Horsi vyber uz nemohol byt? ale inak mam rad cervene suche, kazdopadne slovenske sa len malokedy vydaria a ked hej, tak vacsinou len z tych "domacich" vinarni..
@tommyhot - slovenske sa malokedy vydaria? slovensko ma nahodou velmi kvalitne vina. len tie kvalitne je niekedy dost tazko zohnat. nepredavaju sa v beznom pultovom predaji
@grietusha a on mi tvrdil, ze sladke..som mu to tvrdil, ze to je jak mraky kktina kedze zrejuci syr je idealny k suchemu.. pivo len k nakladanym hermelinom !
@nicoll69 no šak jasné..... ale zase .. s Tomášom som pila furt len Griotku domácu to čučo šuvix Nikola.... dva poháre a zdretá na kokoty som bola.... to je také sladké že ti to udrie do hlavy okamžite
@grietusha hehe nakladany hermelin som mal tusim raz.. ano ano o tomto sme sa bavili asi uz, bo na camembert si spominam ( tiez mam velmi rad ) ale na druhej strane, k comu sa nehodi pivo ?
@darkkizz tiez som myslel, ze to smerujes griet, ak nie, tak som rad
@grietusha heej ale hento mi co robis, ako hladny som neni ale pecene koleno, chren a baranie rohy+chilli robia asi 30m odtialto v skvelej krcmicke a este stale sa tam mozem ist dobijat silou-mocou
hmm, ze by do ciech si spravim cestu, ja tam inak v lete idem ( brutal assault ) lenze to by bolo dost ufo pospajat to..ale dlho som tam nebol, len co je pravda
@grietusha hmm odporucam ak si ete nebola, zajst niekedy do plzniku, do hlavnej vycapne a objednat si nevykvasene pivko priamo zo sladiarne, ako som si dal s tatkom 2 a 3tie som si uz daval klasicku 12ku radsej
@grietusha Celkom rada by som do seba naliala víno. Nie som typ človeka s nejakou "dvornou etiketou" , nerobím veci podľa papiera a nehanbím sa priznať že nie som nejaký skúsený vinár. Vína mám rada (iný alkohol okrem piva nepijem) a keď mám chuť vyslopem aj hradnú sviecu. Keď mám nervy tak sa najebem ako si napísala. Takže hentaká "pipka" by sa mi niekedy celkom zišla. A liala by som si do seba trebárs aj čučo keby sa mi zachcelo a zapíjala by som to pivom a nehanbím sa za to vôbec.
K šťastiu potrebujem iné veci. Takže ak sa s týmto názorom zaraďujem medzi "čučárov" tak vcelku, dobre vedieť.
@grietusha áno to si presne aj budem robiť Neboj nič ja som sa nenamáhala.... Nebolo to nič, iba prosté vyjadrenie môjho osobného názoru, presne také isté ako aj to tvoje.
@nicoll69 to som zvedavá všeličo som videla ale toto ešte ne
seredske je phan nemozem si pomoct ale biele i nechuti len cervena verzia....somracka cena a bublinky kto by odolal....iank vyborne povestne cuco alias biele polosladke na dunajskej BA kto neskusil nechape D biel inak veltlinske zelene/ BIKATORY(dostupne v bille D)
@24@feex8 a co si myslis, ze si nechavam na stanici nacapovat do umelohmotnej dvojlitrovky? Vo vinotekach (co sa tyka slovenskych vin) maju zvycajne prd, alebo si pod dobrym vinom predstavujeme nieco ine..
@tommyhot staci pohladat. ze si predstavujeme nieco ine? moze byt. ale slovenske vina patria k najkvalitnejsim vinam vobec. ak uz tuto znamu skutocnost nepoznas, tazko ta budem presviedcat. pochybujem, ze ta presvedcia ocenenia a ziskane prve, druhe miesta v medzinarodnych sutaziach. nie vsetko, co pochadza zo zahranicia musi byt automaticky kvalitnejsie. (pripomenul si mi jednu scenu z filmu Pelisky )
Asi vodku, hrušku všetko okrem borovičky, vína to asi len ak jem divinu alebo k jedlu inak nepijem žiadne vína.
