Mám problém si nasadiť šošovky. Nemám problém sa šošovkou dotknúť oka, ale ta mrcha sa otočí naopak a prilepí sa mi k prstu. Mal s tým už niekto problém? Skúšal som si ju dať aj suchšiu do oka aj poriadne vlhku a nič, stále sa mi prilepí na prst
ak sa ti otáča, možno ju máš naopak, pozri si či máš mištičku alebo tanierik chce to nájsť si vlastný systém a takto cez internet ti určite nikto veľmi nepomôže
Prst na ktorom tú šošovku máš, musíš mať úplne suchý, napr ja to robím tak, že pravou rukou ju vyberiem z vody, prechytím si ju do ľavej, pravú si utriem do vreckovky a potom si ju už len som suchou rukou vezmem.
Ale každému je lepšie inak, mne to aj dva týždne trvalo, kým som našla správny spôsob...
A tiež keď si ju už vkladáš, musíš veľmi pomaly a jemne, nepritlačiť, len tak jemnučko priložiť k oku, a normálne počuješ, ako sa pricucne
A jasné, aj mne sa stáva že sa prilepí na prst, proste ju otoč správne a skús znova
Ja keby mam problem so zrakom tak radšej asi okuliare by som nosil.. sa v šošovkách nevyznám a furt si predstavujem že by mi pri žmurknutí zašla ta šošovka nejak pod viečko a nemohol by som ju vybrať
No jedinú radu čo by som ti mohol dať je že zajdi za očným že s tým máš problém nech ti pomôže. On by ti to asi vysvetlil/ukázal ako sa to správne má dať do oka
praaaaveze....vsetci hovoria o suchych prstoch a ja po fakt ze xyz rokoch sosovkovania som zistila, ze nic nie je jednoduchsie nez dat si sosovky s navlhcenymi prstami
u mna to funguje tak, ze ked si davam do oka suchu sosovku, tak vacsinou ma skriabe a oko mi ju "vypudi", avsak ked mam na prste dost roztoku/vody a spravim si taku plytsiu "vanicku", krasne sa mi to potom skoro same da do oka.
kazdemu asi co vyhovuje, je to ale len o cviku, takze trenuj, urcite ti to pojde. ja uz po tych rokoch len od pohladu na tu sosovku na prste viem, ci si ju dam na prvykrat alebo nie
Kazdy ma s tym problem ked ich zacina nosit v prvom rade sosovku si nedavaj na vankusik prsta ale na koncek je dvolezite aby si mal dobre svetlo a pravdaze zrkadlo pravdaze nezabudame na hygienu tekute mydlo a pretriet ruky uterakom ale takym ktory nepusta vlakna.Ja si ich nasadzujem takto sosovku vyberiem dam si ju na koncek prsta do svetla sa pozriem ci ju mam dobre to je 123 je tam napisane ak je otocena zle 213 a pod sosovku mam dostatocne vlhku pozriek sa na zrkadlo ci mam ci nie je rohovka niekde na boku lebo sosovka sa prilepuje na nu a jemne ju pustim nesmies ju tlacit to nema zmysel to iste aj druha sosovka men roztok kazdy den a ked si ju ides dat tak ju polej roztokom pretoze ta spina sice zijde ale dalej plava v puzdre a moze sa ti dostat na sosovku ja len dufam ze si bol u ocneho lekara a ten ti urobil kompletne vysetrenie lebo bat sa ze ti sosovka vypadne sa mozes iba v tedy ak sa zakrivenie oka a sosovky nezhoduje preto ti leksr objedna presne parametre dalej ti urcite dal na skusku jednodnove sosovky a roztok a potom ti este objednal na skusku sosovky na mieru ktore su potrebne kedze nie kazdy sosovky dokaze nosit a nie kazdy moze nosit tie iste
@11 presneee!! ja si sosovky uz 6 rokov davam do oka mokrymi prstami...
ja som to robila tak, ze ukazovakom lavej ruky dvihnem riasy a viecko a prostrednikom drzim spodne viecko. pravou rukou dam sosovku, zamrkam, ci sedi a idem 8)
teraz uz som skilled a viem nemrknut a zdvihnut viecko, aby sa tam zmestila sosovka
@skingirl94 a čo je na tom divné mi vysvetli pani múdra? Ked si dávaš šošovku počuješ pricucnutie šošovky na oko ,je to fakt ktorý nezmeníš tak som zvedavý na tvoje ultra pro vysvetlenie
@moonbeam Mala som doma kopec takých serepetičiek na to, aj takú pinzetu, ale nikdy som ju nepoužila Pri mojom šťastí by som ju určite "precvikla" aj keď tie klepetá na sebe majú gumu či čo to je
Veď mne to nevadí robiť takto
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Ale každému je lepšie inak, mne to aj dva týždne trvalo, kým som našla správny spôsob...
A tiež keď si ju už vkladáš, musíš veľmi pomaly a jemne, nepritlačiť, len tak jemnučko priložiť k oku, a normálne počuješ, ako sa pricucne
A jasné, aj mne sa stáva že sa prilepí na prst, proste ju otoč správne a skús znova
No jedinú radu čo by som ti mohol dať je že zajdi za očným že s tým máš problém nech ti pomôže. On by ti to asi vysvetlil/ukázal ako sa to správne má dať do oka
ja nosim uz tri roky a ked mas kvalitne sosovky a nemas ich o rok dlhsie jak mas mat ta pohode
musis si to nacvicit nemozes zmurkat ani nic lebo s apretoci ...naucis sa
u mna to funguje tak, ze ked si davam do oka suchu sosovku, tak vacsinou ma skriabe a oko mi ju "vypudi", avsak ked mam na prste dost roztoku/vody a spravim si taku plytsiu "vanicku", krasne sa mi to potom skoro same da do oka.
kazdemu asi co vyhovuje, je to ale len o cviku, takze trenuj, urcite ti to pojde. ja uz po tych rokoch len od pohladu na tu sosovku na prste viem, ci si ju dam na prvykrat alebo nie
ja som to robila tak, ze ukazovakom lavej ruky dvihnem riasy a viecko a prostrednikom drzim spodne viecko. pravou rukou dam sosovku, zamrkam, ci sedi a idem 8)
teraz uz som skilled a viem nemrknut a zdvihnut viecko, aby sa tam zmestila sosovka
Sosovka ti pod viecko nezijde nehovorim ze neboli pripadi ale islo skor o zle a nekvalitne sosovky po prilepeni sosovky drzia na jednom mieste
Veď mne to nevadí robiť takto