Podľa mňa je gymnázium zbytočná škola....existuje len pre to, aby si ľudia zvykli na tie tony učiva čo ich budú čakať na vysokej, aby to zvládli....no kto je inteligentný tak ten to zvládne tak či tak a kto je hlúpy tak zase naopak....takže si myslím, že gymnázium je nezmysel.
mne nepride gymnazium až take odlišne od zakladnej školy, kedže všetky predmety prakticky ostávajú, len sa pridáva viac učiva a to by malo byt náročnejšie, čo sa však očakáva
@cannabiss presne toto si myslím aj ja, inak gymnázium je podľa mňa úplne zbytočná škola, nič praktické sa tam nenaučíš, iba tlačíš do hlavy debiliny ako opica.
odporci gymnazii: co tak vseobecny prehlad? niektorym ludom ide aj o vseobecne vzdelanie, nie ze ked sa ta niekto spyta na hlavne mesto belgicka a ty nebudes vediet.
@piter09 všeobecný prehľad ti môže poskytnúť aj iná škola, a predstav si nechodíla som na gymnázium a viem čo hlavné mesto belgicka. Len či sa ty vyznáš aj v iných veciach to je otázne. A ešte dotaz takéto nepodstané veci v živote využiješ maximálne keď nasadneš do taxíku P. Kočiša a jednou z otázok bude zrovna toto.
@21stdeadline nemusime sa teraz predbiehat v com sa ja nevyznam a ty hej a naopak...ja len tvrdim, ze vseobecny prehlad je niekedy uzitocnejsi, niekedy v 9tom rocniku nevies co chces v zivote robit, potom pojdes na priemyslovku a vobec ta to nebude bavit
dalsia vec..mozno to su pre teba nepodstatne veci, ale ja si myslim, ze kazdy by mal mat aspon trochu znalosti z kazdeho odboru, inak nas moze hocikto pokladat za hlupakov
Chodím na osemročné a neľutujem to. Aj keď keby mám tú možnosť znova asi by som už nešla. Naše gymnázium je super A z môjho pohľadu ani učivo nie je ťažké. Zvládam to úplne v poriadku aj bez učenia a podobne. Jednoducho... normálka. Nikdy sa mi nezdalo, že to je nejak hrozne ťažké alebo tak. Ak však človek vie, čo ho baví a čomu sa chce venovať gymnázium je zbytočné. Ale ak to nevie a plánuje ísť na vysokú tak je fajn mať ten prehľad a možno práve to pomôže pri ďalšom rozhodovaní. Ako aj mne
mala som na výber, rozhodla som sa pre horšiu alternatívu, na ten konkrétny gympel by som už nešla. každopádne, pozdravujem našu triednu profesorku, angličtinára a telocvikára, lebo to boli jediní ľudia, ktorí tam stáli za to....
@piter09 nevravím, že všeobecný prehľad nie je dôležitý, ale v dnešnej dobe sa na gymnázium dostane každý hlupák, už to nie sú tie najlepšie školy ako to bývalo možno dávnejšie. A predstava že tí žiaci sú o niečo múdrejší ako ostatní tiež nie je pravda. Na gymnáziu by mali zaviesť povinne maturitu z matematiky, dnes si každý vyberá maturitu z nosky a podobných predmetov, s ktorými v živote nič nedosiahne. Len vravím, že by sa to malo trocha poriediť, nech tam vážne chodia študenti, čo majú toho v hlave trošku viac a taký čo sa v budúcnosti chcú zamerať možno na matiku, chémiu alebo biológiu. Inak ti je gymnázium zbytočné. Pokiaľ človek vie, že ho toto nezaujíma, tak si vážne radšej vybrať inú školu, po skončení ktorej sa môžeš aj zamestnať. Keď sa človek snaží tak sa na výšku dostane z ktorejkoľvek školy a nepotrebuje na to gymnázium. Ale to je len môj názor. Ja ti tvôj neberiem a rešpektujem ho.
No podľa mňa práve toto patrí k všeobecnému prehľadu, z ktorého by mal každý maturovať, teda slovenčina, cudzí jazyka a matika a potom nech si každý už vyberie to svoje. To je predsa iba základ, ktorý by mal ovládať každý, a nie iba gymnazista-ale tí obvzlášť!
