Mne sa napríklad páči meno Kim, ale vzhľadom na to, že som to meno dal môjmu prvému psovi, a tiež sa tak volajú tí vodcovia pometení z KLDR tak s tym menom by som sa už nechcel stretnúť. Ale tiež celkom fajn meno je Naomi. Také že aj slováci by toprekusli
Hm, trebárs Conie, Cassie, Loty, Desirée, Fleur, Harmony, Izzy, Daphne, Melody, ... Vedela som viac, ale teraz mi nenapadá. Moj buduci psík by som chcela, aby sa volala Loty. Mala by to byt čierna šeltia a podla mna sa to uplne hodi!
To je mi ľúto. Moja ma uz 14. Ale stale je našťastie v dobrej kondícii. Paci sa ti niektoré z tých mnou spomenutych mien pre psíka? Mne asi najviac Loty a Conie. Celkovo su aj vraj vhodnejšie dvojslabicne mena, psy na ne lepšie reaguju.
@azizi skôr by som povedal, že nie ako áno. Možno Melody je také zaujímavé ešte. Ale ja som sa nepýtal na mená pre psa, ale mená všeobecne, skôr pre človeka
Hmmm, skôr sa mi pri niektorých menách páčia viac cudzie než slovenské varianty, aj keď často je rozdiel len minimálny, napr. v spellingu ale väčšina z nich aj tak nie sú moje obľúbené mená
Luca namiesto Lukáš
Simon namiesto Šimon
Roberto namiesto Róbert
Patrizia namiesto Patrícia
Jane namiesto Jana
Jacob namiesto Jakub
A ešte sa mi páči Axel, to asi slovenský variant nemá
Kim je btw priezvisko v Korey (ked hovoris o vodcoch a ma ho aj strasne vela super ludi, napr. Kim Namjoon (RM z BTS, jeden z najlepsich korejskych raperov - aj ked sa to mozno nezna), Kim Heechul, Kim Taehyung (V z BTS, velmi talentovany fotograf okrem ineho), Kim Bum a takto by som mohla dlhyyyy zoznam napisat pointa je, ze to priezvisko je v Korey dost popularne a nemaju ho len vodcovia, dokonca jedna spevacka sa vola Kim Jong Eun, tak si musela zmenit meno
a k veci mne sa paci to, co sme dali nasmu synovi - Jonatan (nie Jonathan, pekne po slovensky! , ale pacia sa mi aj Liam, Brian, Noel, Nicole, Amelia a vela by ich asi bolo
Neviem ci je netradičné ale mne sa veľmi páči Elizabeth a chcem dat toto meno mojej dcére, takže dúfam, ze prve dieťa budem mat dcéru, aby som jej mohla dat toto meno
rozhodne by som nedala decku na slovensku nejaké podivne exotické meno
s tými sa dá vybúriť pri menách pre zvieratá, fiktívne postavy a čojaviem, napríklad rastliny
len netrápte prosím deti tým, že mu dáte výrazne divné meno, zvlášť k rýdzo slovenskému priezvisku, je to príšerné a ešte aj bude trpieť, keď bude musieť každému hláskovať svoje meno, aby ho neskomolili
vo všeobecnosti sa mi ale mená nezvyknú páčiť, zvyknem väčšinu tolerovať a etymológia je často zaujímavá
ale aj zvieratám dávam rovno úmyselne zlé mená, lebo je ľahšie nájsť tak zlé meno, až je dobré, ako normálne pekné
@kakofonicka Ja poznam iba krasokorculiarku Yuna Kim. Inak a to maju priezviska ako prve, pred krstnym menom?
Ako pise @10 tak na Slovensku by som prilis podivne, exoticke mena radsej nedavala. Ale nedavno som si nieco znacila v kalendari a nasla som meno Dália a ihned sa mi zapacilo. Doteraz som ani netusila, ze sa nachadza aj v slovenskom kalendari a ani som nikoho s takym menom nestretla.
