ak chceš aby to chudnutie malo efekt tak určite nesmieš chudnúť rýchlo.Najideálnejšie je ak schudneš za rok 12 kg.Potom sa nemusíš báť že sa ti to vráti naspäť A najlepší šport na spalovanie tukov sú aeróbne cvičenia.
eznášam zumbu, chodím na tanečnú, no stále som rovnaká, a čo znamená zdravé stravovanie??? (pizze, hamburgery, hranolky, vypražané syry a podobne nejedávam)
jedz zdravo 5x denne male porcie, vypi 2-3 litre tekutin za den a plavaj alebo behaj a urcite schudnes
ale mozes skusit na sebe taky pokus ja to idem skusit na mame ktora ma mozno o 5-7kg viac ako by mala mat cize ma miernu nadvahu ma rada caje a tak som jej objavila pu-erh caj, skus
Čaj pu-erh je zvláštny tým, že ako jeden z mála čajov takmer neobsahuje kofeín, jeho obsah je asi 24x nižší, ako v ostatných čajoch, takže je vhodný aj na večerné pitie. Obsahuje množstvo minerálov, ako zinok, železo, horčík, vápnik... , množstvo stopových prvkov - hlavne selén, zinok a mangán, a tiež vitamíny. Známy je predovšetkým tým, že pomáha veľmi účinne odbúravať nadbytočný tuk a znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Práve jeho pozitívne účinky pri odbúravaní tuku preslávili tento čaj po celom svete. Niektoré štúdie ukazujú, že za 4 týždne sa dá len vďaka čaju Pu-erh zhodiť až 11 kg tuku. Výskumy v Číne ukazujú, že pri silnej nadváhe je možné zhodiť 9 kg za mesiac. Pri strednej nadváhe okolo 5,8 kg a pri ľahkej nadváhe asi 2,8 kg za mesiac. Iné štúdie dokazujú, že u ľudí vo veku 35-55r sa pri pítí tohoto čaju prejavilo trvalé chudnutie o 3-9 kg za mesiac! Odporúča sa piť pu-erh pred každým tučným jedlom.
@pumaamravec ja pijem pu-erh dva roky a neubudlo so mňa ani kilo...takže tomu veľmi neverím...
hlavné je hýbať sa. každý deň. Je jedno ako, hlavne byť v pohybe a nesedieť pre PC na riti. Je krásne. Choď sa na dve hodiny prejsť, na hodinu si zabehať, striedaj to s plávaním, keď máš čas, zacvič si doma, tancuj...a druhá vec...mne sa osvedčilo rátanie prijatej energie...limit som si stanovila na 3500-4000 kJ denne. Môžem si dať sladké, ale keďže jedna malá tyčinka má 1200 kJ, môžem o tom menej zjesť z normálneho jedla...po týždni som si tie sladkosti na úkor večerného hladu dobrovoľne rozmyslela...
no parametre tvojich nôh je to posledné, čo ma zaujíma. chcela si rýchlo dole 8kg, a ja som ti našla rýchle a efektívne riešenie. tak tu nepindaj, že chceš chudnúť, a radšej si choď zabehať
@lilta a uvedom si jednu vec. Nedá sa chudnút len na jednu partiu. To je blbost. Ked robis brusaky nechudneš len z brucha:d takisto ked beháš enchudneš len z nôch
@v3nty aj ja som si myslela ze kofein a tein su rozdielne latky ale nie je to tak, aj na TA3 v relacii Zdravie o tom nedavno hovorili ze je to uplne to iste
V čaji bol kofeín objavený v roku 1827 a nakoľko to bola látka izolovaná z čaju, bol pomenovaný ako teín. Neskoršie bol objavený v maté a v mnohých ďalších rastlinách. Nakoniec sa dokázalo, že teín z čaju je totožný s kofeínom z kávy a od pojmu teín sa upustilo.
Musíš jesť väčšinu jedál s veľkým obsahom bielkovín ako tvaroh, cottage cheese, mäso bez príloh a omáčok, sójové drinky smiley:, tofu. Jesť každé zhruba 3 hodiny, medzi tým nič. Raz za tri dni si môžeš spraviť aj menej prísny deň, ale v rámci normy... ak budeš mať príšernú chuť na sladké, zožer kiwi.
