Alebo aký to má celé zmysel? Pred 2 rokmi som úspešne zmaturoval a začal chodiť do práce a od vtedy je už všetko nejak zbytočné. Každý deň do práce a odtiaľ domov. Aj napriek tomu, že sa tam nijak fyzicky nenarobím tak po tých 8 hodinách sa mi už nič moc
no podla mna je dolezite aby si clovek nasiel pracu ktora ho naplna, aby to nebolo len miesto na zbieranie penazi, ktore pouzijes na platenie uctov a kupovanie zbytocnosti, ale miesto kde sa dokazes realizovat a odovzdat tam nieco zo seba.... aj ked neviem kolko ludi naozaj taku pracu ma... asi som velky idealista ...
ja keď som aj neviem ako uťahaná, tak sa snažím pre seba niečo urobiť, hoci ísť len do kina s niekým, alebo si prečítať kúsok knihy, alebo ísť si zabehať, hocičo, z čoho budem mať dobrý pocit, skús si nájsť nejaké hobby, ktoré ťa bude fakt baviť. Myslím, že je pozitívne, že máš prácu, pretože ak by si bol na úrade práce, tvoj život by sa ti zdal ešte viac deprimujúci, pretože by si sa nemal za čo ísť ožrať cez ten víkend
Fúha... ja teda študujem na VŠ a podstatu toho vidím práve v tom, aby som mohol mojej budúcej práci dať čo najväčší zmysel.
Veľa ľudí ma varovalo presne pred tým, čo opisuješ Ty... Ale ja som celkom idealista a verím, že ma práca bude napĺňať, rozhodol som sa teda varovania ignorovať. O to väčšie však môže byť moje sklamanie...
Aky to ma zmysel? to je lepsia otazka aka bola polozena v shakespearovom hamletovi... Si sucastou masinerie - pracujes aby si vobec mohol prezit a platit dane.
Kde teda hladat zmmysel zivota? Odpoved je jednoduchsia ako by sa mohlo zdat. Zmysel zivota spociva v tom, ze by si mal zachovat svoj rod. Cize by si si mal najst zensku a plodit deti
Zmysel zivota si vsak vies obohatit o mnohe veci. Mozes sa venovat dakemu konicku, mozes sa venovat charite a podobne. To je cela veda, nic zlozite v tom hladat netreba.
no tak to si presne vystihol konzumný spôsob života aký vedie väčšina terajšej populácie ale nepremýšľajú o tom resp. sa boja lebo by prišli k rovnakým záverom ako teraz ty
Musíš si proste nájsť niečo pre čo sa ti oplatí žiť...nejaký zmysel života ako to tu radi ľudia nazývajú...
A snažiť sa trochu si spestriť ten každodenný stereotyp aby ťa z toho za chvíľu nešlahlo...
@bobsikk Ahoj. Máš pravdu. Ale keď si nájdeš veci pre ktoré má zmysel žiť tak je to fajn
Tiež aj práca je dôležitá. Nájsť prácu ktorá ťa relatívne baví je síce tiež ťažšie nájsť. Ale asi najdôležitejšie je nepodliehať tomu a nejako sa zabaviť i keď je jasné že niekedy sa to proste nedá.
práve takého života,že ráno do práce, večer domov, ráno zasa do práce, nijaká iná náplň dňa, len tešiť sa na víkend ako sa trochu pripijem..taký ten typický stereotyp ja NECHCEM! nikdy zažiť.!!
ja si stále vymýšľam nejaké aktivity.. alebo niečo, čo ma robí šťastnou, čo mám rada, s čím som spokojná..a aj keď aj ja mám už nejaký zabehaný stereotyp, vždy sa to dá nejako spestriť
možno potrebuješ len zmeniť lokál, priateľov, nájsť nejaké nové ženy, zažiť niečo dobrodružné..len sa toho neboj, neboj sa odísť z toho stereotypu,lebo ono to stojí za to! a hlavne sa cez víkendy neopíjaj, ale využi ich vo svoj prospech
Najdsi si hobby, existuje milion 5 vecí čo ťa môže baviť...keď máš prácu, nie je problém do toho hobby investovať...svet má teraz toľko možností, prichádzajú nové športy....progaming, airsoft, filatelizmus, šachy, futbal, zbieranie a hranie kartových hier, drevené hlavolamy a ja neviem ešte čo všetko čo ma napadne z prvej....a najdi si priateľku, aby si sa mal o koho starať
@wolskeoko A aká "facka" by to mala byť? Ja si skôr myslím, že ak sa má niečo v tomto pokaziť, tak to nebude nejaká náhla "facka od života," ale skôr dlhodobý stav spôsobený priebežne vlastným nesprávnym prístupom. Verím, že pokiaľ budem vo vlastnej práci zmysel vidieť, tak tam skutočne bude. Je podľa mňa nemožné, aby som sa radoval z práce a zároveň v nej nevidel pointu.
@caleban myslim, ze si tu facku zle pochopil v podstate s tebou suhlasim, ale realita vyzera tak, ze len vynimocne sa podari robit nieco co bavi. Samozrejme ti to prajem, ale vedz, ze je lepsie si hladat zalubu v tom co robis ako hladat pracu vo svojej zalube
@defender netusim kde sidlis, ale island to zrovna nie je Urcite to je stredna europa, konkretne slovensko.... Mam konkretizovat? Samozrejme len v ramci tipovania
Kazdopadne chces sluzit u dobreho pana a ja som dobry a dokonca aj pekny
@bobsikk ja život zásadne netrávim, ty budeš niaky existencionalista ako ťa tak čítam.To sme dvaja,akurát že ja som tak zdegenerovaná ,že nad tým už ani nerozmýšľam.