@wampirekiss to áno ale to záleží aký ročník a aký druh potom k tomu je aj cena. Ja ti dám Sauvignon aj za 6€ aj za 20€ a viac € to ešte taká normálna cena, ale máš pravdu je to jedno z najlepších vín.
@feex8 o oceneniach viem, kazdopadne vacsina sutazi v ktorych sme vyhrali boli organizovane na slovensku. Nie ze by som bol skepticky, ale som
Vsetko zahranicne vino urcite nie je lepsie, ale zatial najlepsie co som pil boli juhoafricke a tie slovenske podla mna za nimi dost zaostavaju..
@fireweed ja mam najradsej suche vina, resp len suche. Minule som narazil (po znamosti) na vynikajuci Cabernet Sauvignon (slovensky) az som bol prekvapeny. Inu odrodu na slovensku by som asi neriskoval, ked uz nieco z okolia, tak radsej z ciech, ale aj madarske su dobre.
@pa3cek rocnik nie je az tak dolezity hlavne pri tych 20-30 a menej eurovych vinach. I ked na druhej strane hnusny Cabernet som este nepil a bolo jedno ci to bol rocnik 95 alebo 2009 a ci stal 2 eury alebo 100.
Buď nejaké čučo, ale len červené (Ovocné víno, Sladká Lady, alebo jaj nejaké krabicové a podobne...), ríbezlák alebo domáce vínko - to môže byť aj červené aj biele. Tie drahšie vína mi vážne nechutia.
priznám sa že neviem absolútne názov vín mám rada biele polosuché a podla toho potom vyberám. pila som už pár, ktoré mi strašne chutili ale ja fakt tie názvy zabúdam
ale viem určite, že to nie je ani jedna z možností
samozrejme, ked chce chlap zaposobit tak vybera vina ako znalec
ale ja len viem ze mi chuti dobre cervene ziadne polosuche dochucovane one a niekedy ani tie experimenty z Lidla nie su zle no co nevyrastal som vo vinnom kraji, tam sa pila iba palenka a pivo tak som z toho jelen
@pa3cek No to hej, majú ceny rozne, podla ročníkov, ja ani vlastne neviem čo z toho mi chutí najviac viem že len Cabernet Sauvignon, že chutil úžasne rok, cenu a ani nič iné nesledujem, ale idem sa premocť a kuknem sa do špajze
@tommyhot tak slovensko nie je svojimi podmienkami uspôsobené natoľko, aby mali hrozná dokonalú slnečnú chuť.
a teda tu ani nikdy nebola toľká kultúra vinníc. to sú skôr také záujmové slabotky u nás.
chutí to dobre, nie najlepšie a nebudem sa rozkrikovať, že nič lepšie som nepila, ale naše víno treba porovnávať v našich podmienkach a nie napríklad s gréckym či tým juhoafrickým, ktoré si spomínal.
@grietusha nie je to nahodou tak, ze cim je vinica severnejsie, tym lepsie vino? ked sme pri tom porovnavani s Hellas a s afrikou Juznou
@darkkizz a poviem ako je ked nie je na nic ine aj hradna svieca z tetrapaku chuti lepsie s dobrymi kamaratmi ako s nejakych sucharom tokaj 5putnovy z roku 2000 (co bol inak vraj skvely rocnik
@grietusha neviem odkial to mam ale pocul som to z viacerych zdrojov...preco by potom nasa cast vinnej oblasti Tokaj bola najlepsia? no pretoze je najsevernejsie
@husky to už záleží aj od toho, ako dané hrozno spracujú. pokiaľ sú si vedomí trpkosti hrozna zo severu a vedia s ním pracovať, tak z toho vzíde dobré víno
a nemám pocit, že by Tokajská oblasť bola najsevernejšie
okrem toho to je nízko položená oblasť, nížinatá, slnečná.
spĺňa všetky predpoklady na to, aby tam bolo naj víno na Slovensku
@grietusha hej to mas pravdu a aj preto mi pridu tie ocenenia nasich vin dost nedoveryhodne... Prirovnaval som to len preto, ze @feex8 argumentovala tym, ze nie vsetko co je zahranicne je lepsie a ze nase vina maju velmi vela oceneni.. To, so zahranicim je sice pravda, ale v pripade vin az tak nie.
