co cakas ze ini ta do toho donutia? ty sam sa musis dokopat, nikto iny ti nepomoze
ked chces nejaku (de)motivaciu, tak si to zober tak, ze od strednej zavisi zvysok tvojho zivota, budes to flakat tak kludne mozes skoncit podpriemerne, lebo podpriemerni su vsade a nikto sa o nich bit nebude.. proste su to teraz zaklady pre tvoj buduci zivot, preto by stalo za to, aby si ich postavil kvalitne
treba na to prázdnu miestnosť a knihy, aby ťa nič nerozptyľoval lenže čo čert nechcel v rohu tej miestnosti bola pavučina a v nej pavúk, tak si sa čumel práve tam a zas si sa k tomu učeniu nedostal
ja som na tom úplne rovnako.. poväčšine sa spolieham na svoju šikovnosť pri písomkách, typu ťaháky, opisovanie atď.. ale nie je to dobré, lebo neviem čo budem robiť na vysokej :/
@stormmast3r to pípanie pri pokladni by som tak nebrala, ja mám tiež zmaturované, idem na výšku a jedinú brigádu čo som našla je to pípanie pri pokladni, ak nechcem robiť na 4 zmeny
a k veci, skús si dať tú spomínanú motiváciu alebo si v tom skús niečo nájsť, čo ťa bude baviť alebo čo ťa zaujíma, aby si sa donútil aspoň si to prečítať a mať aký taký obraz
Nevieš sa donútiť k učeniu, tak sa proste neuč, evidentne to nepotrebuješ. Aspoň ja som to tak vždy robil, lebo som sa učiť skoro nikdy nemusel. A keď som to potreboval, som sa proste naučil, na nejaké nútenie som proste ani nepomyslel, lebo to učenie bolo vtedy nutné...
Napr. som sa neučil vôbec na maturitu(nebolo treba), zato učenie na prijímačky mi problém nerobí(predmet, z ktorého mám prijímačky, sme v škole nemali, bez učenia by som nemal šancu)
Prípadne vyskúšaj také veci, ako vypnúť telefón, zobrať knihu a ísť sa učiť niekam do parku, študovne... prípadne som počul, že veľa ľudí sa dokáže dobre učiť vo vlaku.
Same here.. Pričom viem, že ma čakajú ešte štyri hodiny rozhodujúce o mojej známke z toho-ktorého predmetu (tri z toho mám zajtra ) a potom budem mať šlus, ale ani bohovi sa neprinútim do ničoho.
Ja som sa vždy vedela učiť len k určitému termínu. Napríklad keď som vedela, že v ten deň sa bude čosi písať, tak som prišla pripravená. Ale žeby som sa učila na každú hodinu, tak to nehrozilo, takže ak prišla nečakaná písomka alebo skúšanie, tak to bolo za 5
To asi ani Pán Boh nevie. Ako vážne. Proste ak sa mi učiť nechce tak sa neprinútim. Mohli by sa mi vyhrážať odrezaním hlavy a aj tak sa učiť nebudem, lebo to proste v tej chvíli nedokážem. Niekedy ten odpor nie je tak výrazný a vtedy sa učím. Nechce sa mi ale viem, že to proste treba. Známky, ani program ako vyššie spomínali pre mňa motiváciou nie sú.
prinútiš sa len tak, že od seba si za to sadneš, sústredíš sa a odstrániš všetky veci, ktoré by ťa rozptylovali..
alebo potom si hovor, že keď sa učím napríklad 8 strán, tak si urobíš prestávku a dáš si napr. na jedenie niečo čo zbožňuješ a potom sa ale k tomu vrátiš..
alebo si hovor, že vlastne ty sa to CHCEŠ naučiť a je to docela zaujímavé, to čo sa učíš..a že je to také do života..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
ked chces nejaku (de)motivaciu, tak si to zober tak, ze od strednej zavisi zvysok tvojho zivota, budes to flakat tak kludne mozes skoncit podpriemerne, lebo podpriemerni su vsade a nikto sa o nich bit nebude.. proste su to teraz zaklady pre tvoj buduci zivot, preto by stalo za to, aby si ich postavil kvalitne
ja to mám buď nejaký film, večer von s chalanmi alebo pivo
no a teraz sa idem učiť aj ja aby som si za odmenu večer mohol dať všetky tri veci dohormady
a k veci, skús si dať tú spomínanú motiváciu alebo si v tom skús niečo nájsť, čo ťa bude baviť alebo čo ťa zaujíma, aby si sa donútil aspoň si to prečítať a mať aký taký obraz
ale keď musím, tak musím (ach)
Napr. som sa neučil vôbec na maturitu(nebolo treba), zato učenie na prijímačky mi problém nerobí(predmet, z ktorého mám prijímačky, sme v škole nemali, bez učenia by som nemal šancu)
Prípadne vyskúšaj také veci, ako vypnúť telefón, zobrať knihu a ísť sa učiť niekam do parku, študovne... prípadne som počul, že veľa ľudí sa dokáže dobre učiť vo vlaku.
» 0.static.wix.com/media/09e2cd_fc...
alebo potom si hovor, že keď sa učím napríklad 8 strán, tak si urobíš prestávku a dáš si napr. na jedenie niečo čo zbožňuješ a potom sa ale k tomu vrátiš..
alebo si hovor, že vlastne ty sa to CHCEŠ naučiť a je to docela zaujímavé, to čo sa učíš..a že je to také do života..
celé je to o prekonaní sa
neboj, viem o čom hovorim, už rok robim v kauflande popri vyške