Veľmi zaujímavá anketa! Mám s týmto obrovské problémy, pretože frajer/-ka sa mi maximálne bridí, priateľ/-ka je fajn, ale predstavujem si to tak... skrátka iný vzťah, ako mám ja. Najviac sa hodí asi generál a sekretárka pre všetko, ale inak... nech to vyznie akokoľvek blbo, prikláňam sa k starovekému Egyptu a teda - brat a sestra
@defender ja vzdy rozmyslam preco ludia hovoria co hovoria, kazdopadne priatel je take...moderne? neviem ale proste v poslednej dobe sa pouziva najviac. a ja stale neviem co je na tom take moderne.
@husky tiež sa zamýšľam, no k ničomu vhodnému som nedospela, preto tie moje šialené názvy.
Ohľadom "frajerov" vs. "priateľov" viem len toľko, že ani tak nejde o moderné a podobne, ale ide o, nech to vyznie akokoľvek, inteligenciu a spoločenský status, tiež to súvisí s pohlavím. Veľmi zovšeobecnené, ale - typický učeň, po prípade racionálny typ má frajerku, typická vysokoškoláčka má priateľa, študenti humanitných odborov priateľku. V rámci mojich "prieskumov" to tak takmer stopercentne funguje. Netuším prečo
slovo frajer/ka mi príde strašne detské.. to keď sa mňa alebo hociktorého škôlkara pýtajú či už má frajera/frajerku a ja som hrdo rátala na prstoch oboch rúk..
pre mna je proste neprirodzene povedat priatel/ka lebo som zahorak , takze frajer/ka .... a druh a druzka to je blbost to musia dvaja ludia dlho zit v spolocnej domacnosti a mozno mat aj deti aby sa mohli takto nazyvat
holka/chalan Veď tak rôzne...ako kedy... frajer/frajerka je divné! To priateľ/priateľka znie tak krásne povznášajúco... tak to nazývajú starší..niečo na tom bude
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
a "druh/družka" sú už takí, čo spolu "oficiálne" žijú, nie?
@majo jo!
pod pojmom frajer si predstavím toto
a tiež sa mi to slovo nepáči...
ja skôr používam partner, lebo priateľ hovorím niekomu, kto je viac ako kamarát no menej ako partner
ale nie, asi priatel-ka
alebo chaloš-holka
poprípade partner.
Chlapec už keď
@defender ja vzdy rozmyslam preco ludia hovoria co hovoria, kazdopadne priatel je take...moderne? neviem ale proste v poslednej dobe sa pouziva najviac. a ja stale neviem co je na tom take moderne.
Ohľadom "frajerov" vs. "priateľov" viem len toľko, že ani tak nejde o moderné a podobne, ale ide o, nech to vyznie akokoľvek, inteligenciu a spoločenský status, tiež to súvisí s pohlavím. Veľmi zovšeobecnené, ale - typický učeň, po prípade racionálny typ má frajerku, typická vysokoškoláčka má priateľa, študenti humanitných odborov priateľku. V rámci mojich "prieskumov" to tak takmer stopercentne funguje. Netuším prečo
..priateľ/ka jednoznačne
inak chlap/muz/nadavka /henten
druhe moze byt, taktiez moze byt partnerka
tretie s tym nic nema, tam je uplne iny vyznam
Ale slovo družka som v živote nepoužil.
A milujem keď dáka moc mladá povie na svojho mladého "to je môj chlap". Pod pojmom chlap si predstavím dakoho, kto má minimálne 30 aspoň
presne toto rozdelenie podla vzdelania som si vsimol aj ja asi som ucen
Potom u rôznych ľudí rôzne, napr. strastiplné pokusy a omyly jedného kamaráta volám "XY-ove slečny"
@56 som od svojej polovičky podstatne mladšia, a keby sa o mne niekto vyjadril ako o niečom dievčati, asi by som sa na mieste dogrcala :/