@poppyseed ano, najskor ide priezvisko a potom krstne meno. aj ked v pripade tej krasokorculiarky to je uz prehodene podla mna a aj napriklad americki Korejci pouzivaju najskor krstne meno a az potom priezvisko, napr. Ken Jeon.
ale Kim je aj krstne meno, skratka z Kimberley (vid. Kim Kardashian West), ale ked uz tu boli spominani vodcovia z KLDR, tak som to chcela uviest na pravu mieru
@poppyseed tak napríklad Dáliu by som ešte brala, ono je to myslím, že kvet
a kým by to bola Dália Mrkvičková a nie Dahlia Mrkvičková, tak to neznie tak pekelne
Len proste tie anglické pravopisy potom spôsobujú také paškvily ako Anthony Mrkvička alebo Lucy Dedinská a proste, pokiaĺ ten človek nie je inej národnosti, že získal priezvisko svadbou alebo má rodičov z rôznych krajín, načo je to dobré?
a mne sa páči napr. meno Dolores... ale s aspoň troška normalnym priezviskom a páčia sa mi mužské mená končiace na "A" - Lucca, Maria, Mikita, Nikola (Nicola), Andrea a veľmi sa mi páči napr. Eino alebo Enzo
Elizabeth to je podľa mňa štýlové meno... keď si tak predstavím ako ťa spolužiaci v škole volajú ... Elizabet... celkom fajn.
@salora mne je jedno ake to je meno. Ale má ho ten trapák z KLDR a toho každý pozná. A na takéto veci musíš myslieť pri výbere mena. Či ho nejakým rýmom niekto nevie zosmiešniť, alebo zničiť na vysmievanie. Lebo to proste deti robia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Luca namiesto Lukáš
Simon namiesto Šimon
Roberto namiesto Róbert
Patrizia namiesto Patrícia
Jane namiesto Jana
Jacob namiesto Jakub
A ešte sa mi páči Axel, to asi slovenský variant nemá
a k veci mne sa paci to, co sme dali nasmu synovi - Jonatan (nie Jonathan, pekne po slovensky! , ale pacia sa mi aj Liam, Brian, Noel, Nicole, Amelia a vela by ich asi bolo
s tými sa dá vybúriť pri menách pre zvieratá, fiktívne postavy a čojaviem, napríklad rastliny
len netrápte prosím deti tým, že mu dáte výrazne divné meno, zvlášť k rýdzo slovenskému priezvisku, je to príšerné a ešte aj bude trpieť, keď bude musieť každému hláskovať svoje meno, aby ho neskomolili
vo všeobecnosti sa mi ale mená nezvyknú páčiť, zvyknem väčšinu tolerovať a etymológia je často zaujímavá
ale aj zvieratám dávam rovno úmyselne zlé mená, lebo je ľahšie nájsť tak zlé meno, až je dobré, ako normálne pekné
Ako pise @10 tak na Slovensku by som prilis podivne, exoticke mena radsej nedavala. Ale nedavno som si nieco znacila v kalendari a nasla som meno Dália a ihned sa mi zapacilo. Doteraz som ani netusila, ze sa nachadza aj v slovenskom kalendari a ani som nikoho s takym menom nestretla.
ale Kim je aj krstne meno, skratka z Kimberley (vid. Kim Kardashian West), ale ked uz tu boli spominani vodcovia z KLDR, tak som to chcela uviest na pravu mieru
a kým by to bola Dália Mrkvičková a nie Dahlia Mrkvičková, tak to neznie tak pekelne
Len proste tie anglické pravopisy potom spôsobujú také paškvily ako Anthony Mrkvička alebo Lucy Dedinská a proste, pokiaĺ ten človek nie je inej národnosti, že získal priezvisko svadbou alebo má rodičov z rôznych krajín, načo je to dobré?
@salora mne je jedno ake to je meno. Ale má ho ten trapák z KLDR a toho každý pozná. A na takéto veci musíš myslieť pri výbere mena. Či ho nejakým rýmom niekto nevie zosmiešniť, alebo zničiť na vysmievanie. Lebo to proste deti robia.
Poznáš napríklad ja neviem... Kim Kardashian ?
Kimeberly, Kimbell, Joachim