Veľmi dlho mám problém s akné, síce som ešte v tom veku, keď je normálne, že ho mám, ale aj tak mi to dosť znepríjemňuje život. Už som naozaj vyskúšala všetko, chodila som ku kožnej, ktorá mi dala to najsilnejšie čo existuje Roaccutane a popritom sa musel
Mne sa to tiež vždy vrátilo po 3 mesiacoch, a vždy asi 2x horšie než predtým, takže to bolo už tak zlé, že antikoncepciu snáď už nevysadím... čo ma strašne mrzí, lebo je to strašné svinstvo, som z toho zavodnená a navyše som z toho pribrala 10 kíl, ale furt lepšie než akné, v stave v akom som ho mala. Brala som Vreyu, po tej som mala 100% hladkú pleť bez jedinej vyrážky, no som si povedala že prejdem na nejakú normálnu, lebo v letáku bolo že sa Vreya nemôže dlhodobo (napriek tomu že poznám ľudí čo ju užívajú už dlho), prešla som na Belaru a mám tvár posiatu drobnými pupienkami, fakt moc, už mi to lezi na nervy, výrazne sa mi znížilo sebavedomie. Idem najbližšie ku gynekoĺógovi a kým mi nepredpíše naspäť Vreyu, neodídem. A keď nepredpíše, mením lekára. To je moja jediná záchrana. Snáď to vekom prejde, aj keď tomu neverím, mama má 40 a furt má zapálené vyrážky po tvári (
ja vsetko povytlacam, dezinfikujem a je pokoj! , sice 2-3dni som bol cerveny pripadne take nic moc, ale urcite to pomoze aj ked sa pise ze by sa nemalo vytlacat a podobne.
@laney Belara aj mne dojebala celu tvar, pomohli vecicky od koznej, najlepsie, ze ked som to povedala doktorovi mi odpovedal, ze ale Belara ma na to aj certifikat ze plet po nej je bez akne.. teraz mam uz tvar viac ako v pohode, asi si telo potrebovalo len zvyknut alebo co
@paulomimoi Mne tiež nasluboval, že to je antikoncepcia na akné a houby... a som z toho náladová ako nikdy, normálne cítim tie hormóny. Ja nechcem hormóny, ale ani akné
@5 Alebo. Ale Roaccutane je tiež na báze vitamínu D. Vitamín D samotný v ODD nezaberá, ale ak sa predávkuješ, tak trochu hej (škodí to len tak, že si celá vyschnutá ako po Roaccutane - inak tiež som ho brala).
@laney aj preto to chcem vysadit, koli naladam, lebo som s tym vazne neznesitelna, predtym som problemy nemala ani s jedenim, uvidim ako to ude potom ale pevne verim ze lepsie
aj nedostatok kolagénu je zdrojom vyrážiek, alebo ešte nedostatok estrogénu čo nám v podstate nahrádza antika...len škoda, že nie je niečo čo vie nahradiť nedostatok estrogénu..niečo čo tak neškodí na náš organizmus ako antika...a ďakujem všetkým za pomoc
skúšala si kozmetičku a čistenie pleti? ja so mala podobný problém a kozmetička mi veľmi pomohla, chodila som tam asi pol roka každý týždeň a nakoniec sa mi tvár úplne upravila a teraz sem tam nejaká vyrážka aj keď miestami som musela zatínať zuby, ale stálo to zato, aj keď kožná mi to vôbec neodporúčala a namiesto toho mi nasadila hocijaké mastičky z ktorých sa to ešte zhoršila :/ to je asi tak moja rada
ovocie zelenina ovocie zelenina ovocie zelenina zelený čaj a skús nepiť mlieko...všetko je to v strave. Ak to teda nemáš geneticky dané alebo problém s nejakým orgánom...
@dominika93
vysadiť mlieko treba, používať vhodnú kozmetiku, nejesť veľmi smažené veci...piť čistú vodu a bylinkové čaje...a ten estrogén...skús sóju alebo dáke doplnky stravy s obsahom fytohormónov...
