Rada by som sa zbavila menšej nadváhy, ktorá mi prekáža...už sa mi raz podarilo schudnúť 15 kíl ale to ani poriadne neviem čo som robila a ako som ich dala dole tak som nabrala po roku asi naspäť nejakych 5-6 kíl, ktorých by som sa rada teraz zbavila. Ale
Uprav stravovanie. Vyraď mastné kalorické jedlá, cestoviny, biele pečivo.. Nie som odborník.. Ale je dobré rozdeliť stravu do menších porcií a viackrát za deň.
Na chudnutie ako také je vraj zo športov ideálny beh.
jedz menej. pravidela vyvazena strava. aj salaty, zeleninu. vela pi a snaz sa spalovat kalorie aktivitami, ako basketbal, florbal a tam, kde sa najviac behá
nebude to tým, že si dosiahla svoju optimálnu váhu, s ktorou je tvoje telo spokojné? ak som to dobre pochopila, máš teraz stále o nejakých 10kg menej, ako predtým, čo si tak veľa schudla. tak čo riešiš? keď nepriberáš a žiješ normálne, tak buď rada.
maj vyvazenu stavu, ziadne sladkosti, mastne a shit jedla a neprezieraj sa a schudnes. Ak nemas silny problem so stitnou zlazou tak, ta veta nech robim cokolvek su zvasty
a z toho že by som jedla 5x denne sa ako rychlo asi prejavia vysledky na vahe...lebo už som na tom nejake 3 tyždne...robim to s mamou lebo ona tiež by chcela zhodiť niečo a nejeme biele pečivo ani cestoviny a tak...mäso so zeleninou.. do školy si zoberiem jednu celozrnnú žemľu...a jem hlavne ovocie a jogurty a pribrala som z toho 2 kila čo je dosť komické
proste prestaň jesť, ja som tak schudla 7kg, potom keď som začala ako tak jesť som pribrala cca 2kg a odvtedy som na tej istej váhe už 2roky... jem skoro všetko, ale málo a večer vôbec
zo začiatku je to veľmi ťažké, ale keď máš pevnú vôľu kein problem
Prestať jesť je tá najhlúpejšia rada akú som počula. Diéta nie je o obmedzovaní sa, ale o úprave stravy a obmedzením sa - prestať jesť bežne - si akurát tak zničíš zdravie.
Nepremýšľala si nad návštevou lekára zaoberajúceho sa s gastrom, zdravou výživou ? Prípadne zájsť do fitka a zaobstarať si trénera, ktorý ti vytvorí akýsi plán.
@gwenciciak nejedz jogurty, niektore su velmi kaloricke. do skoly si ber miesto zemle banan a jablko. a mäso tiež nie kazdy den.. sprav si napriklad ryzu so zeleninkou. a hlavne nezabudaj nejdz po 17tej
úplne normálne jedz, menšie množstvá, jedz to, čo si tvoje telo pýta (teda to, na čo máš fakt chuť), neprejedaj sa, normálne cvič a hýb sa. bude to trvať dlhšie, ale proste diétovať je blbosť.
okrem toho postava nie je o kilách, ale o tom, ako vyzerá. svaly sú ťažšie ako tuk, takže ak priberáš pri cvičení, tak je to tým, že sa ti spevňuje svalstvo.
@cocca-colla : premýšľala som nad tou návštevou ale bohužiaľ netuším kde takého lekára hľadať, lebo u nás sa niečo také nevyskytuje...a fitko tu síce máme ale bez trénera na koľko ja viem a na koľko som počula od mojich známych, takže tu môžem cvičiť len sama a od cvičenia priberám...
lebo ako ja mám doma aj ten stacionarny bicykel a ešte jednu vec ktorú neviem ako sa volá to na šľapanie...ale keď na tom cvičím len naberám a nič nezhodím...ja z cvičenia dokážem pribrať za dva dni dva kilá...toto nie sú výhovorky pretože som už fakt vyskúšala všetko možné...dokonca aj tabletky na spaľovanie tukov a na urychlenie metabolických procesov a nepomohlo...