@wampirekiss ceny nie su podla rocnikov. Za 30 eur kupis rocnik 2000 aj 2009, presne tak isto ako za 5 eur kupis rocnik 2000 aj 2009. Ide skor o odrodu, z ktorej oblasti je, ako bolo uskladnovane atd.. A aj clo vie poriadne zdvihnut cenu, hlavne ak ide o vina mimo EU. Takze nejake 4 eurove vina z chile, juznej afriky, californie, noveho zelandu atd sa az tak moc neoplatia kupovat, pretoze len 2 eura z toho je dan a clo
akurát pijem s bratom tú frankovku...akože...celkom fajn...ale mne najviac chutí víno ktoré sa vyrába u nás vo veči...veľa ľudí už povedalo že tie niektoré ,,značkové" vína by zotrelo...takže odporúčam.. ...a čúčo som pila iba raz...a stačilo mi...
@nenavidim ale ved v poriadku, ja som nehovoril, ze vsetky sutaze sa konali len na slovensku, ja som hovoril, ze vacsina z nich (zvycajne sutaze vino vrable, vino bojnice, aurea modra atd)..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
169 komentov
milujem vinárničky v Brne, ale napríklad v papouchovi majú zlého veltlína, no zato výborného rulanda. a v karin zasa majú dobrého veltlína.
a aj biele, aj ružové, aj červené. všetky.
biele k bielemu mäsu, k syrom
s červeným sa výborne varí a dobre sa ho len tak popíja.
ružové napríklad k rybe alebo len tak na chuť pred jedlom. všetko všetko.
skôr polosuché ako suché (nemám rada ked je kyslé či trpké)
@nicoll69 ja som jak superman, priletím v poslednej chvíli
A k téme, žiadne. Alebo lepšie povedané, všetky. Alebo ešte lepšie povedané, je mi to jedno
@nicoll69 Ľubo.... on je po riti kuchár..
ale vlastne, k hermelínu pivo a basta!
chardone, neskory zber - to som pil naposledy. Teraz mi doma lezi Trempanillo 2008 - uvidime co to da.
vieš nikola?
» www.youngstyle.cz/free-time/mocny...
@38 keď je tu každý taký odborník nech mi povedia aký je medzi týmito dvoma rozdiel pch
a normálny hermelín málokedy jem, z tohto druhu syrov si radšej dám camembert.
len škoda, že originál camembert som mala len dvakrát v živote, ale to bolo takééééééé najlepšie na sveteeeeeeeeeeeeeeeeeee
Tokaj ludia, Tokaj !
@n0win0u pivo a bravčové koleno a horčica a chren a BARANIE ROHYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!
wuááááááááááááááááááááááá
a šak na BA sa vyseu a dondzi do brna na nakladaný hermelín a bude. a nejaké kvasené pivo k tomu (svijany!!!!)
@nicoll69 to už dávno viem
@prodigy1 ona si určite dá sa nami
@grietusha heej ale hento mi co robis, ako hladny som neni ale pecene koleno, chren a baranie rohy+chilli robia asi 30m odtialto v skvelej krcmicke a este stale sa tam mozem ist dobijat silou-mocou
hmm, ze by do ciech si spravim cestu, ja tam inak v lete idem ( brutal assault ) lenze to by bolo dost ufo pospajat to..ale dlho som tam nebol, len co je pravda
čapovanie zdarma
@prodigy1 niet o čom
=D ale nie vino pijem len ked musim radsej preferujem ine druhy alkoholu..
víno sa má vychutnať a nie len tak nechať liať do seba a ani poriadne necítiť... (a každý predsa vie, že víno cítiš na trikrát... )
človek, ktorý má rád alkohol kvôli chuti, by hento nikdy nespravil a ja sa tam radím
človek, ktorý má rád alkohol len preto, že sa z neho môže najebať, bude piť aj hradnú sviecu, takže to mu to je fakt jedno.
chyba tu este zatka na vino
ale ako povedal lepsi odbornik na vino než ja:o víne je škoda rozprávať, dobré víno treba piť.
K šťastiu potrebujem iné veci. Takže ak sa s týmto názorom zaraďujem medzi "čučárov" tak vcelku, dobre vedieť.
