Zdravím, môj problém je že sa vôbec nedokážem nič naučiť, a sústrediť sa. Na Zš som sa ani neučila a to stačilo na taký lepší priemer ale teraz idem na dosť náročnú strednú takže mi to stačiť nebude. Aj keď sa niečo chcem naučit, proste mi to nejde do hla
@moccacino ak sa mas naucit napriklad viac tazsich predmetov, roztried si to podla obtiaznosti na od najtazsieho po najlahsie.zacni s prvym..precitaj si to, vypis nejaku osnovu, precitaj este raz, zavri a chod na dalsi predmet..podobne postupuj aj pri tom a takto chod az k tomu najlahsiemu a redukuj cas potrebny na naucenie sa..pocas toho, ako postupne prechadzas od tazkeho k lahsiemu, stale sa vracaj k tomu najtazsiemu a stale sa snaz venovat mu nalezitu pozornost..citat, snazit sa to zapamatat, postupovat podla spravenej osnovy a k jednotlivym bodom dopisat dalsie informacie, sucasne so snahou naucit sa to..
neviem nakolko je to ucinne, kedze ja som s ucenim problem nemal (a toto je postup, ktory nam bola v skole vysvetlovat psychologicka) ale znie celkom logicky
ked mam malu pisomku tak si to len citam dokola ako debo a som vdacna za svoje super poznamky ked velku tak si to vypisem znova len nemozes cakat ze za 15min budes vsetko vediet
Všetky rušivé predmety preč, logout na facebooku hlavne, chytiť ten zošiť alebo z čoho sa učíš do ruky, prečítať to celé pár krát a potom postupne v hlave opakovať a naučiť sa to na známku akú chceš, to už sa dúfam dokážeš sama ohodnotiť ako to vieš, naučiť sa raz - z toho sa prihlásiť a máš pokoj i keď priebežne učenie sa oplatí hlavne pred písomkou, kedy nemusíš toho trepať do hlavy až tak veľa, po 22:00 padne vhod kofeín, čaj alebo niečo aby človek vydržal aj do ďalšieho dňa, i keď zvykom býva zavretie zošita po pol hodine, a hlavne sa nespoliehaj, že sa to naučíš ráno v škole alebo pred hodinou, ak chceš dobrú známku tak musí ti to ísť jedine do hlavy, záleží samozrejme od vyučujúceho a učiva.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
neviem nakolko je to ucinne, kedze ja som s ucenim problem nemal (a toto je postup, ktory nam bola v skole vysvetlovat psychologicka) ale znie celkom logicky
a neodskakuj kazdu chvilu od ucenia.
popripade si daj cas, ze teraz sa ucim a potom ked to prejdem tak pauza na to a to.
a dalej sa uc. a nechod spat kym neprejdes vsetko v tom dni co si si naplanovala.
lebo vzdy sa na teba daco nalepi.
ale zas to o-pisujem svoje letne skuskove.
cize na strednej to je asi prehnany sposob.
skus viac davat pozor v skole.
ale zas nemala by si mat problem prechadzat aj s minimom ucenia na hocijakej strednej.
@poke opäť raz súhlas, kolega, ty si posl. dobu super!
prosím? Ved na základnej je to v tejto dobe také lahké.respektíve málokto sa tam učí, a aj keď neučí, prechádzajú s uspokojujúcimi známkami.
K téme..
Čo sa týka mňa, ak je to také niečo malé, nie je toho vela, nie je to ťažké.. tak len tak si to po byte čítam, stále to mám v rukách, niečo prepíšem..
ak je toho viac, musim vypnúť počítač aspoň na chvílu, prepisovať si to /aspoň teda základné body/, a hlavne učiť sa NAHLAS! viac si zamapatas
a co myslis ze je na strednej ved to je lahsie ako zakladna skola ucis sa tam väcsinou to iste co na zs