prosím mám problém :/ mám ubuntu, dneska som to začal používať, stiahol som si hru a mám tu teraz stiahnutý súbor fof.tar.bz prosím poraďte ako to nainštalovať
Pokiaľ je to inštalačný balík, tak by sa to malo nainštalovať automaticky. Pokiaľ nie, musíš použiť konzolu ( príkazový riadok ) a inštaláciu previesť manuálne... ( príkazy " make " a spol.) .
aj keby si niekedy chcel hrať nejaké windowsácke hry, je tu ešte možnosť použiť emulátor Vine. Dokáže nasimulovať windowsácke správanie a tak zvykne zopár hier pre win fungovať aj v linuxe... to len taký typ do budúcnosti
@wladi Expert na linux síce nie som, ale hru na windows som ešte v balíčku ktorého názov končí .tar.bz nevidela
@thomasqo okrem toho návodu čo ti dal @dusankk môžeš použiť Synaptic (myslím že by si ho tam mal mať - tam si len nájdeš hru (alebo akýkoľvek iný softvér) ktorú chceš a ono ti ju to stiahne, natiahne k nej všetky potrebné súbory a nainštaluje )
taktiez mozes pouzit aptitude install "nazov toho co chces" alebo apt-get install "nazov" samozrejme v pripade ze existuje skompilovany balicek pre tvoju distribuciu.. inak pouzi postup od @dusankk a skompiluj si to sam
@8 no ono to ani nie je tak emulator.. Wine = Wine is not an emulator
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
no ono by to normalne malo slapat ked na to 2x kliknes, nejak velmi sa nevyznam do linuxu tak ti neviem s presnostou poradit
alebo univerzálny postup terminál/konzola:
tar xvzf fof.tar.gz (to ti rozpakuje ... tak si tam niekde prečítaj presný návod určite je to tam napísané)
cd fof
./configure
make
sudo checkinstall make install
@thomasqo okrem toho návodu čo ti dal @dusankk môžeš použiť Synaptic (myslím že by si ho tam mal mať - tam si len nájdeš hru (alebo akýkoľvek iný softvér) ktorú chceš a ono ti ju to stiahne, natiahne k nej všetky potrebné súbory a nainštaluje )
@8 no ono to ani nie je tak emulator.. Wine = Wine is not an emulator