@piter09 nerozprávam o učilištiach, ale v podstate je to jedno. Ak ti škola poskytne všeobecný prehľad(matika, slovenčina a jazyk) tak je úplne jedno na aký typ školy chodíš. Ale školy okrem gymnázia ti môžu poskytnúť aj niečo iné. A v tom je rozdiel, ktorý ty asi nevidíš. Predstav si že taký slovenčinár, tlmočník alebo právnik sa po vyštudovaní vš neuplatní vo svojom odbore. Gymnazista by bol v takomto prípade veľmi rýchlo nezamestnaný, lenže ak ovláda aj niečo iné, a stredná škola ho okrem všeobecného prehľadu naučila aj niečo viac, tak má obrovskú výhodu, nájde si lepšie zamestnanie. A toto je podľa mňa v dnešnej dobe, keď nezamestnanosť len rastie najcennejšie! A práve na to študenti zabúdajú.
@21stdeadline dobre, ale myslis, ze z nejakej elektrotechnickej priemyslovky cloveka len tak vezmu na pravo? tam sa uci noska? dejepis? myslim ze minimalne
@piter09 pozri tiež som chodila na obchodnú, kde sme mali dejepis v prvom ročníku a nosku som nikdy nemala a na právo som sa dostala, dokonca som z dejepisu aj maturovala a tiež aj z matiky. Len ti vravím, že keď človek skutočne chce, tak svoj cieľ dosiahne.
@piter09 povedať to, že niekto v živote matiku potrebovať nebude môže len človek čo jej nikdy nerozumel a preto má voči nej predsudky. Ľudia väčšinou odsudzujú to čomu nerozumejú a ty a mnohí ďalší ste tomu len živým príkladom. Ja ti tiež gratulujem, pokiaľ sa z matikou v živote už nestretneš, bol by si totiž jediným človekom!
no do pici a ty mi ides hovorit, ze ja nerozumiem matike, len preto ze podporujem tych, co ju nemaju radi...to je ako byt lesba a podporovat tych co su proti gayom -.-
chod do pici, uz s tebou nechcem nijak komunikovat
a kto povedal že som hrdá nato čo študujem? právo nemusí znamenať len dejepis, to by si si musel najskôr zistiť a potom drístať somariny, a ja som nepovedala že ty konkrétne nerozmieš matike, ale vieš čo sa na teba môže z vysoka ....., keď si tu v kuse omielaš svoje a nedokážeš pripustiť to že názor môže mať aj niekto iný a ten tvoj zrovna nemusí byť pravdivý. A keď nechceš komunikovať načo odpisuješ ty trulo?
ja som na bilinkách. No... začínam a tieto začiatky vážne ťažké sú, hlavne kvôli matike a proste matikárovi. Ale inak vpohode, som rada, volila by som tak znova aj tisíckrát, lepšie som si vybrať nemohla
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
ale zas nie je najlepsia, neskusil som ziadnu inu
a ja som nadmieru spokojná aj keď niekedy to je dosť náročné, ale dá sa to zvládnuť a vďaka nemu som spoznala úžasných ľudí, takže určite neľutujem
okrem toho, ešte aj @8
na gympli som bola 5 rokov a prestupila som na elektrotechnicku
vedomosti nikdy nie su a nebudu zbytocne
dalsia vec..mozno to su pre teba nepodstatne veci, ale ja si myslim, ze kazdy by mal mat aspon trochu znalosti z kazdeho odboru, inak nas moze hocikto pokladat za hlupakov
naco by im bola maturita z matiky, ked k nej vobec nic necitia a nic nechapu? kam maju ist potom ti ludia, ked nie na gymnazium?
ale podla mna povinne maturovat z nejakeho predmetu je picovina, kazdy by mal mat moznost vybrat si dobrovolne co chce
a ked niekto v zivote maturitu napr z matiky potrebovat nebude, tak zbytocne zajebe kopec casu ucenim sa na nu, ked sa mohol ucit nieco, co ho bavi
ale poznam ludi, co nemaju radi matiku asi tak ako ja dejepis, tak im rozumiem, nie ako ty
no do pici a ty mi ides hovorit, ze ja nerozumiem matike, len preto ze podporujem tych, co ju nemaju radi...to je ako byt lesba a podporovat tych co su proti gayom -.-
chod do pici, uz s tebou nechcem nijak komunikovat