Ahojte, mám taký problém, že mám prvé šošovky a ani za nič ich neviem nasadiť, vždy mi len ostanú prilepené na prste. Nemáte niekdo nejaká dobré tipy, alebo keď tak či neviete čo robím zle. Vopred ďakujem za rady...
@smazacik Nazdar. Podobný problém som mal spočiatku aj ja...nič si z toho nerob. Treba len skúšať, skúša a skúšať...a čoskoro ti to pôjde automaticky (ja som si napr. na začiatku musel privstať o 20 min. skôr, aby som si tie šošovky vôbec stihol nasadiť a teraz mi to trvá tak do 1 minúty - aj menej) Skús to najprv nanečisto - teda bez šošovky...sa dotknúť prstom oka..Dbaj samorejme na hygienu a poriadne si umy ruky...nikdy sa nedotýkaj šošoviek zagebrenými pahyzňami
Skús sa keď tak pozrieť na youtube pod heslom "how to put contact lenses" - máš tam mnoho tutorialov, rád a tipov...ako šošovky správne nasadiť a vybrať. GL
zo zaciatku je to asi strach davat si nieco do oka.ked som bola na prvu aplikaciu, najprv mi tetuska povedala, aby som sa dotkla prstom oka a sama uvidela, ze sa mi nic nestane..hlavne sa netreba bat a skusat, casom naberies prax. a ako uz bolo spomenute, zaklad su ciste ruky.
umy si ruky, osuš ich uterákom, ktorý ti na nich nezanechá také tie "štetinky" suchým prstom šošovku naber a otoč ju správnym smerom na bruško ju polož pekne v strede a nesnaž sa ju založiť kolmo ale dávaj ju spodným okrajom na spodok, alebo vrchným na vrch...tak ti tam neostane prebytočný vzduch ani roztok
hotovo (
hlavne sa neboj šošovka ti neublíži, ani ty si nevydlubneš oko a pôjde to
keď som začínala, trvalo mi jedno založenie možno minútku-dve...teraz je to naozaj sekundička (
@smazacik Presne toto isté trápilo aj mňa. V optike som si ich nedokázal ani nasadiť a tam ma už odrovnali že "no skúsime o pár rokov...máš strašne silne vyvinutý reflex na oku a to ti neumožňuje šošovku nasadiť"
BULLSHIT...nepočúvaj ich...len trénuj pred zrkadlom a o pár dní/týždňov ti to pôjde ako po masle...
len trenuj a trenuj... mne niekedy pomohlo, ked som si dala na sosovku trolinku roztoku.. akoze asi by to tak nemalo byt, ale prinajhorsom skus aj to.. normalne trosku kvapni na nu a nechaj to stiect, nech je vlhka zvnutra.. mne to velakrat pomohlo, ked som sa s tym dlho trapila..
nejde ti to preto lebo mas strach to tam vlozit ked uz si blizko, alebo teda klipnes, musis najskor bez sosovky sa prstom dotykat oka, vazne to nic nie je a potom tam pokojne aj tu sosovku zasunies
Netlač veľmi, proste si to daj len na špičku prsta a opatrne to tam nasaď... a hlavne nemáš mať veľmi veľa roztoku na tom. Určite sa to čoskoro naučíš... a tak ti závidím, že môžeš nosiť šošovky...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Skús sa keď tak pozrieť na youtube pod heslom "how to put contact lenses" - máš tam mnoho tutorialov, rád a tipov...ako šošovky správne nasadiť a vybrať. GL
hotovo (
hlavne sa neboj šošovka ti neublíži, ani ty si nevydlubneš oko a pôjde to
keď som začínala, trvalo mi jedno založenie možno minútku-dve...teraz je to naozaj sekundička (
BULLSHIT...nepočúvaj ich...len trénuj pred zrkadlom a o pár dní/týždňov ti to pôjde ako po masle...
tak ja to zvládam jednou rukou
pfff... ja len konštatujem, že to ide aj rýchlejšie
ja mám veľké oči, ani nemám strach sa dotknúť oka a aj tak som s čočkami bojovala.. tak som to nechala vtedy, ale časom to asi skúsim znova
jasné, na začiatku som bojovala aj ja, to je samozrejmé ale už mám skill, takže za dve sekundy som hotová