no, napríklad moje sestry si každý deň vyberajú na oblečenie nové šaty a stále menia šatník. Na mňa pre istou hovoria že som ako sedlák lebo väčšinou nosím stále to isté dokola aj ke´d mám napratanú plnú skrinu oblečenia
tak ako ked vidim niektorych chalanov tak si poviem ze zbohom baby sa aspon trochu snazia.. ale ja sa tiez neobliekam nejako cool, nemam na to peniaze a mam dokonca 2 chalanske tricka
mne nevadí keď sa niekto oblieka akokoľvek, ale čo nemôžem vystáť sú tie ženy a častokrát aj mladé baby v mojom veku, čo sú zobliekané CELÉ z tržnice a v takých tých značkách typu sandic a just play.. ako nehovorím dá sa nájsť možno aj u vietnamcov fajný kus oblečenia, ale myslím tie, čo keĎ dostanú výplatu nabehnú tam a polku tam nechajú na tých najnevkusnejších veciach..
no a proste takto si ja predstavujem oblečeného typického slováka xD
@gukol ono je to myslené asi tak že či sa slováci vedia farebne zladiť. Či dodržiavajú to že ponožky majú byť rovnakej farby ako tričko a podobné blbosti na ktoré väčšina chalanov serie ja už nie, zvykol som si pri buzerácii mojich sestier a matky čiže sa v týchto veciach už vyznám
@semhamforas = akože to je v pohode zladenie sa to je iné nie že si dáš kockové nohavice a pásikavé tričko ale myslím to že 2343098 ľudí sa oblečie skoro na ten istý štýl a riadia sa módou čo letí si to všimneš aj v Malackách .... chalani a baby v rokoch 16-20 proste kópie....
@semhamforas to mi pride ako dobry bullshit, ze ponozky maju byt rovnakej farby ako tricko - to ked mam blede tricko a cierne nohavice a cierne tenisky, tak si mam dakde zohant bledeponozky, ktore mi aj tak nebude vidno a ak by mi ich bolo vidno, tak by to nehorazne bilo do oci a vyzeral by som ako klaun?
módu neriešim...čo sa obliekania týka všeobecne, tak po tom, čo som videla nemeckých turistov, z ktorých mali všetci zapravené nohavice v ponožkách, tak si myslím, že to tu mohlo byť aj horšie.
Takže si myslím, že je to tu v podstate ako všade inde, väčšina zúfalo tuctová, pár svetlých výnimiek
Práve kvôli móde som spolužiakmi odsudzovaná, čiže naše mesto je na tom dosť blbo. Nemám za potrebu ohovárať ako sa oblečú oni, nemám na to ani náladu, ani čas (aj keď tiež nemusím také tie tričká opisované @h8u ..flitríky a dievčenské nápisy, ktoré si človek kúpi len preto, že to vidí na inom)... a preto som sa domnievala, že rovnaká tolerancia sa mi vráti. Opak je však pravdou a im vadí, že nosím obyčajné pruhované podkolienky alebo sukňu do pása.
viete co je sedlacke ...toto tu vase riesenie mody na slovensku ...videl som norov ktory mali poltopanky a biele ponozky vytahane do polky predkolenia a kratke nohavice ....a neriesia .... potom takych co sli do skoly v teplakoch ktore si zakasali do ponoziek a neriesia ........... a preto su uz davno za vodou , tam kde slovaci nikdy nebudu lebo riesia take picoviny ....dobru noc
@strommen2428 a čo ked to Nóri neriešia? koho zaujímajú? treba sa po nich opičiť? to že ja založím anketu o tom tak si myslíš že to zaujíma celé Slovensko ?že slováci riešia pičoviny , bože ako keby si bol povinný to komentovať. keď ta móda nezaujíma tak to ignoruj
@baggy nesuhlasim. ak si bol niekedy na zapade, tak by si mal iny nazor. maju uplne ine podmienky jak platovo, tak sortimentom. V britanii sa toci strasne vela prachov okolo mody, urcite viac ako na Slovensku.
