nemíňať zbytočne za blbosti, keď sú dva potrebné produkty (takmer) rovnaké, kúpiť ten lacnejší, nemíňať zbytočne na blbosti a ešte raz nemíňať zbytočne
no ja som tiež šetril na jedle a výsledky nenechali na seba dlho čakať ... ešte teraz vyzerám jak z koncentráku a to ma čaká oveľa väčšie šetrenie tak holt asi budem existovať zo vzduchu.
@mcvpn nemám kedy moc pracovať popri škole, nepijávam..iba ak pivo raz za čas inak nič...a domov cestujem naozaj málokedy...cez veľké prázdniny iba jak...
@arysk chodievam peši, málokedy dopravou, lebo som v centre
@mielikki o to sa už pokúšam..kúpiť ten lacnejší produkt alebo vyhliadnuť dobrú akciu noo nemíňať na blbosti sa pokúsim
@tunidlo no do frasa prečo si mi to nepovedal skôr akože?! ja som si kúpila motorový čln a teraz ho musím splácať 4 roky :/ ....no veď z vlastných skúseností sa dá predsa povedať ako šetrili druhý, bez ohľadu na môje príjmy a výdavky...hádam tu nebudem celý svoj rozpočet
@semhamforas hej hej viem, že tak to robia, ale ja idem domov tak raz za uhorský rok, keďže bývam ďaleko
@zeriavka mne nijako na strave by som osobne nešetril (ak šetríš na strave tak sa to prejaví buď na postave alebo v horšom prípade na zdravý). Maximálne by som spravil to čo som písal, nosil by som si stravu z domu. Ale ak bývaš veľmi ďaleko tak ti poradiť neviem, lebo takto čo ušetríš na strave dáš do cestovného
Ešteže tak, isto by ťa nejaký birdzák okradol, alebo aspoň nahlásil na daňovú kontrolu.
Hej, každý ti sem môže niečo povedať a z toho môže byť 90% úplne odveci, kvôli tomu, že napríklad tí ľudia predtým utrácali na úplne niečo iné.
Ale tak, domov choď stopom, jedlo kupuj lacné, (cestoviny s niečím lacným - vajcia, syr a kečup, nejaká konzerva) vyhliadni si akcie v obchodoch, neoplieskaj veľa peňazí v krčme, alebo za iné služby, ktoré si vieš nahradiť aj sama ...
@zeriavka no to myslim fakt vážne... jesť jedenkrát za deň bolo úplne bežné... potom už len suché rožky aj keď v prvom ročníku sme chodili ešte do reštaurácii ako páni
ja praktikujem dva v jednom - šetrenie + chudnutie. kupujem si jedla len toľko aby som prežila, domov chodím raz za 6 týždňov a za zvyšok si kupujem chlast
@zeriavka Tak ako píšu ostatní, skús ušetriť na jedle a kozmetike. Vždy keď pôjdeš domov si zober z domu nejaké konzervy (fazule, hrášok, kukuricu, šampiňóny, tuniak...), cestoviny - z konzervou a cestovinami môžeš mať celkom fajn obed Niekedy sa skús prekonať a zjesť aj instantnú polievku. A kupuj lacné produkty (napr. nekúp si Milku čokoládu ale obyčajnú Lidl, niektoré majú super) ...
@trubka91 no napríklad milka čokoláda bola nedávno v tescu za 69 centov, čo je dosť dobré a zase si ju často nekupujem domov chodím raz za pol roka a určite by som neťahala z tade konzervy...dosť mám ťažký kufor aj bez toho..
nie brigády nič, dostávam sociálne štipendium, prišla by som o neho a pri výške si chcem aj odpočínúť
@echoechoecho chodím domov raz za pol roka a v jedálni to výjde lacnejšie ako keby si mám niečo uvariť, napríklad bryndzové halušky 90 centov, rezeň so zemiakmi, polievka šalát 1,85 a cez víkend si spravím niečo rýchle ako špagety alebo ochutené zemiaky..
@trtken nepreháňal si to nejak? to je už extrém toto
@zeriavka Aj ja chcem take lacne jedlo v jedalni. Tak v tom pripade mozes usetrit uz len na chlaste, cigach ak fajcis a zabave (vstupne do klubov, koncerty a pod.). A nepocuvaj tuto komenty, aby si menej jedla...teda, ak sa ti zide dieta, maj ju, ale inac nie.