@lenkaska1 : nejem každý de%n mäso .. niekedy sú to zemiaky so zeleninou a niekedy ryža....a nejesť po 17tej hodine mi prišla ako samovražda pretože keď som rano vstala skoro som odpadla taká som bola oslabená tak som skúsila že nejesť tri hodiny pred spaním....ale ani to sa mi nejak neosvedčilo a jogurty sa snažím jesť tie najmenej kalorické...tie čo majú nízky obsah tých tukov či čo to
ak nechceš cvičiť, tak jedz raz za deň a veľa sa hýb. choď vonku a zamestnaj sa nejakými koníčkami. nejedz pečivo a mäso.... aj sladkosť je lepšia ako 2 rožky. a ak budeš hladná pomimo tvojho jedného chodu denne tak si daj výživu alebo niečo také...
rob nejaký šport, pri ktorom sa spotíš, aj keď v tomto ročnom období je to ťažšie, ale napr. beh a bedminton v hale sú veľmi účinné. plus nejesť nezdravé veci
@centaurea : ja som rozmýšľala že by som sa vykašľala na všetky športy pri ktorých sa behá alebo ako sú brušáky a takéto cviky na svaly a že by som začala plávať, ale tak neviem...pretože moja kamarátka plávaním schudla a aj si spevnila telo len či by to malo aj pri mne taký efekt
@gwenciciak pri cvičení najprv naberieš, pretože sa ti buduje svalstvo, ale postupne sa to začne odrážať opačným smerom, pretože sa začnú spaľovať tuky. A cvičenie > tuk sa odbúrava po až 20/30 minútach intenzívneho cvičenia. Takže to je o tom cvičiť aspoň 3/4 hodinu alebo hodinu.
@naivemutant : ale nie je jedenie iba jedenkrát do dňa trochu kruté? lebo vlastne to sa mi potom všetko viaže na telo, lebo moje telo musí živinami potom šetriť a pomalšie spaľuje tuky
@gwenciciak neviem dievča, ja som takto schudla 15 kg a nepribrala som naspäť nič... možno sa mi občas pred krámami kolíše váha 1-2 kg. Proste som napr. do 3 nič nejedla a potom som si dala niečo načo som mala chuť nejaký obed ryža,zelenina a pod. potom ešte mimo toho som si zobla nejaké to jablko a tak. A je dôležité aby si skutočne nejedla po 17.00 už... alebo po 18.00.
@adsy : takže pokiaľ by som denne cvičila nejakú hodinu a pol a rozdelila by som si to na 45 minut a 45 minut povedzme pred a po učení .. prejavilo by sa to aj na mojej váhe?
@gwenciciak malo by sa to prejaviť, ale zas nie že pôjdeš štýlom, že budeš cvičiť a potom preješ lebo budeš cítiť hlad alebo čo, niečo diétne napr. ovocie alebo jogurt inak by asi efekt nemalo
@gwenciciak a mimochodom jesť raz do dňa má väčšinou presne opačný efekt ako je želaný > telo si ukladá do zásoby, aby malo čo spaľovať v čase keď neješ. A nespaľuje to navyše čo chceš zhodiť.
Ako tu už bolo mnohokrát povedané, radšej jesť málo, ale viackrát denne. To znamená zobnúť jablko alebo banán či hrušku, jogurt, jeden rožok, ale to je tak všetko a raz denne na obed sa normálne najesť, ale nie prežrať
@adsy : ja nemám vo zvyku sa prejedávať lebo toho nezjem veľa a jesť jedenkrát denne by som asi neskúšala, dobre viem že telo vtedy šetrí...jem málo a viackrát denne, ale zatiaľ sa moja váha nemení tak neviem
@gwenciciak pridať k tomu pohyb a tým nemyslím bycikel. Na to je potrebný pohyb vonku na čerstvom vzduchu čo znamená niekde mimo mesta alebo v parkoch.
