nurofen stopgrip, kvapky do nosa, coldrex hot drink, strepsils a čaje, posteľ, dobré oblečenie...teda toto ja používam v začiatku, tj prvý najneskôr druhý deň, neskôr ti to už nepomôže
@kail91 prečo by si ju nemala kúpiť? za to, že tebe nepomohol? mne pomáha pravidelne, vždy, keď mám nádchu, tak v prvý večer si ho spravím, ľahnem do perín a vypotím to. ešte 2 večery tak a nádcha je preč, ovšem ale ešte si dám aj iné "pomôcky"...ja si myslím, že tieto coldrexy a spol nezaberajú, keď je nádcha už vo vyššom štádiu, ale na samom počiatku mne pomohli zakaždým
Ked uz si prechladla, tak teplo sa obliekat (hlavne exponovane casti tela... cize teraz uz aj capica, sal, rukavice), teple topanky, pit cajiky, naparovat sa (nechat zovriet vodu, dat tam morsku sol, a pod uterakom hlboko dychat). + Tantum verde a vela spanku.
Aby si predisla nadche, je fajn sa otuzovat, chodit pravidelne von na prechadzku aspon, spravne sa obliekat, jest vitaminy (v ovocii a v zelenine, nie tie tabletky), a vzdy ked premrznes, tak sa poriadne zohriat, na priklad v horucej sprche (vtedy by ti vlazna, alebo studena sprcha len uskodila), a z vnutra cajom, alebo horucou polievkou
ja sa snažím hned na začiatku, keď cítim, že začínam byť chorá piť veľa čaju s medom, prípadne aj s citrónom ak máme (ale nie s tou šťavou z koncentrátu, ale s normálnou vytlačenou z citróna čerstvého) a to mi zvykne dosť pomôcť.. a ešte aj cibuľa s chlebom napríklad..
.. a keď som mala taký hnusný kašel tak mi dosť pomohol zázvorový čaj, ale tiež robený z čerstvého zázvoru.. a prešlo mi to aj bez tabletiek
ja som sa raz ráno zobudila so strašnou nádchou. uvarila som si liter a pol bylinkového čaju proti chrípke a celý som ho vypila na druhý deň som bola úplne zdravá... neviem ako je to možné...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
(beztak som nikdy nemala pocit, že by mi nejako pomáhali... a vraj spôsobujú závislosť
odkedy sa sprchujem studenou vodou tak nemam ziadne take problemy
Aby si predisla nadche, je fajn sa otuzovat, chodit pravidelne von na prechadzku aspon, spravne sa obliekat, jest vitaminy (v ovocii a v zelenine, nie tie tabletky), a vzdy ked premrznes, tak sa poriadne zohriat, na priklad v horucej sprche (vtedy by ti vlazna, alebo studena sprcha len uskodila), a z vnutra cajom, alebo horucou polievkou
.. a keď som mala taký hnusný kašel tak mi dosť pomohol zázvorový čaj, ale tiež robený z čerstvého zázvoru.. a prešlo mi to aj bez tabletiek