Ahojte,
nahodou neviete ako si zlepsit pamat. Mne sa totiz stava, ze aj bezne veci zabudam, co som robila, kde som bola, o com som sa s kym bavila, co som pozerala, nazvy filmov a to pritom ked som sa nad tym zamyslala nie je globalne (vo vsetkom). Su nie
Sudoku, krížovky, a podobné trénovanie pamäte mne osobne vôbec nepomohlo. Zapamätal som si iba ľahšie veci a to čo ma zaujalo.
Ak ani tebe odporúčam magnetickú rezonanciu
Pamat mas super, len ta ju v skole nenaucili pouzivat...
Skus si nieco pozriet o pamatovych palacoch, rimska izba, MAJOR system, pamatove matice SEM a podobne mnemotechniky. Vdaka tomu si dokazes zapamatat dlhodobo kvanta a kvanta informacii... Cajiky a tabletky ti nepomozu.
Neviete náhodou niekto, ako si pridám na Birdzi bydlisko? (nechcem kvôli tomu zakladať celé fórum). Odkedy sa to tu zmenilo, tak som tú možnosť nikde nenašla. Thanks.
A aby som nebola úplne od veci: Ginko + tréning. Využívať pamäť a nenechať ju upadnúť cez prázdniny.
@pastelkabarbora ano, precvicujes logicke myslenie, ale nie pamät, to ma od toho daleko.
Logicka pamat (lava logicka hemisfera) je pamätovo velmi obmedzena. Tzv. Milerovo cislo 7 +- 2 v preklade to znamena ze lava mozgova hemisfera si dokaze sucasne spracovat/zapamatat 5-9 informacnych čankov (cisla, zoznamy...).
Naproti prava mozgova hemisfera (emocna) je svojou kapacitou pamete takpovediac neobmedzena (ako si pamatat pomocou nej nevie drviva vecsina ludi pretoze to v skole neucia) tam sa precvicuje predstavivost a asociacia. A clovek ak to zacne pouzivat bude ohromeny, akou lahkostou si dokaze zapamatat tisicky udajov.
@pappkin lenže človek musí aj tak ten mozog zapojiť, len tak to nepôjde jasné že nie každý je na všetko a niekto má také štastie že si všetko zapamätá bez námahy, ale sama som mala tento problém a knihy, rôzne úlohy na pamäť a logiku, učenie, lúštenie krížoviek mi veľmi pomohlo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ak ani tebe odporúčam magnetickú rezonanciu
Skus si nieco pozriet o pamatovych palacoch, rimska izba, MAJOR system, pamatove matice SEM a podobne mnemotechniky. Vdaka tomu si dokazes zapamatat dlhodobo kvanta a kvanta informacii... Cajiky a tabletky ti nepomozu.
A aby som nebola úplne od veci: Ginko + tréning. Využívať pamäť a nenechať ju upadnúť cez prázdniny.
Logicka pamat (lava logicka hemisfera) je pamätovo velmi obmedzena. Tzv. Milerovo cislo 7 +- 2 v preklade to znamena ze lava mozgova hemisfera si dokaze sucasne spracovat/zapamatat 5-9 informacnych čankov (cisla, zoznamy...).
Naproti prava mozgova hemisfera (emocna) je svojou kapacitou pamete takpovediac neobmedzena (ako si pamatat pomocou nej nevie drviva vecsina ludi pretoze to v skole neucia) tam sa precvicuje predstavivost a asociacia. A clovek ak to zacne pouzivat bude ohromeny, akou lahkostou si dokaze zapamatat tisicky udajov.