@gwenciciak Beh, plávanie, aerobik, tenis a športy kde sa zapájajú všetky partie svalstva a nie iba nohy. To znamená žiaden stacionárny bicykel a podobne.
neviem ci pomoze, ale precitaj si pro-ana stranky. ja som dostala taku motivaciu ze vecer som nic nejedla!!! to bol teda uspech!!! pretoze vecer je pre mna hlavny stravovaci cas, co je asi velka chyba ale co uz...
@adsy : láka ma hlavne to plávanie...pretože u nás na plavárni nikdy nie je viac ľudí ako 1 alebo 2 ľudkovia...nemám rada keď sa na mňa ľudia pozerajú ako cvičím
@adsy je uplne jedno kolko svalovych partii sa pri tom zapaja, ked dosiahne pozadovanu tepovu frekvenciu na pozadovany cas. A chcel by som vidiel jak sa pri behu zapajaju vsetky svaly
Ked chces napis mi presne do TS co pocas dna zjes a kedy a fyzicku aktivitu...
Mimochodom tie spalovace co si skusala su vyhodene peniaze. Na slovensku legalne spalovace ktore maju aspon trochu silnejsi ucinok nekupit(nie su povolene)
@lawey : pasomnica ma už napadla, ale vraj je z toho človek neskôr už agresivny...a u mňa by to bolo ešte 20x horšie a keďže nechcem ohrozi´t svoje okolia a kupodivu som raz našla na nete že sa z Číny dajú kúpit červy, ktoré prehltne človek a chudne z nich psycho
@bress nesmej sa, pretože ak pri behu správne pohybuješ rukami v tempe tak tým sa zapája aj trup a chrbtica vieš Nie je to nejaké veľké zapojenie, ale vzhľadom na typ cvičenia stačí. Samozrejme, že viac formuješ nohy a zadok po prípade.
@greyness polrok cca. a nehovorím, že to bolo zdravé a že som bola celkom v poriadku. únava a tak sa prejavovala, ale inak by som asi v živote neschudla iba takou drastickou dietou.
@daydreamaway : ježišii .. nie preto že by som sa to chystala dodržiavať ale proste keď som čítala ako sa na to dívajú a ako to berú...mne bolo z toho na zaplakanie a nie zo seba
@daydreamaway : mne to príde trochu kruté a pokiaľ sa to dievča, ktorej ten blog patrí týmto riadi... ja neviem .. mne to príde trochu strelené...to ma skôr motivujú tie okrúhle zadky čo teraz behajú po FB v tých bodybuildingovych strankach...každý to berie inak
@gwenciciak nemôžeš cvičiť týždeň, zistíš že prberáš a prestaneš. To je krátkodobý proces, časom začneš chudnúť.. Nikto z cvičenia ešte nepribral 10 kíl a nebol tučný. Ten bicykel je super vec. Pozri si na ňom každý deň nejaký tvoj obľúbený seriál a pôjde to aj samé..
Hlavne sa netreba vzdávať a vravieť, že to nejde. Pôjde to.
@adsy bo bicyklovanie nevyzaduje. Sak som napisal, ze staci spravna tepova frekvencia a spravny cas, to ake svaly sa zapajaju je pri chudnuti nepodstatne
@gwenciciak nepozeraj si žiadne proana stránky,tie baby čo to píšu nie sú psychicky v poriadku a mali by sa dať liečiť,lebo to už nie je chudnutie ale choroba
@gwenciciak tak skus nejest po 18tej.. a mne celkom pomaha potom vecer, ked si robim vela čajov.. a to popijam.. a potom ani velmi necitim hlad vecer.. a podla mna to sa ani nebudes citit taka slaba rano
také drblé rady ako poniektorí píšu.. to som nevidela ešte, za hlavu sa chytám boooha.
mäso - dá ti energiu, ktorú (potrebuješ!!!) dokážeš spáliť. netreba ho vylúčiť z menu! keď tak, daj si k nemu len zeleninovú oblohu a žiadnu prílohu.
pečivo - to ti nič nenahradí, keď si dáš jeden okruh chleba na raňajky, nič sa ti nestane.
nejesť po 17 - sprostosť, jesť môžeš aj o 20:00 pokiaľ chodíš spávať o 23:00. zhruba trojhodinový odstup by tam mal byť.
