traja patraci, ta kniha s mackom, na ktorej nazov som zabudol (obleciem si pomalicky, kosielku i nohavicky, a ty macko ticho sed, obleciem ta hned), asi 5 knih o dinosauroch, cez luky a lesy, encyklopedie nejakej, taka velka cervena kniha walt disney, kde bol dumbo, maugli, take mysky, co lietali na vtakovi, ktory mal na sebe kresla zo sardiniek (nepamatam si nazov), vselijake o zvieratach..
a inak este Traja patraci, Artemis Fowl (to si aj teraz precitam ked vyjde nova cast)..a vela dalsich na ktore si asi ani nespomeniem uz lebo niekedy som vela cital
rodičia mi čítavali čačky hračky (top!), modrý zajačik, zázračné bobuľky, žabiatko, o psíčkovi a mačičke, smelý zajko... väčšinu si dosť dobre pamätám. potom neskôr, keď už som čítala sama, harry potter, traja pátrači, sedem labiek za penny aaaa.. neviem ani čo všetko. dosť som čítavala.
ani neviem, kroniky narnie, nesmrteľný alchymista, verneovky, potom poviedky ov Isaaca Asimova, a od 12tich klasiku, Bronteové, Shakespeara.... a samozreme, aj láska k scifi zostala
Nevedkove dobrodružstvá, Rozprávky čierneho Filipa; Kde bolo, tam nebolo; Nové povesti slovenské, Ako žili dinosaury, Rozprávky spod vŕby, potom Slávna päťka a Mayovky
Harry Potter, Traja pátrači, potom také tie staré rozprávkové knihy, ktorých názvy si nepamätám ale keď som bola malá vždy mi to čítavala babka a Minirozprávky ....mám aj teraz tých kníh v poličkách ešte veľa, ale tieto som mala tak najradšej a Pottera čítam ešte aj teraz
Fuha Maly Princ, Traja Patraci, Traja Musketieri, Sherlock Holmes, Terry Pratchett, Idiot, Hlava XXII, Kto chyta v zite, HP, Adrian Mole, Nadacia, Podpalacka, Cudzinec v cudzej zemi.
a mala som rada ešte jednu encyklopédiu záhad a mystična a iných drístov, ktorú som si vkuse požičiavala z knižnice a dookola som ju čítala a študovala a potom som nevedela spať
@n0win0u No ja som tam dal veci, co som cital do 15 rokov - myslim, ze je nam obom jasne, ze som casto vacsine toho, co sa tam pisalo, prilis nechapal Ale ano, tieto knihy sa mi pri tejto otazke vybavia
Inak napr. ma vzdy fascinovalo, ze vela ludi v 6-7 rokoch dostane Maleho Princa, co je tazka a hlboka kniha aj pre dospelych
Inak k tomu spomínanému Adrianovi Molovi. Bola to jedna z najhorších kníh, čo som čítala a teraz neviem, či som čítala len samé dobré veci, alebo som divná
@fragile maly princ podla mna nie je vobec rozpravka. to len velka kopa pseudointelektualov je tu napichana z tej knihy. nevravim, ze je zla, ale netrufam si len tak povedat, ze jej rozumiem alebo, ze najlepsia rozpravka to je.
ja som idiota zacal citat v 16tich asi, rozumel som vacsine ale tu knihu som cital velmi dlho. take psychologicke rozbory, ake vedia robit rusaci som fakt necital v inej literature
Sa za decko považujem do 13 rokov, čiže Harry Potter, Andersenove rozprávky, Dobšinského rozprávky, Slovenské rozprávky, grécke povesti a báje, Disneyho rozprávky, Chrobáčiky, Čin-čin, Janka a Danka, Traja pátrači, Slávna päťka, Medzi nami dievčatami, 100 najsmiěsnejších príbehov, Akadémia pána Machuľu (nechcel by mi tú knihu niekto predať?), encyklopédie od výmyslu sveta a milión ďalších.