Na prvom mieste sa prestaň opíjať. Poznám xy ľudí ktorý svoj život žijú v pohode aj keď každý deň chodia do práce a ani jeden z nich nepije(nevravím že sú abstinenti). Pijú trosky. Nájdi si koníček. Prekonaj lenivosť. Stanov si priority a ciele.
hlavne musis zmenit svoj pristup a postoj. skus hladat nejake pozitivne stranky na tejto situacii. nie je to take zle ako to vyzera a hlavne skus spravit nieco preto aby si tento stav zmenil ked si nespokojny. vzdy je moznost. a si mlady clovek tak sa nelutuj . drzim palce, toto je len skuska ktoru musis prekonat
čakaním ,že sa na mňa šťastie usmeje lebo život je mega cool zábava. Ty si asi taký optimista ako ja ,ale či je to dobré o tom by som pouvažovala Zmysel život sám o sebe význam nemá ,to sú len také tie psychologické kecy ,že si ten zmysel musí nájsť v niečo v niakej zábavke ,alebo ži pre rodinu ,pre niečo... Kto však naozaj uvažuje vie že je to somarina,to sú len také tie záchytné barličky ,ktoré ťa majú akože nakopnúť aby si ráno vstal a išiel zase do roboty lebo robiť treba. Tým ktorí však viac rozmýšľajú to nestačí.Aspoň že ten alkohol chutí,niektorým ani to nepomáha
nájdi si niečo čo ťa baví,či už frajerku,kamošou (ale nie takých opijáckych ale na nejaké záľuby denné),skús šport,turistiku,možno nejaký hudobný nástroj,čítanie,barsčo..možno nejaký kurz možno dokonca výšku...to už si vyber sám
čím viac budeš niečo robiť tým skôr to prekonáš...toď môj názor...hlavne nech ti to nezačne byť lahostajné...to že si založil túto diskusiu znamená že ti to ešte nieje jedno a to je dobre!držím palce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
a čo robíš po práci? veď deň má 24 hodín
Veľa ľudí ma varovalo presne pred tým, čo opisuješ Ty... Ale ja som celkom idealista a verím, že ma práca bude napĺňať, rozhodol som sa teda varovania ignorovať. O to väčšie však môže byť moje sklamanie...
Čas ukáže.
za toto ťa tu iba zvozia, asi. každý je predsa spokojný, veď o tom je predsa život.
a tie ľudské sa teraz sakramentsky dlho vychovávajú a vraj sa budú ešte dlhšie
Kde teda hladat zmmysel zivota? Odpoved je jednoduchsia ako by sa mohlo zdat. Zmysel zivota spociva v tom, ze by si mal zachovat svoj rod. Cize by si si mal najst zensku a plodit deti
Zmysel zivota si vsak vies obohatit o mnohe veci. Mozes sa venovat dakemu konicku, mozes sa venovat charite a podobne. To je cela veda, nic zlozite v tom hladat netreba.
a cez víkendy vstanem, poupratujem, a idem von (od nejákej 14:00 do druhej)..a v nedelu učenie..
ani mňa to nenapĺňa, časom si na to zvykneš
Musíš si proste nájsť niečo pre čo sa ti oplatí žiť...nejaký zmysel života ako to tu radi ľudia nazývajú...
A snažiť sa trochu si spestriť ten každodenný stereotyp aby ťa z toho za chvíľu nešlahlo...
Tiež aj práca je dôležitá. Nájsť prácu ktorá ťa relatívne baví je síce tiež ťažšie nájsť. Ale asi najdôležitejšie je nepodliehať tomu a nejako sa zabaviť i keď je jasné že niekedy sa to proste nedá.
Držím palce
..a k téme
práve takého života,že ráno do práce, večer domov, ráno zasa do práce, nijaká iná náplň dňa, len tešiť sa na víkend ako sa trochu pripijem..taký ten typický stereotyp ja NECHCEM! nikdy zažiť.!!
ja si stále vymýšľam nejaké aktivity.. alebo niečo, čo ma robí šťastnou, čo mám rada, s čím som spokojná..a aj keď aj ja mám už nejaký zabehaný stereotyp, vždy sa to dá nejako spestriť
možno potrebuješ len zmeniť lokál, priateľov, nájsť nejaké nové ženy, zažiť niečo dobrodružné..len sa toho neboj, neboj sa odísť z toho stereotypu,lebo ono to stojí za to! a hlavne sa cez víkendy neopíjaj, ale využi ich vo svoj prospech
každý týžden je o tak..nudný život
občas keď sa piatok vydarí, alebo je disko
Kazdopadne chces sluzit u dobreho pana a ja som dobry a dokonca aj pekny
Nuž, aj tam už vkročila moja noha.
Ale, zvykla som si, keď mám ranné a prídem domov, upracem navarím, pozrieme s priateľom dobrý film, alebo len tak kvasíme, počúvame hudbu.
Niekedy vybehnem hneď po robote do mesta s kolegyňou alebo s nejakým kamarátom.
A keď idem na poobedné, je to v podstate rovnaké len to všetko realizujem doobeda.
Cez víkendy zvykneme k môjmu otcovi na samotu, sme často aj s priateľovím synom, pečieme ideme von.... ako kedy čo.
Netreba sa jednoducho zabudnúť a zaspať, žiť len v robote a pre robotu.
alebo dlhšia verzia:
www.zenhabits.net
ak vieš anglicky...
čím viac budeš niečo robiť tým skôr to prekonáš...toď môj názor...hlavne nech ti to nezačne byť lahostajné...to že si založil túto diskusiu znamená že ti to ešte nieje jedno a to je dobre!držím palce