Síce by som o sebe povedala, že zvádzať viem, uprednostňujem osobný kontakt. Ako však postupovať, ak prevláda kontakt na sociálnej sieti? Ako mám odhadnúť, kedy píšem veľa? Koľko písať, aby som ho nezačala otravovať? Čo písať, aby som ho zaujala?
Okej, berme to tak, že nebudeme riešiť podrobnosti a vyjadríme svoj názor čisto na tento problém. Myslím, že sa dá celkom v pohode odhadnúť, kedy sa ten druhý človek začne tváriť unavene, kedy už si otravná - jednoducho si všímaj, kedy na tvoje správy začne odpisovať krátko, jednoduché vety (čosi také, ako isto odpisuješ ty, keď chceš mať niekoho z krku). Alebo neodpisuje vôbec a stále konverzáciu začínaš ty.
Ale, tu si treba dať veľký pozor aj na to, čo je to za človeka, pretože na fb, chceš či nechceš, nie je všetko rovnaké ako v skutočnosti, a možno ten človek proste odpisuje len keď sa mu chce, alebo mu padá net, alebo existuje ešte tisíc iných dôvodov, prečo ti odpisuje tak ako ti odpisuje, a pritom vôbec nemusí byť chyba v tebe - toto je riziko internetove komunikácie, ktoré ťažko odstrániš. Nikdy nevieš, čo presne sa na druhej strane deje,s tým musíš počítať.
A čím ho zaujať? To vážne netuším, keďže nemám ani páru, čo je to za človeka, na to musíš prísť ty sama...
keď vidím že sa konverzácia vlečie a píšu sa len krátke vety v čoraz dlhších intervaloch, snažím sa rozhovor ukončiť
ono aj preto si nerád píšem takto internetovo, pretože otázky o tom ako sa cítim a čo robím nepotrebujem; a ako zistíš že konverzácia je plodná? no tak že si píšete celé A4
@marleymt Ako asi by som to odhadnúť takto aj vedela, len ešte keď som mala -násť tak som nemala mieru. Konverzácie začíname tak pol na pol, necítim sa ako nejaká princeznička, ktorú treba dobývať. Keď sa s ním chcem baviť, tak proste napíšem. Konverzácie sú kvetnaté a nie sú fádne.
Ale začala som nad týmto uvažovať práve z toho dôvodu, že on mi niekedy spraví taký ťah alebo napíše taký šplech (ani to neviem inak pomenovať), že zostanem zaskočená a musím rozmýšľať. A myslím si, že toto by mala byť ženská parketa, nechať toho chlapa premýšľať a snažiť sa viac.
Ako som písala, uprednostňujem osobný kontakt, tam som ako ryba vo vode, len teraz som už akosi vyšla z cviku. Nemám -násť rokov a on je... povedala by som, zrelý muž. Poznáme sa, stretávame sa spoločne s našimi priateľmi, ale rada by som tieto stretnutie dostala do inej roviny.
@poke Áno, to máš jednodznačne pravdu. Ale konverzáciu aj o hov... hocičom môžeš spraviť zaujímavú. Fotky na internete "nenosím", nemám rada úchylné správy. Ale občas ma človek tak zaujme, že si proste poviem, tak s týmto človekom si musím minimálne písať, ak nie sa s ním aj stretnúť a možno to je presne taký istý úchyl ako tí pred ním. Len ako vyvolať takéto pocity u človeka na druhej strane? Nie je na to príručka?
@seduction príručka na to je kniha od cornegieho Jak získat přatelé, či jak
inak to záleží na danom človeku, mne sa tu už s pár ľuiďmi na birdzi písalo dobre ale neviem ako tak všeobecne zaujať niečím, ja to mám tak, že má buď konverzácia nebaví, alebo mám tendenciu spochybňovať či toho druhého neotravujem preto tak či tak komunikáciu pomaly skončím
@bloodypunk Jej, to si tiež myslím... Ako myslím si, že sú situácie, kedy otázka môže byť myslená úprimne a človek sa naozaj zaujíma, ako sa ten druhý má, ale nepovažujem to za dobrý začiatok konverzácie.
Väčšinou nadväzujeme tam, kde sme skončili predchádzajúci rozhovor.
