Cítite nejaký progres? Dnes som si to uvedomila, ked som si čítala staré blogy. Vždy som písala o tom, že silovo si zamestnávam myseľ a tupím si úsudok, aby som vedela pretrpieť tento svet. Dnes sa snažím o opak. Odosobniť sa od mysle a vedome vedieť žiť
Progres by som to nenazvala ja som viac uzavreta a ako som kedysi bola strasny optimista tak dnes som presne taky pesimista...ale na druhej strane mam pocit ze trosku viac si davam pozor a som opatrnejsia v niektorych veciach ze viem rozmyslat nad nimi z roznych pohladov
dosť vecí, 4 roky je strašne dlho, pred 4 rokmi som si nevedel predstaviť žiť v inej krajine, byť vegetarián (aspoň väčšinu dní v týždni) a mnohé iné veci. dnes je to pre mňa vlastne normálne
S tých dobrých vecí čo sa za posledné roky zmenilo je, že už som dospela. Neriešim veci za horúca s tínedžerskou hlavou.
Avšak prišli aj zlé veci, nazbierala som za posledné 3 roky komplexy a pocit menejcennosti, ktoré som určite pred tým nemala. Teraz furt a dookola riešim len čo je na mne zlé, o tom sa točí celý môj život. Ako decko som to neriešila, bola som so všetkým spokojná a sebavedomá.
Rovnako depresívne blogy ako pred rokmi. Akurát mám viac peňazí a žiadnych kamarátov. Inými slovami, ochudobnel som a aj na váhe. Vyzerám ako fetak a smrdím ako lacná štetka.
Pár mesiacov dozadu som objavila svoj denník z pred troch rokov, kedy som bola psychicky na dne. Vtedy som si uvedomila že som spravila riadny pokrok. V spôsobe ako rozmýšľam, som otvorenejšia, komunikativnejsia, zmenili sa mi aj životné hodnoty, dosiahla som "ciele" čo som si vtedy pre seba vytýčila (v Tom období bol problém aj vstať z postele a umyť si zuby), keď sa niečoho bojím tak sa snažím prekonať a spraviť to aj keby to nedopadlo najlepšie, zlepšili sa aj moje vzťahy s ostatnými a so sebou samou. Aj vizuálne som sa zlepšila. Oj dačo tu smrdí som na seba hrdá za to čo som spravila, ale stále je priestor na zlepšovanie život nie je idealny
Ide to so mnou dolu vodou, pred nedávnom som vyslovil názor, že fyzicky a kondične som na tom najlepšie v živote, ale psychicky najhoršie za 5 rokov minimálne.
@padlyanjel popravde som žil tak ze som spokojny bol aj vtedy aj teraz nehanbim sa zato ako som žil a to je umna zaklad... jasne ze osobnostne idem vekom ďalej a dalej... každý sa niekam posuva a umna som celkom spokojny ale zase musim byt sebakriticky ze to moze byt aj lepšie :
@padlyanjel ked sa kazia veci okolo, clovek moze ujst do svojej hlavy a predstav. tam si moze udrzat aku taku psych. pohodu. to je bezpecie. citit sa v poriadku aj ked veci v poriadku niesu.
Som realistickejsi,a tym ze sa zaujimam napr. o rozne psychologicke temy tak sa mi trochu "prehlbil" pohlad na zivot, takisto mam za posledne dva roky velmi vela skusenosti a celkovo citim velku zmenu co je asi okolo 20-tky normalne. Tiez si zacinam zivot riadit ovela viac racionalne a som praktickejsi... Citim velku zmenu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Avšak prišli aj zlé veci, nazbierala som za posledné 3 roky komplexy a pocit menejcennosti, ktoré som určite pred tým nemala. Teraz furt a dookola riešim len čo je na mne zlé, o tom sa točí celý môj život. Ako decko som to neriešila, bola som so všetkým spokojná a sebavedomá.
v bezpeci