.. bola tu otázka či pijete čaj.. a ja sa teraz pýtam ako ho robíte?
Ja osobne ho väčšinou zalievam vriacou vodou v hrnčeku. No existuje aj mnoho iných spôsobov ako napr. uvaríte si vodu buď na sporáku alebo v mikrovlnnej rúre a tak tam dáte vrecúšk
ja si robim vacsinou do dvoch dzbanov, po litri nejakeho rooibosu alebo lapacha, mate, ovocneho...a este par salok nejakych specialnych, napriklad teraz mam taky z limitovanej edicie demmers rooibos pernik kazdy caj sa pripravuje inac, a napriklad zeleny sa nemoze zalievat vriacou vodou ja si nechavam rooibos a ovocne luhovat aj 20 minut lebo potom ma intenzivnu chut, ale pu-erh 8 minut co je maximum, lebo potom je uz horky a pijem jedine sypane caje, sypany caj si dam jedine BIO z DM Gluck tea A rada si robim aj domaci indicky caj Masala chai, kde ide kusok cerstveho zazvoru, klinceky, skorica, cierne korenie a kardamon a to sa vari, prida sa mlieko a potom este luhuje
No keď si robím čaj ako pravý čaj, nasypem trochu do toho gaiwanu, zalejem vodou, prikryjem, nechám vylúhovať a nalejem do misky. A potom zaliaty čaj zalejem ešte párkrát.
A keď si robím čaj nečaj, dám vrecko, resp. bylinky do šálky a zalejem vodou.
@birdz1 ja im to vraciam... napriklad si po sebe umyjem salku a tak ale nie, vies ako to je..ked uz stojim na nohach tak porobim secko, a ked lezim, tak robia ti, co stoja
my doma mame 4 litrovy hrniec....do neho dame uvarit vodu...ked vrie vypneme ho a hodime 2 sacky vecinou cierneho earl grey caju...asi po 10 minutach vybereme vrecka a pridame cukor....a kto chce nabere si pit...
Haha mi sme na intráku robili extra veľa čaju sme sa nudili Takže 5 pohárov sme normálne tam dali vrecuška a potom rovno do kanvice Bolo tam 7 vrecušok
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
alebo mám aj také, ktoré treba chvíľu povariť
A keď si robím čaj nečaj, dám vrecko, resp. bylinky do šálky a zalejem vodou.
Nalejem do kanvice odhadnuté množstvo vody, pripravím si šálky, vložím do nich čajové vrecúška, dve čajové lyžičky cukru, zalejem a hotovo.