najlepšie patrí Zlatý Bažant IPA, a medzi najhoršie by som zaradil asi Kelt. Rozprávam o čapovaných, keďže čapované a plechovkové sa nedajú porovnávať a to radšej ani nehovorím o 1,5L PET.
Z Mojej skúsenosti, ozajstné pivo som prvýkrát pil v prahe a to boli čapované Svijany tmavé. Medzi globálny šmejd by som zaradil hociktoré jedno z maďarských pív,(a to nie kvôli tomu že sú maďarské, predsalen moja matka je maďarka), a ďalšie by bolo asi Duff alebo Heineken pretože chutia ako pančované pivo ktoré dostať na hociakom lowbudget koncerte alebo hodoch. Ohľadom doatupných flaškových pív top je Bernard a menej dobrý je Kelt. To je môj názor. Príjemný deň, a nazdravie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
najhoršie su u mňa všetky tie patoky ako corgoň a pod.
ale inak celkom mi chuti kozel, bernard, staroprameň..
no ale gambrinus, heineken už radšej nie..
chutia mi aj ochutene radlery
najlepšie asi Permon IPA
Naj tmavy leziak - budvar
Naj tmavy ale - moj tmavy ale anglickeho typu
Naj svetly ale - toto fakt neviem.. ALE sa mi zdaju vseobecne take nedotiahnute
Naj Ipa - v USA som pil dobru ipu v restauracnom pivovare + poliacikova ipa tzv. "radvanske zlato" ten proste tie piva vie varit
Naj psenicne - este neviem.. pil som Miškovu mladinu z piva hoeggardenovskeho typu a zdalo sa mi to ako naj napoj na svete, tak si pockam na hotove vyzrete pivo a potom budem hodnotit
A najhorsie? Ja zle piva nepijem.. a dobre len v minimalnom mnozstve... ale uz som skusil glg toho lidlovskeho deepu a musel som to vyliat.. alebo raz som jedno pivo pokazil tak to bolo zle.. tak som vylial 35l piva
Najhorsie - irsky Guiness a potom tie zive kvasinkove - dobre akurat na urychlenie peristaltiky criev
najhorsie - bazant a podobne pseudopiva ktore vyraba heineken
Naj mínus: neznášam radlery a akékoľvek chemické dochucovadlá, nemám rád šariš, kelt, mních... Myslím, že na Východnom Slovensku sa nenaučia robiť pivo nikdy.
Urpiner je veľmi poctivé pivo z kvalitných materiálov. A je po Bažant 73 druhé najlepšie. Si zrejme zvyknutá na chemické napodobeniny, lebo tieto dve pivá majú chemikálii minimálne.
Ale v prahe celkovo mali piva uzasne a hociake.
Najhorsi je Urpiner, fakt humus.
Dam aj pribeh kratky - v plechovke Kelta som nasiel nieco extra - stary rozmoceny špak. A to som ho nasiel az tak ked som bol v polke, takze parada... a nie sam som si ho tam nedal, nefajcil som vtedy a bolo akurat moje prve...
best of: Sessler, pšeničné černá hora, richtář, svijany, zubr, lobkowicz
Nie som obzvlast zorientovana pivarka, ale podobne ako ty si myslim, ze Guiness je hlavne o marketingu. Pila som ho len raz a v Irsku, tak neviem porovnavat. Bolo to v muzeu, co patri priamo k pivovaru. Na zaver obhliadky krigel - hotove utrpenie. Neskutocne horke a ziadna ina chut sa cez to nedokazala prebit.
Navyse, znacka ma tak excesivnu reklamu v celom meste, ze clovek ma skratka vysoke ocakavania...
Inak pivo vseobecne je pre mna skor o posedeni s chalanmi, ktorych mam rada, a k tomu pecene rebra alebo krkovicka...
Comu absolutne nerozumiem je ako mozu niekomu chutit radlery od Zlateho Bazanta, ved to je uplne nechutna sladka voda, totalny grc. Si dajte raz jablckovy Strongbow a bude vymalovane!
A nemám rada Corgoň, ani Heineken a najhoršie bolo Pandúr. Ale ak sú špinavé trúbky a a riedia ho vodou, tak ani tá Plzeň nie je dobrá.
Z Mojej skúsenosti, ozajstné pivo som prvýkrát pil v prahe a to boli čapované Svijany tmavé. Medzi globálny šmejd by som zaradil hociktoré jedno z maďarských pív,(a to nie kvôli tomu že sú maďarské, predsalen moja matka je maďarka), a ďalšie by bolo asi Duff alebo Heineken pretože chutia ako pančované pivo ktoré dostať na hociakom lowbudget koncerte alebo hodoch. Ohľadom doatupných flaškových pív top je Bernard a menej dobrý je Kelt. To je môj názor. Príjemný deň, a nazdravie