@majo stravil som vo VB vela casu za posledne roky a to ze maju milion modnych obchodov neznamena ze sa vedia aj obliect , PRAVE britky sa obliekaju strasne , tie co su oblecene pekne su vacsinou zeny z inych krajin
dnes sme mali zápis, prišla tam dievčina vyobliekaná ako do žurnálu (dokonca aj to vuitton bolo pravé), čo keď mala štekla na 16,5cm opätku z 4cm platformou a bola vymaľovaná ako na diskotéku? Celý outfit pokazila....
a nenarážam na to, že by ľudia mali chodiť vymódení a vyfintení, s trendy mega uber novými kúskami každý deň. skôr na to, že by mali vedieť, čo im sadne k postave, aké farby sa im hodia, ako sa nalíčiť na akú príležitosť - ide ma rozhodiť, keď cez normálny biely deň vidím ženskú ísť na nákupy nalíčenú ako keby išla na ples - a jednoducho mať taký jemný cit pre to, ako vyzerať normálne. a nie ako extravagant vytiahnutý z koša, ktorý si myslí, že je super kúl, či ako český truhlík s fusaklami v sandáloch a bez deodorantu
myslim ze mozem ozaj objektivny nazor kedze som videla metropoly ako barcelona, londyn, pariz, amsterdam, oslo , vieden, praha, madrid, malaga najnovsie a..slovenske zeny mozno nemaju tolko penazi ako tamojsie, ale v skutku su oblecene a najma upravene na dobrej urovni
ja si myslim ze slovenky celkovo maju vkus,vedia sa pekne obliect upravit,sleduju modne trendy a podobne..jasne ze sa najdu aj vynimky a to niekedy je fakt katastrofa pre oci a muzi na tom zas ako tiez niesu az tak zle,lepsia sa
Takto to vidím ja v priemere: ženy - pohroma. muži - v poriadku. špeciálne teenageri - katastrofa neskutočná (nehnevajte sa). Záleží aj od vekovej kategórie, určite sú rozdiely v obliekaní babičiek zo Slovenska a babičiek z Viedne.
Už potom sa dá pozerať na to z rozličného hľadiska, ja preferujem obliekanie sa podľa nálady, takže niekedy odstraňujem aj vkus, ktorý by štandardne mal vládnuť v každom svedomí. Myslím, že človek si môže výnimočne dovoliť opustiť vkus. Ale nezahanbiť sa tak, že ukážem svoje nedostatky, na to treba pamätať, a preto každý deň prežívam šokové dejstvá, vyzerám z okna autobusu a vidím objemné dievča v legínach. Veď to je tragédia. Inak legíny sú veľký nepodarok v móde, uškodili morálke v móde žien. Legíny si môže dovoliť len hrozivo úzke percento ľudí. Dala som značku pohroma hlavne kvôli tomu, že som si vypočula trefný názor od cudzinky: Slovenky nevedia vyjadrovať ženskosť.
Ale to je už problém západu. Drahé kúsky si nemôžu všetci dovoliť, ale myslím, že pekné veci, čo vyjadria pohlavie, sú aj za babku. Dakedy si zmýlim ženu s chlapom a dakedy chlapa za ženu tiež problém celého sveta... Tákže to nie je len o Slovensku. Však v Prahe sú tiež ozruty, v Amsterdame som možno videla menšie, v Groningene vládne rovnaký nevkus, v Taliansku sa zase dosť dobre obliekajú ,však to je pocohpiteľné.... A keby že idem vyššie? Všetky tie novinky na trhu sem chodia o rok pozadu, dreváky sa nosili pred dvoma rokmi, aj na obtiahnuté nešťastné nohavice sme si museli čakať rok, kým sa Čína zobudila...
@ragdoll to nejde o to ci ma to zaujima abo ne , proste riesis picoviny .... a ked niekto posudzuje ineho cloveka ci sa oblieka podla toho aky ma posudovatel vkus tak to uz je riadny odpičista ...
