Nastastie som pochopila ze spanok je dolezitejsi nez zabava, praca, cokolvek ine, zacala sa k nemu stavat uplne inac a v poslednej dobe mam vacsinou krasnych 8+ hodin kvalitneho spanku vacsinou, lebo este sa to len ucim a nie vzdy to vyjde, ale cez vikend si kludne dospim aj 10h. Priemer mam teda nad 8 vzdy
Ja nechápem a hrozne obdivujem ľudí, ktorí dokážu fungovať ja neviem so 4-5 hodinami spánku. Ja, keď spím toľko, som cez deň nesústredená,zatvárajú sa mi oči a k ničomu nemám motiváciu. Momentálne spím priemerne tak 8-9 hodín a niekedy mám dni, kedy aj 10. Ale na druhú stranu toho potom OVEĽA viac stihnem, ako keby som spala 5 hodín.... lebo zvyšok dňa sa sústredím na 100%
Čím dlhšie spím, tým viac som unavená...ak sa aj zobudím náhodou skôr, ako by ma zobudil budík, radšej ani veľakrát nezaspim, lebo potom som unavená oveľa oveľa viac..a hlavne som sprostá, lebo často viac nocí za sebou spím málo (3hodiny) a potom sa to odráža na mojom zdraví
Vždy sa snažím spať minimálne 8 hodín. Ak mi to niekedy kvôli práci nevýjde, tak si potom vezmem voľno a relaxujem, aby som si vynahradila stratený čas.
Ak idem do školy tak 5-7, inak okolo 8.
Problém je že pracujem do polnoci /jednej/druhej a keď idem do školy, aj keď pred tým nepracujem, vstávam 5:20 a neviem ísť večer spať skôr.
Raz som brigádovala na vojenskych leteckých dňoch, kedy som spávala cez týždeň 3 hodiny, pamätám si ako som si raz nastavovala budík s tým že mal zvoniť o hodinu a 50 minút. Vtedy som strašne ochorela, ale teraz nemám problém fungovať po 5 hodinovom spánku, nesmie to však byť viac ako 2y do týždňa.
Naučil som sa každý deň spať presne 6 hodín... myslím že stačí, mal som veľké problémy so spánkom ale keď som si osvojil presný režim, ísť spať o jednej a vstávať presne o siedmej, telo si zvyklo.
Dokonca aj keď cez víkend nevstávam, automaticky sa budím o siedmej, aj bez budíku. A ani ma neťahá si ešte pospať. Keď sa cítim slabý, tak sa občas cez deň zvalím na gauč a dám si "power nap" na trištvrťhodinu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
V niektorých fázach cyklu sa mením na medveďa a prespím dva dni v kóme
Problém je že pracujem do polnoci /jednej/druhej a keď idem do školy, aj keď pred tým nepracujem, vstávam 5:20 a neviem ísť večer spať skôr.
Raz som brigádovala na vojenskych leteckých dňoch, kedy som spávala cez týždeň 3 hodiny, pamätám si ako som si raz nastavovala budík s tým že mal zvoniť o hodinu a 50 minút. Vtedy som strašne ochorela, ale teraz nemám problém fungovať po 5 hodinovom spánku, nesmie to však byť viac ako 2y do týždňa.
Dokonca aj keď cez víkend nevstávam, automaticky sa budím o siedmej, aj bez budíku. A ani ma neťahá si ešte pospať. Keď sa cítim slabý, tak sa občas cez deň zvalím na gauč a dám si "power nap" na trištvrťhodinu.
...ale že naozaj životu nebezpečené, vďaka takému režimu som chytila prvý krát v živote mikrospánok a to za volantom autobusu plného ľudí!!
ľudia ktorí na takom spánkovom deficite vedia existovať dlhodobo musia byť podľa môjho názoru psychopati