bože, túto knihu som ako malá strašne milovala a prečítala by som si ju aj teraz, keby ju ešte mám
potom O prváckom mačiatku, S dievčiskom sa nehráme, Prázdniny u starej mamy, Ezopove Bájky, Rozprávky Hansa Christiana Andersena, Rozprávky bratov Grimmovcov, Nie len grécke mýty a báje,
z obdobia začiatku puberty to boli Harry Potter, Denník Princeznej, Princeta a kapitán, také rôzne encyklopédie (o pirátoch, indiánoch, dinosauroch, astronautoch), Dievčatá sú z Marsu a chlapci sú z Jupitera a iné...
Môj Macík, Smelý Zajko v Afrike, Braček jelenček, Opice z našej police, Matilda, Anna zo Zeleného domu, Célia, Ambra Čierna, 7 labiek za Penny, Dva roky prázdnin, Púšťou a pralesom, Dobrodružstvá Toma Sawyera a Hucklebberyho Finna, Denník princeznej, Harry Potter, encyklopédie koní, psov, mačiek a kopa ďalších
anna zo zeleného domu, traja pátrači, veľký obrázkový slovník (sj-ang-nem) a veľká kniha rozprávok - jedna bola modrá, druhá ružová, a boli v nich krásne ilustrácie
@tasha5 Jj, to neviem, či dokonca nebolo písané v rýmoch, tam boli jeho príbehy aj o tých jeho kamarátoch. Bolo z toho viac kníh, ale to som si vypožičiavala z knižnice
HP 1-4 (tam niekde, pri štvorke, už sa nepovažujem za dieťa), 20K míľ pod morom (potom som skúšal robura dobyvateľa, ale to ma nečakane nudilo), Lobsanga T. Rampu, Františka Bardona, Kurta Vonneguta, Johna Irvinga, ale ten už bol tiež tak na hranici až za hranicou detstva. Jo, a Hailey-ho, hlavne Hotel, aj keď on má všetko podobne zaujímavé. A Castanedu. A Tolkiena.
Viacerí tu spomínajú Minirozprávky, to je presne moja šálka kávy Dobre že hovoríte, aspoň som ich pozrela na nete a dajú sa ešte kúpiť, aspoň niektoré. Napríklad antiquariat.sk ponúka štvorku ( » www.antiquariat.sk/j-t-bilstein-mi... ) a jedenástku ( » www.antiquariat.sk/a-kaiser-miniro... ) za úplne smiešnu sumu. Keby som mala deti, hneď beriem
Všeobecne sa tam dajú nájsť lacné knihy, koho zaujímajú staršie knihy a dokonca aj platne oplatí sa navštíviť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
77 komentov
Aj ja chcem krík, ktorý má rád kompót :/
a inak este Traja patraci, Artemis Fowl (to si aj teraz precitam ked vyjde nova cast)..a vela dalsich na ktore si asi ani nespomeniem uz lebo niekedy som vela cital
ako islo vajce na Vandrovku, Grimmovci, Danka &Janka , Minirozpravky a uz nemam ani jednu
Zuzanka a pribehy o nej, knihy s konskym pismom z kniznice , a myslim ze aj angl.slovnik bol jednou z nich
a ešte som rada čítala také tie romány od Jacqueline Wilson
bol taky jeden velky tuhy lajster a tam sa zakladali rozpravky..nieco podobne, ako bola ta encyklopedia zvierat
no jasne @17 este ze si spomenul, ved na to som cakavala doma jak diva karticky mi chodili a chodili a aj ked sa zrusili chodili tusim dalej
Ako som mohla zabudnúť?
v piatok sme mali rozpravu a takmer som to dal na poziciu najlepsia kniha ever.
