kúp si v lekárni sírové mydlo dnes som to už niekam písala.. stojí to pár centov a .. proste vyskúšaj a uvidíš.. už po prvom použití čo ti to spravilo s pleťou (na dotyk).. kamoške som odporučila a hodinu na to mi volala, že si musí stále chytať tvár xD
ja to mám síce stále hrozné, ale o 80% lepšie, než keď som ho nepoužívala.. viditeľné výsledky cca po dvoch týždňoch.. a používam to aj na raména, chrbát etc.
mne na akné nezaberalo nič...až nakoniec mi kožná predpísala také silné tabletky Roacutan (nejako tak sa to píše)...berú sa polroka denno denne a vážne to pomáha.....resp. pomohlo..už rok nemám s akné problémy a mám aj kamošov, ktorí tie tabletky brali a takisto už nemajú akné
@zuzk496 ... Klasika. Píling, pleťové vody... Pi veľa vody. To fakt pomáha. V 14 je to vec najmä hormónov, takže neviem či sa s tým dá veľa vecí urobiť. Ak sa stravuješ až moc nezdravo a mastne, tak to obmedz...
noo ja som mala s akné problémy v 16 potom mi pomocou zyneritu prešli, lenže v zime sa mi zas vrátili, a odvtedy je to len horšie, dávam si na tvár gély, umývam ju antibakteriálnym mydlom, ale proste nič asi nezaberá :/ ...síce možno je to u mňa alergia...
Potrebuješ len tekuté mydlo dettol a čistú vodu z vodovodu a 3x denne (cháp ráno, na obed a večer) si tým umývaj a mydli tvár. Všetko dôkladne zmy. Mne to na rozdiel od kadejakých drahých veľmi pomohlo. Zlepšenie čakaj už na druhý deň - aspoň u mňa to tak je.
@metju1 Hej súhlasím,mám rovnakú skúsenosť,ale ten liek sa dáva iba na silné akné lebo to môže mať aj nepríjemné vedľajšie účinky.Ale dobrá(!) kožná doktorka poradí aj tak najlepšie.
@bossinko Aknenormin alebo Roaccutane sa bežne dava do sypky k AS a okrem vyschynania sliznic a celeho tela nema nič vedľajšie .... nemaš z toho jebaky, ktore sa ti spravia keď zmeniš hladiny hormonov či pri nasadeni alebo vysadeni ...akurat ťa trošku odvodni keď ťa AS zavodnia čo oni robia keď je dlha kura a davky nadpriemerne ...šak kto by sa držal spodnych hranic ....
presne ako píše @metju1 tie tabletky sú neskutočne silné a naozaj máš po nich pleť ako detskú riťku...ale predpíše ti ich len doktorka a len ak to určí ako chorobu
ked som bola mladsia nepomohlo mi fakticky aboslutne nic... nooo vlastne Bioderma taky zeleny sttal v tych casoch 400sk...teraz uz pohoda som vyrastla ale plno ludom pomohla len antikoncepcia
ja som mala strašné akné.. presnejsi nazov akne rosacea ) pomohol mi iba ROACCUTANE.. vyskusala som veľa tabliet, potom rôzne kremiky atd. sračky strašne...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
ja to mám síce stále hrozné, ale o 80% lepšie, než keď som ho nepoužívala.. viditeľné výsledky cca po dvoch týždňoch.. a používam to aj na raména, chrbát etc.
je to od toho keď je mastná pleť...čiže umývať umývať umývať
@zuzk496 ... Klasika. Píling, pleťové vody... Pi veľa vody. To fakt pomáha. V 14 je to vec najmä hormónov, takže neviem či sa s tým dá veľa vecí urobiť. Ak sa stravuješ až moc nezdravo a mastne, tak to obmedz...
Mydlo, sucho, slnko ! pre menej chapavych aj voda ...
Skus to.
@h8u : aj ja to vyskúšam
a jediné, čo sa mi trochu osvedčilo, je nemocničný dezinfekčný prostriedok. ale to sírové mydlo z @1 .. to vyskúšam!