dôležité sú raňajky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! je to prvé jedlo, malo by ťa pripraviť na celý deň (obrazne povedané.) pokiaľ neraňajkuješ, nečakaj zázraky.
cestoviny - tiež sa dajú upraviť tak, aby neublížili tvojej váhe, vyradiť ich je sprostosť.
a na obed, nikdy nezabúdaj na POLIEVKU, aj keď len trochu, ale nie je nič lepšie ako teplá polievka pre tvoj žalúdok (okrem raňajok). naštartuje tvoj metabolizmus a pripraví ho na druhý chod!
a rozdeľ si jedálniček na 5 častí - raňajky, desiata, obed, olovrant, večera. treba aj ovocie a zeleninu, aj niečo (málo) sladké
ver mi, lepšie je jesť zo všetkého niečo (okrem mekáča a iných fastfoodov) a mať energiu a potom ju niekde vybiť a cítiť sa dobre!!! ako keby si nemala jesť dokopy nič, odopierať si dobroty a byť unavená.
alebo môžeš skúsiť ryžovú diétu. (kolegyňa tak schudla celkom rýchlo a dosť veľa, žiadny jojo efekt.)
Ja som to spravil tak,ze som jedol 5 krat denne(kazde 3 hodiny,a posledne jedlo som zjedol 4 hodiny pred spanim),boli to mensie porcie,k tomu som pil cistu vodu stale,a sportoval som...8 kg za 2 mesiace...
nvm, ci ja uz konecne dospievam abo vy osprostievate, ale toto forum obsahuje 85% jeblych "rad". hmmm nemas vo svojom okoli nejaku posilku, kde by ti mohol poradit trener, na co sa zameriat? abo by nebolo odveci sa spytat telocvikara, pokial je v pohode, - aspon sa konecne na stare kolena bude citit uzitocny. btw presne tolko potrebujem schudnut aj ja:/
@chevro ako keby si ma nevidel mam trochu nadvahu a hovori sa, ze muz by mal vazit tolko, kolko cm meria - 100. a kedze pri 184cm vazim 90kg, potrebujem zhodit presne 6 kg
@sabnacke : z toho čo si napísala dodržiavam takmer všetko teda až na tie raňajky a cestoviny....raňajkovať to fakt nestiham aj keby som vstala o hodinu skôr ako vstávam teraz tak do školy meškám
@antifunebracka : ak by som sa mala pýtať telocvikára to si fakt radšej tú ruku odrežem lebo ako prístup našich profesorov k študentom .. radšej nekomentujem a o žiadnom trénerovi u nás neviem... toto je dosť malé meno na to aby sa tu niečo také ako tréner našlo...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
82 komentov
Na chudnutie ako také je vraj zo športov ideálny beh.
zo začiatku je to veľmi ťažké, ale keď máš pevnú vôľu kein problem
Nepremýšľala si nad návštevou lekára zaoberajúceho sa s gastrom, zdravou výživou ? Prípadne zájsť do fitka a zaobstarať si trénera, ktorý ti vytvorí akýsi plán.
úplne normálne jedz, menšie množstvá, jedz to, čo si tvoje telo pýta (teda to, na čo máš fakt chuť), neprejedaj sa, normálne cvič a hýb sa. bude to trvať dlhšie, ale proste diétovať je blbosť.
okrem toho postava nie je o kilách, ale o tom, ako vyzerá. svaly sú ťažšie ako tuk, takže ak priberáš pri cvičení, tak je to tým, že sa ti spevňuje svalstvo.
lebo ako ja mám doma aj ten stacionarny bicykel a ešte jednu vec ktorú neviem ako sa volá to na šľapanie...ale keď na tom cvičím len naberám a nič nezhodím...ja z cvičenia dokážem pribrať za dva dni dva kilá...toto nie sú výhovorky pretože som už fakt vyskúšala všetko možné...dokonca aj tabletky na spaľovanie tukov a na urychlenie metabolických procesov a nepomohlo...
kedysi som v zime buď pribrala (a to som sa neprežierala) alebo riadne ochorela
holt, telo potrebuje v mraze tuk, nie stres z diéty..........
