Ahojte mám 15 rokov a veľmi mastnu pokožku teda veľa akné. Žiadne čistiace mlieka,tonery mi nepomahaju tak chcela by som sa spytat že ak niekto z vas má alebo mal tiež problemove akné čo vam pomohlo resp. aká značka?
Tu ti fakt nepomôže nič z bežných drogérií. Choj radšej k lekárke, tá ti predpíše niečo z lekárne, to už ti skôr zaberie, ako nejaké slabé vodičky z DM.
na problémové akné ti môžem odporučiť len dermatológa nemíňaj zbytočne na somariny, ktoré ti na 90% nepomôžu a choď rovno ku dermatológovi, ktorý ťa odborne vyšetrí a dá ti na to nejaké krémy, mastičky, vodičky a pod.
(mne síce nezabrali žiadne lekárenské masti, krémy, nič proste, len som to mala o dosť horšie a začali sa mi robiť jazvy, ale potom som zmenila doktorku, nová mi predpísala lieky a zabralo to. ..)
prečo by kožná nepomohla? To máte asi naprd doktorov ... mne kožná pomohla hneď, kamarátky čo mali problémy tak tiež. Prípadne ťa odporučí niekde inde.
ja som bola u niekoľkých kožných, nepomohli. stále len tie otrepané nejedz čokoládu, oriešky, štipľavé...bla bla. nakoniec som našla jednu, ktorá mi dala lieky. brala som ich polroka. a akné zmizlo. väčšinou je to vnútorný problém...hoci boli tie lieky u mňa riešením, v 15 by ti ich nepredpísali, nakoľko sú povolené až od 18. každopádne v 15 často krát pomôže čistenie, staranie sa o pleť, neštipkať si to. a pokiaľ sa to nezlepší neskôr, tak hľadať príčinu s nejakou fakt dobrou kožnou lekárkou.
Pozri, akné sa vyskytne takmer u každého, ale s rozdielnou intenzitou... U teba sa asi vyskytuje v silnejšej podobe, preto radšej neváhaj a bež za kožným... Aj keď je vysoko pravdepodobné, že obyčajný kožný v malom meste ti nepomôže(dá ti max. nejakú mastičku), preto treba ísť za odborníkom (skús sa poradiť napr. s obvodným lekárom). Ten ti dá, ak máš naozaj silné akné, antibiotiká (buď tabletky alebo vodičky), buď na vonkajšie alebo vnútorné užívanie (to si už zvolíš ty a od toho závisí aj doba liečby) Kozmetické prípravky sú pre teba ako lentilky, ak máš silné akné
@12 no mozno to nemali take vazne.. ked ma clovek na tvari 3 vyrazky co dokonca maju tlaciacu hlavicku tak na to vie pomoct kazdy.. ked permanentne trpis podkoznymi vyrazkami co sa nedaju tlacit, tak to je uz ine
kožná tá ti dá zinerit, skinoren atd. možno aj antibiotika, a ak nosíš make-uptak si kúp aknecolor.... v lekarni stoji do 5 e a vydrží pri častom používaní vyše 3 mesiacov... (ja mám ten moj od leta... )
Koncom augusta minulého roku som začala chodiť do ULK (ústav lekárskej kozmetiky). Najskôr som musela podstúpiť konzultáciu s dermatologičkou (za to sa platí 50€), ona mi vypísala zdravotnú kartu, určila stav pleti a liečbu a predpísala vhodnú kozmetiku, lieky a vitamíny. Na ďalší týždeň som už bola objednaná na čistenie pleti (za to sa platí 30€) a mám úžasnú kozmetičku.
Užívam vitamíny Innéov, antibiotický roztok Eryfluid, na čistenie pleti gél od La Roche-Posay - Effaclar a make-up tiež od La Roche-Posay - Toleriane.
Pleť sa mi veľmi rýchlo začala viditeľne zlepšovať, konečne som začala byť spokojná a nemala som komplexy, len treba chodiť naozaj každý mesiac, pretože si treba pleť udržať stále krásnu a čistú. Ja sa tiež už musím objednať, pomaly som už druhý mesiac nebola a už som nespokojná.
Takže vrelo odporúčam, ak máš možnosť a máte túto kliniku nablízku.
choď ku kožnej, nič iné ti nepomôže..tá ti predpíše niečo z lekárne aj antibiotiká, ak bude treba a to ti určite skôr pomôže, ako keď si budeš kupovať veci z drogérie, za ktoré zbytočne vyhodíš peniaze a výsledok žiadny..