@strommen2428 ja nikoho neposudzujem a ani som to tu nikde nenapísala. Nechápem čo je na tom zlé že ma zaujíma móda ja som len chcela vedieť názor ludí na to ako sa obliekame, to je všetko. ...lebo tie úchylné témy čo sú tu dennodenne nie sú pi*oviny však :/
hm Slováci sú v mnohých veciach ešte dosť konzervatívny ale ako kde...na dedine napr. si nemôžeš fakt skoro nič obliecť lebo hneď po tebe čumia...mam takú skúsenosť aj so spolužiakmi ale niak extra ma to netrápi
nie je to o vkuse, a už vôbec nie o peniazoch sú to len chabé výhovorky
Drsná realita je, že sme veľmi pozadu a to nielen v otázke módy ako takej, ale aj mentálne. Neviem ako môže niekomu pripadať, že je mimo módy alebo proste s tým nemá nič spoločné...predsa všetci nosíme určité módne kúsky-niekto to navrhnúť musel, či už sú horšie-tým myslím väčšinu populácie na Slovensku, alebo lepšie tak prečo si vlastne nevybrať to dobré? Veď nieje predpísané, že by sa malo obliekať to čo je práve "IN" podľa nejakého časopisu, nikto dokonca nehovorí, že človek sa má obliekať draho...má nám to len pomôcť nejako sa zladiť a preto celkom nechápem ako si môže niekto obliecť úzke rifle-slimky a dať si ich tak aby mi trčalo spodné prádlo, čo je vrcholne nechutné "doladiť" to farebnou mikinou tričkom kde ti vidno pomaly do žalúdka a pravidlom je, že ti trčí celé brucho a najviac sú tenisky po členky z dákeho číňaku, ktoré má polovica mesta a ja si ich preto kúpim. Je dosť od veci, že väčšina ľudí sa cíti povznesená nad módny priemysel (a povedzme si úprimne nezaobišli by sme sa bez neho) a pritom sme jeho súčasťou. Preto si myslím, že sa DÁ obliecť lacno a pritom vkusne, a hlavne sa nepohoršovať nad tými čo chcú vyzerať lepšie a preto musia byť hneď iný a vytŕčať z radu. Tie pohľady poznám a často-krát by som mala právo zazrieť a veľmi hnusne práve ja.
ako ktorí.. ale najhoršie je v tomto našom krásnom štáte, že keď je niekto originálny tak sa naňho pozerajú ako tela na nové vráta, ale samozrejme keď sa niekto oblečie na štýl "ľahká deva", tak je okamžite IN
Jéj, teraz je v móde fashion blogerstvo. Fashion, fashion, fashion.
K téme: nie, Slováci sa nevedia pekne obliekať, nevedia ani čo je to dress code, nevedia rozlíšiť medzi vkusom a gýčom, vedia iba zazerať a ohovárať ale inak sme najkrajší na svete
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
mne sa páči, keď niekto ide mimo módu... a poznám hodne takých ľudí..
no a proste takto si ja predstavujem oblečeného typického slováka xD
Takže si myslím, že je to tu v podstate ako všade inde, väčšina zúfalo tuctová, pár svetlých výnimiek
ale ne, mne to je v podstate jedno a je to veľmi subjektívne, každý nech si nosí to, v čom mu je dobre.
podla mna sa obiect vedia, ale britky ako take su skarede, v tomto maju slovenky vo vseobecnosti navrch..
@gukol no ved to viem potom je tu ešte ten punkerský, emácky a hiphoperský štýl obliekania tak tí sa odlišujú
@blacktears toto neviem ako je bohužial tie pravidlá som nevymýšlal ja
dnes sme mali zápis, prišla tam dievčina vyobliekaná ako do žurnálu (dokonca aj to vuitton bolo pravé), čo keď mala štekla na 16,5cm opätku z 4cm platformou a bola vymaľovaná ako na diskotéku? Celý outfit pokazila....