Ako tu už bolo mnohokrát povedané, radšej jesť málo, ale viackrát denne. To znamená zobnúť jablko alebo banán či hrušku, jogurt, jeden rožok, ale to je tak všetko a raz denne na obed sa normálne najesť, ale nie prežrať
Ked chces napis mi presne do TS co pocas dna zjes a kedy a fyzicku aktivitu...
Mimochodom tie spalovace co si skusala su vyhodene peniaze. Na slovensku legalne spalovace ktore maju aspon trochu silnejsi ucinok nekupit(nie su povolene)
ale nemusis byt hned anorekticka. ja som len napisala ze mi to pomohlo.
ty jsi vážně tak neschopná?
Jen se na sebe podívej. Bože, přes noc ti narostl nový špek.
Už jich máš tolik, že ti přetékají. Všude!!!
Ale neboj! Já to tak nenechám.
Musím s tím něco udělat. Já to zařídím.
Protože ty jsi fakt nemožná a ty na to nemáš.
Copak je tak těžké odolat tomu zatracenému jídlu?
Jen se podívej, co to s tebou dělá!!!
Ne, přestaň myslet na ten kus koláče,
který včera pekla tvoje máma.
Ty si ho nemůžeš vzít. Nemůžeš si to dovolit.
Tuto radost, toto potěšení přenech těm druhým!!!
Ty teď musíš trpět, musíš trpět hladem,
protože za nějaký čas ti budou všichni závidět
tvou krásnou postavu,
kterou nebudou hyzdit tyto špeky.
Pozor, pozor. Víš... ten banán sice vypadá dobře,
má docela málo kalorií, ale nemyslíš, že by stačil
jen pohár vody? Já si myslím, že ano.
Zkus to, zkus se napít a pořádně.
Vydrž pár minut, pět, deset...
A uvidíš, že tě to přejde. Že už ten banán chtít nebudeš!
Věř mi, a jen na chviličku zavři oči a představ si,
jak jsi krásná, krásně hubená.
Až budeš usínat, mysli na má slova.
Tak se seber,
Neboj, já tě v tom nenechám, já jsem v tom s tebou...
Hlavne sa netreba vzdávať a vravieť, že to nejde. Pôjde to.
mäso - dá ti energiu, ktorú (potrebuješ!!!) dokážeš spáliť. netreba ho vylúčiť z menu! keď tak, daj si k nemu len zeleninovú oblohu a žiadnu prílohu.
pečivo - to ti nič nenahradí, keď si dáš jeden okruh chleba na raňajky, nič sa ti nestane.
nejesť po 17 - sprostosť, jesť môžeš aj o 20:00 pokiaľ chodíš spávať o 23:00. zhruba trojhodinový odstup by tam mal byť.
dôležité sú raňajky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! je to prvé jedlo, malo by ťa pripraviť na celý deň (obrazne povedané.) pokiaľ neraňajkuješ, nečakaj zázraky.
cestoviny - tiež sa dajú upraviť tak, aby neublížili tvojej váhe, vyradiť ich je sprostosť.
a na obed, nikdy nezabúdaj na POLIEVKU, aj keď len trochu, ale nie je nič lepšie ako teplá polievka pre tvoj žalúdok (okrem raňajok). naštartuje tvoj metabolizmus a pripraví ho na druhý chod!
a rozdeľ si jedálniček na 5 častí - raňajky, desiata, obed, olovrant, večera. treba aj ovocie a zeleninu, aj niečo (málo) sladké
ver mi, lepšie je jesť zo všetkého niečo (okrem mekáča a iných fastfoodov) a mať energiu a potom ju niekde vybiť a cítiť sa dobre!!! ako keby si nemala jesť dokopy nič, odopierať si dobroty a byť unavená.
alebo môžeš skúsiť ryžovú diétu. (kolegyňa tak schudla celkom rýchlo a dosť veľa, žiadny jojo efekt.)