@claudiee ty si blba sama si to zhorsujes kremamy a takymi hovadinmami..........nepouzivaj make up,pletove masky ci nejake zmatnujuce kraviny...mydlo a tepla voda...kazdy den sa umyvaj a stavim sa ze nebudes az taka kriplava
@18 no to je síce pravda, ale ozaj záleží aj od dermatológa a aký on má k tomu prístup ... čo som mala pred touto doktorkou takú inú, tak to bola krava, len voľáke vodičky mi dávala nemožné čo mi nepomohlo ani bačov... zmenila som, hentá mi dala antibiotický krém a ešte jeden k tomu a za dva mesiace som mala tváričku ako detskú riťku
každému pomáha niečo iné, ja som sa mohla aj zblázniť s mastičkami, vodičkami, chodila som pravidelne do kozmetiky a NIČ mi nepomáhalo! bola som zúfalá ! išla som ku kožnej, tá mi predpísala nejakú poondenú masť, z ktorej keď som si ju dala,ma tak neskutočné štípala tvár, že som až plakala, tak som tam šla znovu a predpísala mi tabletky (aknenormin) ktoré som brala polroka/ trištvrte roka-už sa nepamätám...ale konečne to zabralo...tie tabletky majú milión nežiadúcich účinkov-bolesti hlavy,kĺbov, chrbtice, vysúšajú strašne pery, ale dá sa to prežiť a naozaj sa ti to už nevráti každý mesiac som ale chodila na krv (pečeňové testy) lebo tie tabletky zaťažovali dosť pečeň(ako komu)...mne nie, a preto som ich mohla ďalej užívať veľa šťastia ti prajem, aby ti zabrala tá metóda, ktorú si vyberieš (alebo ktorú ti vyberie lekár)
vsetci ju posielate ku koznej a vacsina koznych tak ci tak povie, ze najviac pomoze antikoncepcia ..alebo tie polrocne tabletky, ktore fakt niesu bohvieco.. btw ..bioderma
Keď som mala vážne problémy s akné, prípravky z drogérie mi teda fakt nepomohli. Tie sú dobré možno tak na preventívne čistenie alebo pri drobnom akné. Mne vtedy pomohla až návšteva kožnej lekárky - dala mi antibiotiká na pleť, pravidelne som začala chodiť ku kozmetičke na ošetrenia a na terapiu svetlom. Plus ma poslala za gynekológom, nech mi predpíše antikoncepciu. Chcelo to svoj čas, ale konečne sa mi to začalo zlepšovať a teraz už mám pleť dosť v pohode, dokonca aj jazvičky mi pomaly ale iste blednú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
PS : Veľa šťastia ... Myslím,že ťa aj tak z biedy kožná nevytrhne ...
Vlastná skúsenosť... Díky Bože,že už som za tým
alebo skus drzat dietu - nejest sladke, kakao a citrusy atd. a mozno sa ti to vycisti
Mne úplne stačí,keď sa mi vyhodí vyrážka aknecolor,šupnem ho nan zakryje mi ju a hneď aj vysuší
(mne síce nezabrali žiadne lekárenské masti, krémy, nič proste, len som to mala o dosť horšie a začali sa mi robiť jazvy, ale potom som zmenila doktorku, nová mi predpísala lieky a zabralo to. ..)
toto sa zvykne dávať na fakt zlé akné (podotýkam NAOZAJ zlé, nie 3 vyrážky na čele)
mám pocit, že úspešnosť je nejak nad 80%, ale má to dosť vedľajších účinkov, čiže fakt to predpisujú len v kritickej situácii (teda .. mali by )
Užívam vitamíny Innéov, antibiotický roztok Eryfluid, na čistenie pleti gél od La Roche-Posay - Effaclar a make-up tiež od La Roche-Posay - Toleriane.
Pleť sa mi veľmi rýchlo začala viditeľne zlepšovať, konečne som začala byť spokojná a nemala som komplexy, len treba chodiť naozaj každý mesiac, pretože si treba pleť udržať stále krásnu a čistú. Ja sa tiež už musím objednať, pomaly som už druhý mesiac nebola a už som nespokojná.
Takže vrelo odporúčam, ak máš možnosť a máte túto kliniku nablízku.
každú noc si na vankúš na ktorom spávaš prehoď čistý uterák. Každú noc čistý, to je dôležité. Ževraj je to veľmi účinné, a za vyskúšanie nič nedáš.