a nenarážam na to, že by ľudia mali chodiť vymódení a vyfintení, s trendy mega uber novými kúskami každý deň. skôr na to, že by mali vedieť, čo im sadne k postave, aké farby sa im hodia, ako sa nalíčiť na akú príležitosť - ide ma rozhodiť, keď cez normálny biely deň vidím ženskú ísť na nákupy nalíčenú ako keby išla na ples - a jednoducho mať taký jemný cit pre to, ako vyzerať normálne. a nie ako extravagant vytiahnutý z koša, ktorý si myslí, že je super kúl, či ako český truhlík s fusaklami v sandáloch a bez deodorantu
v móde sú nejaké strihy, nejaké farby alebo vzory a nosia to všetky
Už potom sa dá pozerať na to z rozličného hľadiska, ja preferujem obliekanie sa podľa nálady, takže niekedy odstraňujem aj vkus, ktorý by štandardne mal vládnuť v každom svedomí. Myslím, že človek si môže výnimočne dovoliť opustiť vkus. Ale nezahanbiť sa tak, že ukážem svoje nedostatky, na to treba pamätať, a preto každý deň prežívam šokové dejstvá, vyzerám z okna autobusu a vidím objemné dievča v legínach. Veď to je tragédia. Inak legíny sú veľký nepodarok v móde, uškodili morálke v móde žien. Legíny si môže dovoliť len hrozivo úzke percento ľudí. Dala som značku pohroma hlavne kvôli tomu, že som si vypočula trefný názor od cudzinky: Slovenky nevedia vyjadrovať ženskosť.
Ale to je už problém západu. Drahé kúsky si nemôžu všetci dovoliť, ale myslím, že pekné veci, čo vyjadria pohlavie, sú aj za babku. Dakedy si zmýlim ženu s chlapom a dakedy chlapa za ženu tiež problém celého sveta... Tákže to nie je len o Slovensku. Však v Prahe sú tiež ozruty, v Amsterdame som možno videla menšie, v Groningene vládne rovnaký nevkus, v Taliansku sa zase dosť dobre obliekajú ,však to je pocohpiteľné.... A keby že idem vyššie? Všetky tie novinky na trhu sem chodia o rok pozadu, dreváky sa nosili pred dvoma rokmi, aj na obtiahnuté nešťastné nohavice sme si museli čakať rok, kým sa Čína zobudila...
Drsná realita je, že sme veľmi pozadu a to nielen v otázke módy ako takej, ale aj mentálne. Neviem ako môže niekomu pripadať, že je mimo módy alebo proste s tým nemá nič spoločné...predsa všetci nosíme určité módne kúsky-niekto to navrhnúť musel, či už sú horšie-tým myslím väčšinu populácie na Slovensku, alebo lepšie tak prečo si vlastne nevybrať to dobré? Veď nieje predpísané, že by sa malo obliekať to čo je práve "IN" podľa nejakého časopisu, nikto dokonca nehovorí, že človek sa má obliekať draho...má nám to len pomôcť nejako sa zladiť a preto celkom nechápem ako si môže niekto obliecť úzke rifle-slimky a dať si ich tak aby mi trčalo spodné prádlo, čo je vrcholne nechutné "doladiť" to farebnou mikinou tričkom kde ti vidno pomaly do žalúdka a pravidlom je, že ti trčí celé brucho a najviac sú tenisky po členky z dákeho číňaku, ktoré má polovica mesta a ja si ich preto kúpim. Je dosť od veci, že väčšina ľudí sa cíti povznesená nad módny priemysel (a povedzme si úprimne nezaobišli by sme sa bez neho) a pritom sme jeho súčasťou. Preto si myslím, že sa DÁ obliecť lacno a pritom vkusne, a hlavne sa nepohoršovať nad tými čo chcú vyzerať lepšie a preto musia byť hneď iný a vytŕčať z radu. Tie pohľady poznám a často-krát by som mala právo zazrieť a veľmi hnusne práve ja.
K téme: nie, Slováci sa nevedia pekne obliekať, nevedia ani čo je to dress code, nevedia rozlíšiť medzi vkusom a gýčom, vedia iba zazerať a ohovárať ale inak sme najkrajší na svete