čakám na ten deň, keď ľudia začnú chápať sarkazmus tak ale keď už si ma začal brať vážne .. ak sa to dá považovať za meditáciu, ja si pustím nejakú inštrumentálnu hudbu - napr. aj toto ma vie úplne ukľudniť
(ale myslím, že to je veľmi individuálne) alebo
a sústredím sa na každý tón, úplne sa pri tom uvoľním a je mi potom fáájn
občas aj klasiku počúvam, hentú skladbu poznám, alebo ešte taká obľúbená moja je Air od Bacha .. ale tak z neznámych (a veľmi zvláštnych) príčin, mňa skôr ukľudní Iron Maiden, ako nejaký Beethoven napr.
@padlyanjel tož prinajmenšom môžeš mať ten "klasický" typ a potom oshovskú "dynamickú meditáciu", ako to nazýval, môžeš mať "vedenú" (tým že si pustíš nejakú nahrávku, či už normálne hudbu, alebo vyslovene binaurálne frekvencie prípadne niečo s hlasom ako nahrávky čo robí Chobot), môžeš mať takú tú "buddhovskú", kedy vlastne ku všetkému čo robíš a nerobíš pristupuješ ako k meditácii (čiže sa to ňou stáva)... aj keď metóda je viacmenej vždy rovnaká, ide hlavne o to ako a na čo ju použiješ, čiže neviem či výraz "typy" je úplne presný.
a jóga je tiež meditácia, ak sa robí dobre, rovnako ako sedenie v tichu (vonkajšom aj vnútornom), a navonok oboje vyzerá jednoznačne odlišne
@padlyanjel
dosť možno áno, viacero ľudí vraví že meditácia nie je o tom čo robíš, ale ako to robíš, čiže ňou fakt môže byť čokoľvek, ak sa to robí... určitým spôsobom (ktorý by som mal problém nejak podrobnejšie opísať, ale myslím že to ani netreba. keď na neho človek príde tak vie, a kým nepríde, tak mu ani opis príliš nepomôže)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
a jóga je tiež meditácia, ak sa robí dobre, rovnako ako sedenie v tichu (vonkajšom aj vnútornom), a navonok oboje vyzerá jednoznačne odlišne
ale aj tak typy... btw...
dosť možno áno, viacero ľudí vraví že meditácia nie je o tom čo robíš, ale ako to robíš, čiže ňou fakt môže byť čokoľvek, ak sa to robí... určitým spôsobom (ktorý by som mal problém nejak podrobnejšie opísať, ale myslím že to ani netreba. keď na neho človek príde tak vie, a kým nepríde, tak mu ani opis príliš nepomôže)