Prosím, nejaké rady ako si poradiť s akné ? Alebo akú kozmetiku používať respektíve nepoužívať aby som sa vyhla akné ? Nejaké vlastné skúsenosti, rady. Ďakujem.
ja mam pocit ze to uz je tiez civilizacna choroba... no ku kozmetike ti neporadim, ale ludovy recept je domace palene a laliovy kvet v tom namacany... a to si potierat ale ked som to povedal doktorke na koznom skoro jej vlasy dupkom stali... mne pomohli iba volake pirule co som skoro 3/4 roka musel jest... chodil som potom zosuseny jak had ked sa z koze zvlieka, pecen dostala na picu... ale ako, odvtedy s tym problem nemam
ja osobne by som ku kožnej nešla,skončila by si ako @2 , lebo kožná ti zvyčajne dá hocičo len aby si zmizla z ordinácie. Skús najprv domáce recepty, alebo si normálne kúp v drogérii masť/vodičku. To samozrejme hovorím o bežnom pubertálnom akné, ktoré do 20-ky prejde, ak máš nejaký vážnejší problém s pleťou tak potom choď ku kožnej.
Osobne nechápem prečo to akné vôbec niekto rieši, proste je to prirodzená vec pre kožu a všetci mladý sú z toho na vetvy. A to ešte ja som mala celkom dosť akné, najlepšie je neškriabať si to a nenamáhať pleť make-upom a hlavne nestresovať okolo toho.
Z repertoaru mastickara: mat rad svoju pokozku, svoju tvar, svoj vyzor. Koža je sposob sebavyjadrenia. Vyjadruje obal pred vonkajsim svetom. Znamena to, ako reaguje mysel na vonkajsi svet. Ak je podrazdena mysel, podpise sa to aj na pokozku. Na tvari sa to prejavi najlahsie, lebo pripravky znizuju prirodzenu imunitu pokozky. Treba by spokojny sam so sebou. Neviem sice, ako sa to robi, ale je to z mastickarskeho hladiska najucinnejsie. Ked je imunita pri sile, pripravky nevadia. Inak je to problem vzdy.
(zdroje neuvadzam, lebo ide predsa o mastickarstvo, ale je za tym vela ucelenych teorii a nevisi to uplne vo vzduchu; moj osobny nazor je, ze je to seriozna vec)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Nejebať si na ksicht zbytočne veľa make-upu, hlavne nekvalitného drogérkového.
Osobne nechápem prečo to akné vôbec niekto rieši, proste je to prirodzená vec pre kožu a všetci mladý sú z toho na vetvy. A to ešte ja som mala celkom dosť akné, najlepšie je neškriabať si to a nenamáhať pleť make-upom a hlavne nestresovať okolo toho.
(zdroje neuvadzam, lebo ide predsa o mastickarstvo, ale je za tym vela ucelenych teorii a nevisi to uplne vo vzduchu; moj osobny nazor je, ze je to seriozna vec)