Každý deň si daj 30 min. behu a asi 15 min. rôznych malých cvikov (brušáky, úpony, kliky blalba). Čím viackrát to dáš za kratšiu dobu, tým lepšie ti to nakopne metabolizmus... je to celé otrava, ale do mesiaca tým schudneš aj 10 kg.
@luc.ka uz uz som to siel napisat ked vidim ze si ma s tou nohou predbehla
Sposob chudnutia je velmi roznorody, velmi zalezi kde chces zhodit a kde sa ti uklada tuk...
Behanie a cvicenie je sice fajn, ale davaj si pozor aby si vzdy ostala v aerobnom pasme spalovania. Vtedy sa spaluju tuky a svaly dostavaju dostatok kyslika. Je to zhruba v pasme 80% maximalnej tepovej frekvencie. Ak sa dostanes k anaerobnemu spalovaniu, nespalujes tuky ale cukry a to uz je o niecom inom ako o chudnuti...
Samozrejme pravidelne jedlo, aby si telo nezvykalo ukladat energeticke zasoby...
ale myslim ze su tu ludia povolanejsi ktori ti poradia viac..
@v3nty...ja sa neriadim kalóriami...ja sa riadim energiou - joulami. a nehodlám ten príjem zvýšiť. Je to dávka, ktorá dospelej žene musí vystačiť, pri mojom životnom štýle. Nie som hladná. A keď sa človek začne prežierať, priberie tak či tak, či sa predtým riadil, či neriadil týmito vecami...
a @lilta... čo sa týka toho, že predtým si schudla a teraz to nejde - zamyslela si sa niekedy nad tým, že čím je organizmus starší, tým mu to ide horšie? Keď som mala 15, tiež mi váha behala hore dolu, ako som ja chcela...teraz je to problém! a nechcem vedieť, čo to bude po tridsiatke a pôrode...
@pumaamravec myslím že pitie nielen daného čaju pred jedlom nám pomôže schudnúť.. naplníš si žalúdok vodou a teda skôr si sýta.. teda zješ menej a tramtararaaaaa.. chudneš..
všetko zavisí od tvojho metabolizmu a liekov (napr antikoncepcia), jedlo s tým az tak moc nemá(aj ked je lepsejsie lahke a zdrave stravovanie) skor pravidelne cvicenie uplne najlepšejší na chudnutie je spinning
na Schudnutie: Beh, bicykel, plavanie jesť často po menšich davkach 5-8KRAT denne. vyhybat sa mastnym jedlam
na Pribranie: Jesť, Jesť, Jesť,a znovu jesť. Prepchavat sa do prasknutia jesť v kuse ked sa da, aj o polnoci. Prestať sa hybať, žiaden šport. Prides do skoly, najedz sa poriadne a ľahni spať. Ale ak priberieš tak len tuky Ak chceš pribrať aj svaly tak posilka, plus doplnky vyzivy(gainer,protein atd.)
heh u mna podobny problem bol kedysi tiez ... neveddela som si odpustit cokoladu, milujem cokoladu dodnes .. ale vtedy to islo v celku rychlo s mojou vahou dolu ... proste som si vsugerovala do hlavy, ze cokolada je vlastne len kopa tuku, straasne nezdrave a ze ma to zabije ... to iste s kazdym jedlom, kde som v zlozeni videla nejaky tuk ... a vaha isla dost brutalne dolu ... a teraz na udrzanie vahy zvyknet behavat, korculovat, bicyklovat ... a uz si aj tu cokoladu doprajem
UPRAV si v prvom rade stravu a začni sa pohybovať, aby sa tá energia čo prijimeš v potravinách spálila proste musíš prijať a zároveň aj dostatočne zo seba vydať ak aj upravíš stravu po schudnutí čo ja viem 5kg nezčni jesť zase všetko ako si jedla, lebo sa dostaví jojo efekt primerane sa pohybuj a pomaličky dopĺňaj do jedalnička aj jedlá, ktoré si si odopierala a chudnutie urýchľuje látkova premena, pí veľa tekutín najlepšie čistá voda
Ahojte Rada by som sa s vami podelila o moje skúsenosti s chudnutím.