@forbiddenrose mlieko som vysadila, kozmetiku mám tie na aknoznu pleť pijem iba čistu vodu raz za čas nejaké sladké, ani sladkého už nejem ako kedysi a sóju jem celkom často pár krát do mesiaca a pijem sójové mlieko.......ale niečo s obsahom fytohormonov, fajn rada ktorú som ešte nepočula skúsim dík
ja som nikdy nemala akné, len tie občasné vyrážky... začala som piť iba vodu, zelený, žihľavový čaj.. teraz som začala piť aj rebríček kvôli ženským problémom a ani ten mi nerobí zle pleti.. taktiež som si všimla, že ak som používala kozmetiku na aknóznu pleť tak to bolo len horšie. hlavne hydratuj
a myslím, že by si tú antikoncepciu mala vysadiť, predsa len prežiješ lepšie akné ako následky antikoncepcie.
možno sa ti to po čase upraví.
veľa šťastia
@dominika93 všetok sajrajt čo máš v tele ti vychádza na povrch vo forme vyrážok ja som tiež mala problémy s pečeňou a mala som strašne znečistenú krk, tak sa mi to prejavovalo neustálymi vyrážkami, čiže to nemusí byť ani tak kožný problém ale treba sa dať hlavne dokopy po lekárskej stránke a mať aj psychiku v pohode, lebo keď budeš stále rozmýšľať nad vyrážkami nikdy sa ti to nezlepší a potom skúsiť tú kozmetičku a ručné vytláčanie ...
inak...mne pomohol trochu aj rooibos ..pravidelne piť..vysadenie mliečnych a mäsa tiež. Viac orechov,vit. E a Ačko...
Roaccut. som tiež brala,mala som super pleť,len...tie stavy z toho už tam moc super neboli.
Inak ted ma napadlo,že som mala spolužiačku,ktorá jedla všetko -mäso,mliečne,ale -bola na bezlepkovej strave. Tj žiadna múka,pečivo a tak. Pleť mala takú ako dieťa,prisahám bez jedinej vyrážky,nedokonalosti,vriedku... možno by stálo za pokus aj toto..
@dominika93 len zas tá bezlepková dieta neprospieva každému... neznič si zas kvôli vyrážkam celý organizmus mojho priateľa sestra má celiakiu a musí mať bezlepkovú a je to fakt des...
@veri261 prečo je to des? problém je v tom, že potraviny sú ťažšie dostupné a je zložitejšie stravovanie na verejnosti, ale tá diéta jej predsa pomáha...
@forbiddenrose pomáha, to áno, ale to jedlo jej nechutí a je jej z toho strašne zle predsa, len telo si niekedy vyžaduje aj niektoré zakázané potraviny a je pravda, že je to strašne drahé a plus nevidím dôvod, aby niekto kto netrpí celiakiou alebo nejakou vážnou chorobou odopieral to čo jeho telo potrebuje predsa, len sa to niekde na zdraví prejaví
@veri261
ja nesmiem mliečne výrobky, takže viem niečo o zakázaných potravinách, ale radšej si to odoprieť ako potom trpieť...a tak nech sa zameriava na také jedlá, ktoré sú vhodné aj pre ňu aj pre bežných ľudí...myslím tým napr. ryža...
@forbiddenrose na každého to vplýva inak, každý má iný organizmus , ako nehovorím, že výslovne všetky bezlepkové potraviny jej robia zle, ale tie, ktoré má predpísané od lekára a ktoré jednoducho musí konzumovať jej moc nerobia dobre, ale máš pravdu radšej si niečo odoprieť ako trpieť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
vyskúšaj
vysadiť mlieko treba, používať vhodnú kozmetiku, nejesť veľmi smažené veci...piť čistú vodu a bylinkové čaje...a ten estrogén...skús sóju alebo dáke doplnky stravy s obsahom fytohormónov...
ja som nikdy nemala akné, len tie občasné vyrážky... začala som piť iba vodu, zelený, žihľavový čaj.. teraz som začala piť aj rebríček kvôli ženským problémom a ani ten mi nerobí zle pleti.. taktiež som si všimla, že ak som používala kozmetiku na aknóznu pleť tak to bolo len horšie. hlavne hydratuj
a myslím, že by si tú antikoncepciu mala vysadiť, predsa len prežiješ lepšie akné ako následky antikoncepcie.
možno sa ti to po čase upraví.
veľa šťastia
Roaccut. som tiež brala,mala som super pleť,len...tie stavy z toho už tam moc super neboli.
ja nesmiem mliečne výrobky, takže viem niečo o zakázaných potravinách, ale radšej si to odoprieť ako potom trpieť...a tak nech sa zameriava na také jedlá, ktoré sú vhodné aj pre ňu aj pre bežných ľudí...myslím tým napr. ryža...