@wind ja som ich napisala prva
cital som aj potterovky ale ze by som si na tom dako fičal ako na tych knihách ako vyššie tak to ne
HP
Roverandom
a mala som rada ešte jednu encyklopédiu záhad a mystična a iných drístov, ktorú som si vkuse požičiavala z knižnice a dookola som ju čítala a študovala a potom som nevedela spať
ja by som si urcite do 10tich rokov netrufal citat vacsinu z hentoho a ani by ma to nebavilo, neskor som si ich precital vsetky. ale v detstve ? wtf ?
Inak napr. ma vzdy fascinovalo, ze vela ludi v 6-7 rokoch dostane Maleho Princa, co je tazka a hlboka kniha aj pre dospelych
ja som idiota zacal citat v 16tich asi, rozumel som vacsine ale tu knihu som cital velmi dlho. take psychologicke rozbory, ake vedia robit rusaci som fakt necital v inej literature
aa k teme aj hrdinsky zapisnik atd :3
ako, prvý diel sa tuším ešte dal, ale potom to bolo také strašne... stále o tom istom
samozrejme, pridám ešte Sedem labiek za Penny, Troch pátračov,
Rada sa k nej vraciam doteraz
z útleho mládi nejaká disneyovka že mačky aristokratky, tú som vedela naspamäť, aj môj dedo
potom ten harry potter
a potom tolkiena som dávala ... Roverandoma, Hobita, Pána prsteňov
Terryho Prachetta (alebo ako sa píše, však viete )
stopárovho sprievodcu samozrejme
v útlom mládi ešte také rozprávkové knižky, ktoré vyzerali, že pamätajú ešte babkino detstvo....že slncový kôň a ho čižmičky sto míľ
potom taká ilustrovaná (relatívne nová) kniha s grimmovskými rozprávkami, tuším sa to volali že z rozprávky do rozprávky
potom staré a nové slovenské povesti, ale už si nepamätám, kto ich zozbieral
potom rozprávky 1000 a 1 noci, malý princ
o psíčkovi a mačičke, danka a janka
potom taká mini knižka od Kristy Bendovej, ale nepamätám si jej názov
potom hento o Vincovi z Hruškovca, tuším že prázdniny so strýcom rafaelom
potom nejaká modrá rozprávková knižka o zajačej rodinke, rodičia sa volali žofka a lojzo (tí zajačí rodičia teda)
potom neskôr trochu alica v krajine zázrakov a čarodejník z krajiny oz
a neviem, určite ešte nejaké, len si na ne nespomínam
Knihy milujem už od detstva.
bože, túto knihu som ako malá strašne milovala a prečítala by som si ju aj teraz, keby ju ešte mám
potom O prváckom mačiatku, S dievčiskom sa nehráme, Prázdniny u starej mamy, Ezopove Bájky, Rozprávky Hansa Christiana Andersena, Rozprávky bratov Grimmovcov, Nie len grécke mýty a báje,
z obdobia začiatku puberty to boli Harry Potter, Denník Princeznej, Princeta a kapitán, také rôzne encyklopédie (o pirátoch, indiánoch, dinosauroch, astronautoch), Dievčatá sú z Marsu a chlapci sú z Jupitera a iné...
» goo.gl/EdFhq...
Môj Macík, Smelý Zajko v Afrike, Braček jelenček, Opice z našej police, Matilda, Anna zo Zeleného domu, Célia, Ambra Čierna, 7 labiek za Penny, Dva roky prázdnin, Púšťou a pralesom, Dobrodružstvá Toma Sawyera a Hucklebberyho Finna, Denník princeznej, Harry Potter, encyklopédie koní, psov, mačiek a kopa ďalších
ale tak jeden to myslim tam napisal ale ci to je to neviem.. SIjem sijem pomaličky.. a cela básnička je na profile @skip
no a zaroven si si to vyzehlil fajn Ď.
Letela som na rozprávkach
Všeobecne sa tam dajú nájsť lacné knihy, koho zaujímajú staršie knihy a dokonca aj platne oplatí sa navštíviť.