V minulosti som mala veľké problémy s váhou, skúšala som všetko čo sa dalo, ale neúspešne
Raz mi však mama priniesla čaj Matcha - vraj nech vyskúšam.
Poviem vám, najskôr som neverila, ale po čase som začala zhadzovať. Sama to nechápem, pretože som sa stravovala úplne normálne a bez obmedzení..Čaj som pila cca 2-3 krát denne. Keďže ide o pravý japonský zelený čaj, veľmi mi chutil a navyše moje telo denne dostávalo veľkú dávku antioxidantov, vitamínov a minerálov.
Dnes už vážim krásnych 52 kg no proste modelka...Napriek tomu som čaj neprestala piť.
Ak vás teda môj názor zaujal, tu si môžete pozrieť čo je ten zázrak čo mi pomohol schudnúť bez námahy
Stránka sa volá matchatea.sk
Ahoj Pozerám že táto diskusia je už staršia. Podarilo sa ti to schudúť? Ak áno tak by ma zaujímalo ako si sa stravovala a hýbala Čo ťa nejak rozumne držalo nad vodou ? Ja pozerám už od zúfalstva všetko dokonca aj ketńové diéty a oné bludyy Ďakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
nemám s kým
@margaretiak
eznášam zumbu, chodím na tanečnú, no stále som rovnaká, a čo znamená zdravé stravovanie??? (pizze, hamburgery, hranolky, vypražané syry a podobne nejedávam)
@bonita
keď ja nemôžem, mám strašné chute na jedlo
( hovorím len z vlastnej skúsenosti)
a ktovie, veľkú úlohu hrajú aj gény
ale mozes skusit na sebe taky pokus ja to idem skusit na mame ktora ma mozno o 5-7kg viac ako by mala mat cize ma miernu nadvahu ma rada caje a tak som jej objavila pu-erh caj, skus
Čaj pu-erh je zvláštny tým, že ako jeden z mála čajov takmer neobsahuje kofeín, jeho obsah je asi 24x nižší, ako v ostatných čajoch, takže je vhodný aj na večerné pitie. Obsahuje množstvo minerálov, ako zinok, železo, horčík, vápnik... , množstvo stopových prvkov - hlavne selén, zinok a mangán, a tiež vitamíny. Známy je predovšetkým tým, že pomáha veľmi účinne odbúravať nadbytočný tuk a znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Práve jeho pozitívne účinky pri odbúravaní tuku preslávili tento čaj po celom svete. Niektoré štúdie ukazujú, že za 4 týždne sa dá len vďaka čaju Pu-erh zhodiť až 11 kg tuku. Výskumy v Číne ukazujú, že pri silnej nadváhe je možné zhodiť 9 kg za mesiac. Pri strednej nadváhe okolo 5,8 kg a pri ľahkej nadváhe asi 2,8 kg za mesiac. Iné štúdie dokazujú, že u ľudí vo veku 35-55r sa pri pítí tohoto čaju prejavilo trvalé chudnutie o 3-9 kg za mesiac! Odporúča sa piť pu-erh pred každým tučným jedlom.
hlavné je hýbať sa. každý deň. Je jedno ako, hlavne byť v pohybe a nesedieť pre PC na riti. Je krásne. Choď sa na dve hodiny prejsť, na hodinu si zabehať, striedaj to s plávaním, keď máš čas, zacvič si doma, tancuj...a druhá vec...mne sa osvedčilo rátanie prijatej energie...limit som si stanovila na 3500-4000 kJ denne. Môžem si dať sladké, ale keďže jedna malá tyčinka má 1200 kJ, môžem o tom menej zjesť z normálneho jedla...po týždni som si tie sladkosti na úkor večerného hladu dobrovoľne rozmyslela...
nikdy som s chudnutím nemala problém, vždy som schudla rýchlo, no teraz neviem, čo sa deje
@pumaamravec
ďakujééééééééééééém, už som si to skopírovala
@ena233
a ako dlho si nejedla???
@luc.ka
nie, mém krásne dlhé nohy, ktorých váha mi nevadí, horšie je to s bruchom
@suellen
no, tancujem, ale zatiaľ zo mňa neubudlo...
