my sme ich na strednej volali profesor/ka... ale inac je taketo pomenovanie nespravne, pretoze titul profesor je vysoky akademicky titul, ktory dostane malokto a udeluje ho sam prezident (teda aspon myslim). Normalne by sa mali oslovovat pan ucitel/pani ucitelka, alebo myslim ze v pohode by sa mohli oslovovat titulom pan inzinier, pani magistra, pani doktorka, pan docent atd...
my sme ich na strednej volali profesor/ka... ale inac je taketo pomenovanie nespravne, pretoze titul profesor je vysoky akademicky titul, ktory dostane malokto a udeluje ho sam prezident (teda aspon myslim). Normalne by sa mali oslovovat pan ucitel/pani ucitelka, alebo myslim ze v pohode by sa mohli oslovovat titulom pan inzinier, pani magistra, pani doktorka, pan docent atd...
spravne, je to tak ako pises... ja som oslovoval pan Inzinier a pod.
v skole pan profesor alebo pan ucitel alebo pan inzinier a mimo skoly aj menom napr. Ivan alebo prezivkou riaditel nema rad ked volame menom i ked ani oni nas by nemali
u nas su vsetci doktori (RNDr./PhDr. atd no najdu sa aj obycajni Mgr., ale my ich volame pan/pani profesorka, aj ked, uz ako tu bolo spominane, je to nespravne
mnohé si dajú záležať na oslovení PROFESORKA, ale sú aj také, ktoré reagujú na normálne pani učiteľka...
síce máme jednu a tá si vyslovene potrpí na inžinierka
musime pani profesorka pan profesor....nemcinar povedal ze mu mozme aj pan doktor ...inak hovorime aj pani ucitelka...aaa niekedy aj menom ..ale to nikdy nevedeia ze hovorime im
voláme ich profesori, lebo to od nás vyžadujú... ale je to za vlasy pritiahnuté, majú obyčajný magisterský titul, ako takmer všetci vyučujúci na strednej škole, absolútne sa nelíšia od tých na základnej, ale nechávajú sa označovať ako niečo vyššie - fakt škoda reči
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
dávam do pozornosti úžasnú a tak nevídanú diskusiu: » www.birdz.sk/forum/tabula-na...
ENJOY
spravne, je to tak ako pises... ja som oslovoval pan Inzinier a pod.
síce máme jednu a tá si vyslovene potrpí na inžinierka
takze normalne: pan/i ucitel/ka