@marleymt "šplech" rozumej tým takú vetu, ktorá mi ako studená voda šplechne do tváre a potom musím rozmýšľať, prečo to napísal, keď pred chvíľou písal niečo iné alebo keď som si myslela niečo iné... niečo na ten štýl proste.
Len by som to potrebovala z tej strany, ale toto bolo celkom prospešné si prečítať. Mňa len štve, že mám občas pocit, že nič nerobím, len čakám, či mi napíše alebo sa hnevám, keď v noci odíde spať, lebo je unavený, keď aj ja som unavená, ale zostala som hore len kvôli nemu
@spisino Za dobrý začiatok konverzácie na fb pri človeku, ktorého poznám, považujem to, keď položím dobre mierenú otázku alebo nejaké konštatovanie, na ktoré jednoducho musí reagovať.
@seduction ale my sa tu bavíme o tom že koho nepoznáš,alebo poznáš toto z filmov ,že s cudzími sa nebavíme a cukríky nebereme od cudzích......lebo vieš že koho poznám ku tomu si viac dovolim a koho nepoznám mám strach alebo ignorujem.
@spisino Poznám. Nie úplne. Ale chcela by som viac. Pozval ma von, aj ja jeho, ale... nemám pocit, že by to bolo ono. Resp. by som to chcela zintenzívniť a nie len čakať na správne príležitosti, ale tie príležitosti vytvárať.
pravdupovediac, ja som ten typ cloveka, ktory odpisuje len ak sa mu chce a ak je o com. maximalne nenavidim tie bezduche "rozhovory" kde si pisete len aby ste si pisali.
ale myslim ze jeden bod si vystihla, ked som si pisala s muzmi ktori ma zaujimali, resp. s priatelom, vzdy som ho nechavala aby sa snazil trochu viac ako ja
Nerada si píšem na facebooku, presne pre tento dôvod.
Proste kašli na celé písanie a ak už, vynechaj všetky tie otázky ako sa máš a normálne napíš dlhšiu spŕavu aby ten dotyčný vedel, že chceš rozvinúť tému, ak chce pridá sa a potom už proste spoznáš či má ďalej zmysel si písať
@willbebetter Nie je to môj priateľ, ale mám o neho záujem a na 95% si myslím, že aj on o mňa, ale zatiaľ sa stretávame častejšie na FB. Rada by som to zmenila. Ale presne ako píšeš, chcem aby sa on snažil viac. Ale ako na to? Preto som založila túto tému, či na to existujú nejaké dobré ťahy.
@cathy Tak to áno, myslím, že presne to robím, len ho nechcem zahatať príliš dlhým správami. Lebo keby som písala, koľko ja chcem, tak píšem siahodlhé správy, ktoré by ani neprečítal. A preto by som radšej bola trefná. Lebo teraz si pripadám len ako trafená.
súhlasím s @2 .. mne nikto nepíše ale dakedy dáávno za čias doby ľadovej keď mi ešte písali dievčatá tak som často napr bol na YouTube a pozeral videá alebo som hral hru alebo tak a som odpisoval pomalšie čiže nikdy nevieš
@seduction no ale vsak normalne, na to netreba ziadnu vedu. nic netreba prehanat, je to de facto chodza po tenkom lade, lebo ak to prezenies, tak zase nikto normalny za tebou nebude behat ako psik.
ja napr. OBCAS neodpisem, resp. zobrazim si spravu a odpisem o 2h, jednoducho by som ja osobne nedala najavo ze zijes len preto aby si s nim bola v kontakte. obcas odpisuj usecne, nie len ano/nie, ale nerozpisuj sa ako maju zeny vo zvyku, proste len k veci a na rovinu. no a uz uvidis, ci vynalozi snahu rozprudit temu, alebo sa na to vykasle. toto vsetko potom treba vyvazovat tym, ze ked je konverzacia fajn a mate nejaku dobru temu o ktorej sa bavite, tak pis zmysluplne, vyjadruj svoje myslienky a pekne komunikuj, tak ako sa v dobrej debate patri rovnako by som to ocakavala aj od chlapa. (co niekedy nevychadza of course )
ale hovorim, ja som velmi zvlastny clovek co sa tyka pisania a rozhodne si nepisem s hocikym a o hocicom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Ale, tu si treba dať veľký pozor aj na to, čo je to za človeka, pretože na fb, chceš či nechceš, nie je všetko rovnaké ako v skutočnosti, a možno ten človek proste odpisuje len keď sa mu chce, alebo mu padá net, alebo existuje ešte tisíc iných dôvodov, prečo ti odpisuje tak ako ti odpisuje, a pritom vôbec nemusí byť chyba v tebe - toto je riziko internetove komunikácie, ktoré ťažko odstrániš. Nikdy nevieš, čo presne sa na druhej strane deje,s tým musíš počítať.