Ale však kofein a fein su vynikajuce v tom že zabranujú viazaniu tukkových buniek ....
Hlavná vyhoda feinu je tá že sa rozkladá postupne 6-10hodín
Kofein asi tak 4...
Tvoj metabolizmus si navykne na jednu uroven prijmu živín .. potom ked sa príjem zvýši vieš čo nastane...
ja nepindám... musím sa učiť, potom pôjdem behať
@v3nty
díííííííík
V čaji bol kofeín objavený v roku 1827 a nakoľko to bola látka izolovaná z čaju, bol pomenovaný ako teín. Neskoršie bol objavený v maté a v mnohých ďalších rastlinách. Nakoniec sa dokázalo, že teín z čaju je totožný s kofeínom z kávy a od pojmu teín sa upustilo.
fakt? to som nevedela... ďakujem za obohatenie mojich vedomostí
Musíš jesť väčšinu jedál s veľkým obsahom bielkovín ako tvaroh, cottage cheese, mäso bez príloh a omáčok, sójové drinky smiley:, tofu. Jesť každé zhruba 3 hodiny, medzi tým nič. Raz za tri dni si môžeš spraviť aj menej prísny deň, ale v rámci normy... ak budeš mať príšernú chuť na sladké, zožer kiwi.
Každý deň si daj 30 min. behu a asi 15 min. rôznych malých cvikov (brušáky, úpony, kliky blalba). Čím viackrát to dáš za kratšiu dobu, tým lepšie ti to nakopne metabolizmus... je to celé otrava, ale do mesiaca tým schudneš aj 10 kg.
@v3nty no vlastne zistilo sa ze je uplne jedno ci si das kavu alebo caj lebo ta to povzbudi rovnako a aj sa to vstrebava uplne rovnak
Sposob chudnutia je velmi roznorody, velmi zalezi kde chces zhodit a kde sa ti uklada tuk...
Behanie a cvicenie je sice fajn, ale davaj si pozor aby si vzdy ostala v aerobnom pasme spalovania. Vtedy sa spaluju tuky a svaly dostavaju dostatok kyslika. Je to zhruba v pasme 80% maximalnej tepovej frekvencie. Ak sa dostanes k anaerobnemu spalovaniu, nespalujes tuky ale cukry a to uz je o niecom inom ako o chudnuti...
Samozrejme pravidelne jedlo, aby si telo nezvykalo ukladat energeticke zasoby...
ale myslim ze su tu ludia povolanejsi ktori ti poradia viac..
» www.ta3.com/sk/relacie/21_z...
@matusha nepribrala som ani gram a normálne jem
všetko je to o tom že prijmeš menej ako vydáš - potom schudneš
jedz 80% zeleniny a ovocia žiadne biele pečivo - z neho sa len priberá a nezabudni že musíš aj nejaké maso to je dôležité a je to
na Pribranie: Jesť, Jesť, Jesť,a znovu jesť. Prepchavat sa do prasknutia jesť v kuse ked sa da, aj o polnoci. Prestať sa hybať, žiaden šport. Prides do skoly, najedz sa poriadne a ľahni spať. Ale ak priberieš tak len tuky Ak chceš pribrať aj svaly tak posilka, plus doplnky vyzivy(gainer,protein atd.)
A EŠTE RAZ ĎAKUJEM VŠETKÝM ZA RADY, STE SKVELÍ
V minulosti som mala veľké problémy s váhou, skúšala som všetko čo sa dalo, ale neúspešne
Raz mi však mama priniesla čaj Matcha - vraj nech vyskúšam.
Poviem vám, najskôr som neverila, ale po čase som začala zhadzovať. Sama to nechápem, pretože som sa stravovala úplne normálne a bez obmedzení..Čaj som pila cca 2-3 krát denne. Keďže ide o pravý japonský zelený čaj, veľmi mi chutil a navyše moje telo denne dostávalo veľkú dávku antioxidantov, vitamínov a minerálov.
Dnes už vážim krásnych 52 kg no proste modelka...Napriek tomu som čaj neprestala piť.
Ak vás teda môj názor zaujal, tu si môžete pozrieť čo je ten zázrak čo mi pomohol schudnúť bez námahy
Stránka sa volá matchatea.sk