@trtken ja som minulý rok celý šetrila na jedle a výsledky žiadne, ani som poriadne neušetrila ani neschudla :/
a @zeriavka no ťažko povedať, tento problém trápi aj mňa a neviem... chystám sa nájsť si brigádu nejakú
minulý rok bol katastrofa... šetriť som sa snažila najmä na jedle, aj keď to nebolo moc účinné, lebo po nejakej dvojdňovej viac-menej hladovke som nabehla do mekáča a bolo šetriť sa dá ale napríklad aj na vode, fakt, ak máte pitnú na intráku, tak si nemusíš kupovať minerálky, prípadne, ak ti nechutí nesladená voda, tak stačí sirup a máš a nakupovať väčšinou v Lidli alebo Tescu, to je asi najlacnejšie... a tie obedy, to máš super cenu, závidím no ďalej šetrenie... na diskotéky chodiť také, kde sa neplatí vstupné a ak piť, tak radšej si kupiť niekde v Tescu fľašu, ako drahý alkohol v bare... čo ešte také... oblečenie kupovať vo výpredajoch .moje šetrenie toho roku bude jednoznačne na taxíkoch, fakt, len v nevyhnutných prípadoch, inak autobusy alebo peši...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
šetriť na strave/alkohole
šetriť na cestovaní domov
(aj keď, to bolo kvôli výdavkom na alkohol a pod., ale aj tak )
nemíňať zbytočne za blbosti, keď sú dva potrebné produkty (takmer) rovnaké, kúpiť ten lacnejší, nemíňať zbytočne na blbosti a ešte raz nemíňať zbytočne
Nevieme, koľko máš peňazí a na čo ich míňaš, ako ti asi má niekto poradiť?
@hajlander nechlastám
@arysk chodievam peši, málokedy dopravou, lebo som v centre
@mielikki o to sa už pokúšam..kúpiť ten lacnejší produkt alebo vyhliadnuť dobrú akciu noo nemíňať na blbosti sa pokúsim
@tunidlo no do frasa prečo si mi to nepovedal skôr akože?! ja som si kúpila motorový čln a teraz ho musím splácať 4 roky :/ ....no veď z vlastných skúseností sa dá predsa povedať ako šetrili druhý, bez ohľadu na môje príjmy a výdavky...hádam tu nebudem celý svoj rozpočet
@semhamforas hej hej viem, že tak to robia, ale ja idem domov tak raz za uhorský rok, keďže bývam ďaleko
@trtken dúfam, že to nemyslíš vážne...že si hladoval
a čo sa stravovania týka:
brať zásoby jedla z domu, alebo jesť jednoduché jedlá, napríklad chlieb s masťou a cibuľou, vodu si nekupovať, ale napúšťať na intráku...
semhamforas jj daleko byvvam neoplatilo by sa mi to
@nymerio324 už som si začala púšťať na intráku vodu, ale taký džúšik si musím občas dopriať
@hajlander na stravu a oblečenie
@nemammeno dobrý nápad ale to sa asi neviem či bude dať furt mám nutkanie si kúpiť dačo na seba lebo mam furt pocit že mám toho málo..
@arysk no až tak zle na tom nie som
Ešteže tak, isto by ťa nejaký birdzák okradol, alebo aspoň nahlásil na daňovú kontrolu.
Hej, každý ti sem môže niečo povedať a z toho môže byť 90% úplne odveci, kvôli tomu, že napríklad tí ľudia predtým utrácali na úplne niečo iné.
Ale tak, domov choď stopom, jedlo kupuj lacné, (cestoviny s niečím lacným - vajcia, syr a kečup, nejaká konzerva) vyhliadni si akcie v obchodoch, neoplieskaj veľa peňazí v krčme, alebo za iné služby, ktoré si vieš nahradiť aj sama ...
A brigády nič?
nie brigády nič, dostávam sociálne štipendium, prišla by som o neho a pri výške si chcem aj odpočínúť
@echoechoecho chodím domov raz za pol roka a v jedálni to výjde lacnejšie ako keby si mám niečo uvariť, napríklad bryndzové halušky 90 centov, rezeň so zemiakmi, polievka šalát 1,85 a cez víkend si spravím niečo rýchle ako špagety alebo ochutené zemiaky..
@trtken nepreháňal si to nejak? to je už extrém toto
O to väčší dôvod zľutovať sa nad študentkou
v mojom pripade by to bol chlast , cigarety a trochu jedla ale verim ze v tvojom to bude nieco ine
a @zeriavka no ťažko povedať, tento problém trápi aj mňa a neviem... chystám sa nájsť si brigádu nejakú
minulý rok bol katastrofa... šetriť som sa snažila najmä na jedle, aj keď to nebolo moc účinné, lebo po nejakej dvojdňovej viac-menej hladovke som nabehla do mekáča a bolo šetriť sa dá ale napríklad aj na vode, fakt, ak máte pitnú na intráku, tak si nemusíš kupovať minerálky, prípadne, ak ti nechutí nesladená voda, tak stačí sirup a máš a nakupovať väčšinou v Lidli alebo Tescu, to je asi najlacnejšie... a tie obedy, to máš super cenu, závidím no ďalej šetrenie... na diskotéky chodiť také, kde sa neplatí vstupné a ak piť, tak radšej si kupiť niekde v Tescu fľašu, ako drahý alkohol v bare... čo ešte také... oblečenie kupovať vo výpredajoch .moje šetrenie toho roku bude jednoznačne na taxíkoch, fakt, len v nevyhnutných prípadoch, inak autobusy alebo peši...