Ako si hladat prvu pracu, ked este nemam skusenosti? Mam neukoncene vysoke skoly, davat si ich do zivotopisu alebo tam nedat nic za to obdobie? Pisat aj motivacny list? Ako ma vyzerat mail, ked posielam zivotopis? Ako ste si ju hladali, cez profesiu, alebo inak? Hlavne praca v administrative
@grinder tak ono poznam viacero ludi co poskusali rozne VS a beru toto obdobie ako 'hladanie sa'...aj keby to v CV nemal, mozu sa ho na pohovore spytat,preco sa rozhodol neist na VS a co bude klamat? alebo ze co robil po skonceni strednej
@bebekex na pohovore nech povie, ale davat to do CV, to asi nerobi dobry dojem na HR, ze nedokoncil ani jednu VS. Kazdopadne podla toho co opisal je na tom dost zle a toto je mensi pruser ako fakt, ze nema ziadne pracovne skusenosti.
-Na to co ti nepomoze, to si tam nedavaj.
-VZDY pisat motivacny list a VZDY nad nim stravit nejaky cas. Aby nebol naivny, ale zároven ukazoval chuť pracovať a učiť sa.
-Do mailu napis len ze reagujes a ich ponuku tam a tam, zverejnenu vtedy a vtedy a v prilohe zasielas zivotopis + motivacny list.
- Hladal som si vsade uplne vsade, kazdy portal kde ponukali pracu tam som hladal. Zaroven vsa davaj bacha na pracovne agentury ktore casto len okopcia inzerat a potom sprostredkuvaju pracu niekam kam sa dalo ist priamo.
- V administrative... Oka to by chcelo vela ludi. Ale! Mas nejake schopnosti? Ekonomicke, jazykove alebo technicke? Uz s nimi sa ti tam bude hladat praca tazko a budu ponukat velmi malo penazi, takze ak do toho ides bez skusenosti a zaroven aj bez schopnosti tak v administrative si budes hladat velmi dlho miesto.
Tak ak si na tu skolu chodit aspon 2 roky by som si to urcite napisala do CV.. Lebo mozes mat vela vedomosti z tej skoly aj ked si ju nedokoncil.
Ak ta vyhodili po prvom semestri tak nepisat asi radsej nic.
Aby som ale napísal aj niečo k téme:
Určite využi skills, ktoré máš, ak teda niečo zaujímavé vieš. Word a Excel je dnes povinnosť, takže ideálne niečo lepšie.
Skúšaj reagovať na ponuky na job portáloch, ale ešte lepšie je podľa mňa osloviť firmy priamo, ak máš nejakých osobných favoritov. Lepšie to pôsobí ak sa im ozveš osobne/priamo, ako keď tvoja žiadosť príde iba ako jedna z 50tich z profesie.
rodina, kamoši, nemáš?
nech poradia prácu, pomôžu...
známi ma známeho a ten ma konexie...
musíš to takto brať...
na agentúru by som sa vysral z vysoka, sú to obyčajne zlodejské špiny...
potom je tu možnosť aj osobných náštev vo firmách, je to náročne na čas, ale niečo sa môže pošťastiť...
a skade si?
A schopnosti jedine co mam tak je dobra anglictina. Ale ved fajn, mozem robit v sklade napriklad nemusi to byt administrativa rovno, este je cas sa vzdelavat. Len som chcel vediet ze co robit, ako sa ozvat.
lol neviem ja si myslim ze radsej mat neukoncenu skolu napisanu ako prazdny zivotopis kedze jedine popri tych brigadach som robila casnicku alebo v tescu napr. DD radsej nech si myslia ze som proste nezvladla ako vysku ako bola spokojna umyvanim poharov v nejakej hospode
Ale napr. teraz ked uz mam cz dva a pol roka kancelarskej prace za sebou (tu najnovsiu poziciu tam este nai nemam napisanu ale tak naco updateovat zivotopis teraz) tak tam predchadzajuce studium nemam napisane, iba strednu a moju sucasnu skolu.
A nikdy sa ma nikto nepytal na pohovore preco som nedokoncila skolu pytali sama akorat ze preco studujem geologiu ale tak to je pochopitelne ked sa clovek hlasi na IT poziciu a stuuje taky off topic ako geologiu
Ked mas dobru anglictinu a v nicom inak dobry nie si ---- chod robit customer support. Pokial nebudes lenivy a budes sa snazit so sebou rpacovat a zistovat v com mozes byt sikovny, raz dva sa posunies dalej
jedine co mam tak je dobra anglictina.
...tak skús nejaké IT firmy. Zvyknú mať oddelenie, kde treba jednať so zákazníkmi a často nič iné ako angličtinu netreba
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
-VZDY pisat motivacny list a VZDY nad nim stravit nejaky cas. Aby nebol naivny, ale zároven ukazoval chuť pracovať a učiť sa.
-Do mailu napis len ze reagujes a ich ponuku tam a tam, zverejnenu vtedy a vtedy a v prilohe zasielas zivotopis + motivacny list.
- Hladal som si vsade uplne vsade, kazdy portal kde ponukali pracu tam som hladal. Zaroven vsa davaj bacha na pracovne agentury ktore casto len okopcia inzerat a potom sprostredkuvaju pracu niekam kam sa dalo ist priamo.
- V administrative... Oka to by chcelo vela ludi. Ale! Mas nejake schopnosti? Ekonomicke, jazykove alebo technicke? Uz s nimi sa ti tam bude hladat praca tazko a budu ponukat velmi malo penazi, takze ak do toho ides bez skusenosti a zaroven aj bez schopnosti tak v administrative si budes hladat velmi dlho miesto.
Ak ta vyhodili po prvom semestri tak nepisat asi radsej nic.
Určite využi skills, ktoré máš, ak teda niečo zaujímavé vieš. Word a Excel je dnes povinnosť, takže ideálne niečo lepšie.
Skúšaj reagovať na ponuky na job portáloch, ale ešte lepšie je podľa mňa osloviť firmy priamo, ak máš nejakých osobných favoritov. Lepšie to pôsobí ak sa im ozveš osobne/priamo, ako keď tvoja žiadosť príde iba ako jedna z 50tich z profesie.
nech poradia prácu, pomôžu...
známi ma známeho a ten ma konexie...
musíš to takto brať...
na agentúru by som sa vysral z vysoka, sú to obyčajne zlodejské špiny...
potom je tu možnosť aj osobných náštev vo firmách, je to náročne na čas, ale niečo sa môže pošťastiť...
a skade si?
Ale napr. teraz ked uz mam cz dva a pol roka kancelarskej prace za sebou (tu najnovsiu poziciu tam este nai nemam napisanu ale tak naco updateovat zivotopis teraz) tak tam predchadzajuce studium nemam napisane, iba strednu a moju sucasnu skolu.
A nikdy sa ma nikto nepytal na pohovore preco som nedokoncila skolu pytali sama akorat ze preco studujem geologiu ale tak to je pochopitelne ked sa clovek hlasi na IT poziciu a stuuje taky off topic ako geologiu
Ked mas dobru anglictinu a v nicom inak dobry nie si ---- chod robit customer support. Pokial nebudes lenivy a budes sa snazit so sebou rpacovat a zistovat v com mozes byt sikovny, raz dva sa posunies dalej
...tak skús nejaké IT firmy. Zvyknú mať oddelenie, kde treba jednať so zákazníkmi a často nič iné ako angličtinu netreba