A čím ho zaujať? To vážne netuším, keďže nemám ani páru, čo je to za človeka, na to musíš prísť ty sama...
ono aj preto si nerád píšem takto internetovo, pretože otázky o tom ako sa cítim a čo robím nepotrebujem; a ako zistíš že konverzácia je plodná? no tak že si píšete celé A4
Ale začala som nad týmto uvažovať práve z toho dôvodu, že on mi niekedy spraví taký ťah alebo napíše taký šplech (ani to neviem inak pomenovať), že zostanem zaskočená a musím rozmýšľať. A myslím si, že toto by mala byť ženská parketa, nechať toho chlapa premýšľať a snažiť sa viac.
Ako som písala, uprednostňujem osobný kontakt, tam som ako ryba vo vode, len teraz som už akosi vyšla z cviku. Nemám -násť rokov a on je... povedala by som, zrelý muž. Poznáme sa, stretávame sa spoločne s našimi priateľmi, ale rada by som tieto stretnutie dostala do inej roviny.
inak to záleží na danom človeku, mne sa tu už s pár ľuiďmi na birdzi písalo dobre ale neviem ako tak všeobecne zaujať niečím, ja to mám tak, že má buď konverzácia nebaví, alebo mám tendenciu spochybňovať či toho druhého neotravujem preto tak či tak komunikáciu pomaly skončím
Väčšinou nadväzujeme tam, kde sme skončili predchádzajúci rozhovor.
Našla som toto - » akozbalit.sk/blog/10-dovodov...
Len by som to potrebovala z tej strany, ale toto bolo celkom prospešné si prečítať. Mňa len štve, že mám občas pocit, že nič nerobím, len čakám, či mi napíše alebo sa hnevám, keď v noci odíde spať, lebo je unavený, keď aj ja som unavená, ale zostala som hore len kvôli nemu
pravdupovediac, ja som ten typ cloveka, ktory odpisuje len ak sa mu chce a ak je o com. maximalne nenavidim tie bezduche "rozhovory" kde si pisete len aby ste si pisali.
ale myslim ze jeden bod si vystihla, ked som si pisala s muzmi ktori ma zaujimali, resp. s priatelom, vzdy som ho nechavala aby sa snazil trochu viac ako ja
...preto okašli celý FB. Nie je to miesto pre zdravé formovanie vzťahov..
Proste kašli na celé písanie a ak už, vynechaj všetky tie otázky ako sa máš a normálne napíš dlhšiu spŕavu aby ten dotyčný vedel, že chceš rozvinúť tému, ak chce pridá sa a potom už proste spoznáš či má ďalej zmysel si písať
ja ked si mam z niekym pisat tak onicom, tak ani neodpisujem alebo mi to trvaa strašne dlho, potom kazdemu dojde ze ma to asi nebaví
ja napr. OBCAS neodpisem, resp. zobrazim si spravu a odpisem o 2h, jednoducho by som ja osobne nedala najavo ze zijes len preto aby si s nim bola v kontakte. obcas odpisuj usecne, nie len ano/nie, ale nerozpisuj sa ako maju zeny vo zvyku, proste len k veci a na rovinu. no a uz uvidis, ci vynalozi snahu rozprudit temu, alebo sa na to vykasle. toto vsetko potom treba vyvazovat tym, ze ked je konverzacia fajn a mate nejaku dobru temu o ktorej sa bavite, tak pis zmysluplne, vyjadruj svoje myslienky a pekne komunikuj, tak ako sa v dobrej debate patri rovnako by som to ocakavala aj od chlapa. (co niekedy nevychadza of course )
ale hovorim, ja som velmi zvlastny clovek co sa tyka pisania a rozhodne si nepisem s hocikym a o hocicom.