A budeme nekultivovaní ľudia, spodina, a mne to absolútne vadiť nebude a veerím že sa k nám pridá aj @nicoll69
a teraz vypadám ako ťažký notorik
@nicoll69 to som zvedavá všeličo som videla ale toto ešte ne
@prodigy1 ajááj to by bolo
@nicoll69 jaká múdra.. kukaj tu na ňu Vieš čo dneska som bola vieš s kým von hádaj
@prodigy no veď to
Whiskey s čokoládou není chlast! To je štýl!
A pivo je čaj
@aninkaaa No toto je ďalší môj človek ......
toto si vezmem k srdcu, oboje..!
@borlabulabarbula fakt? tak to sa musím pridať
@bonita - i ja ! wrr...
moje naj je Chardonnay Topoľčianky bobuľový výber ( @tommyhot - výborné slovenské víno, ak máš rád polosladké)
alebo ešte muškát žltý, silne aromatické víno
a keď sa chceme nacinkať a má to aj dobre chutiť, tak ríbezľové od Villa vino Rača, ale to len raz za čas, žalúdok si to víno dlho pamätá
@wampirekiss to áno ale to záleží aký ročník a aký druh potom k tomu je aj cena. Ja ti dám Sauvignon aj za 6€ aj za 20€ a viac € to ešte taká normálna cena, ale máš pravdu je to jedno z najlepších vín.
Vsetko zahranicne vino urcite nie je lepsie, ale zatial najlepsie co som pil boli juhoafricke a tie slovenske podla mna za nimi dost zaostavaju..
@fireweed ja mam najradsej suche vina, resp len suche. Minule som narazil (po znamosti) na vynikajuci Cabernet Sauvignon (slovensky) az som bol prekvapeny. Inu odrodu na slovensku by som asi neriskoval, ked uz nieco z okolia, tak radsej z ciech, ale aj madarske su dobre.
@pa3cek rocnik nie je az tak dolezity hlavne pri tych 20-30 a menej eurovych vinach. I ked na druhej strane hnusny Cabernet som este nepil a bolo jedno ci to bol rocnik 95 alebo 2009 a ci stal 2 eury alebo 100.
ale viem určite, že to nie je ani jedna z možností
ale ja len viem ze mi chuti dobre cervene ziadne polosuche dochucovane one a niekedy ani tie experimenty z Lidla nie su zle no co nevyrastal som vo vinnom kraji, tam sa pila iba palenka a pivo tak som z toho jelen
IMHO nejde o to ake pijes vino, ale s kym
a súhlasím že nejde o to ako víno piješ ale s kým
dnes je vseobecne v mode hrat formu a mne to nejako nejde ja som sam sebou a s tym si plne vystacim...aj tak ma je vsade dost
a teda tu ani nikdy nebola toľká kultúra vinníc. to sú skôr také záujmové slabotky u nás.
chutí to dobre, nie najlepšie a nebudem sa rozkrikovať, že nič lepšie som nepila, ale naše víno treba porovnávať v našich podmienkach a nie napríklad s gréckym či tým juhoafrickým, ktoré si spomínal.
Som úplne spokojná taká aká som
@darkkizz a poviem ako je ked nie je na nic ine aj hradna svieca z tetrapaku chuti lepsie s dobrymi kamaratmi ako s nejakych sucharom tokaj 5putnovy z roku 2000 (co bol inak vraj skvely rocnik
a nemám pocit, že by Tokajská oblasť bola najsevernejšie
okrem toho to je nízko položená oblasť, nížinatá, slnečná.
spĺňa všetky predpoklady na to, aby tam bolo naj víno na Slovensku
@wampirekiss ceny nie su podla rocnikov. Za 30 eur kupis rocnik 2000 aj 2009, presne tak isto ako za 5 eur kupis rocnik 2000 aj 2009. Ide skor o odrodu, z ktorej oblasti je, ako bolo uskladnovane atd.. A aj clo vie poriadne zdvihnut cenu, hlavne ak ide o vina mimo EU. Takze nejake 4 eurove vina z chile, juznej afriky, californie, noveho zelandu atd sa az tak moc neoplatia kupovat, pretoze len 2 eura z toho je dan a clo
a @grietusha28 závisí od druhu syra, k ementálu (a mnohým iným) je lepšie červené
slovenske vina maju svoju uroven,len treba mat dobrý zdroj.
ríbezlové je najlepšie. nikdy som lepšie víno nepila