Do komentára môžete napísať, akému pohybu sa venujete (šport/cvičenie/whatever) a ako často.
Tí, ktorí pohybu neprikladáte dôležitosť a nevenujete sa mu, môžete napísať, prečo.
absolútne si neviem predstaviť ako niekto dlhodobo funguje bez aktívneho pohybu. vždy, keď som z nejakého dôvodu nemala čas alebo motiváciu sa hýbať, som bola bez energie, bez života, nervózna a smutná, naopak bezprostredne po nejakej aktivite (a stačí hodinová svižná prechádzka) mi je vždy lepšie, mám chuť niečo robiť, prečistí sa mi hlava a som spokojnejšia.
aktivity, ktorým sa venujem (a aj periodicita, s ktorou sa im venujem) sa dosť menia, ale dlhodobo je to u mňa jóga, dvakrát do týždňa chodím na lekciu do štúdia, dvakrát do týždňa cvičím doma posilňovacie cviky podľa nejakého videa, plus do toho prechádzky, túry, občas nejaký workshop, napríklad minulý mesiac som bola na stojkách a trochu ich trénujem aj doma
najprirodzenejší pohyb pre človeka - chôdza, beh a lezenie. bez pohybu si neviem predstaviť život, pri pohybe sa vyplavujú endorfíny a je to prospešné pre telo aj myseľ
@thunderstorm@dz úplne s vami súhlasím dievčatá, normálne nechápem, ako som takých 10 rokov dozadu mohla byť také couch potato teraz si neviem predstaviť svoj život bez pohybu a žerú ma mrle, keď mám len tak nečinne sedieť doma
tiež u mňa dominuje hlavne chôdza, keď je pekné počasie, chodievam z roboty pešo (je to prechádzka cca na hodinu), cez víkendy tiež chodievame s mužom pravidelne na nejakú dlhšiu prechádzku. a okrem toho každý deň cvičím SM systém lebo skolióza je mrcha
Pre mňa je top priorita cvičenie a posilňovanie. Ale nepohrdnem ani prechádzkou a behom. Sám po dni strávenom doma bez pohybu cítim, že som taký ospalý a malátny.
to comu sa prave venujem sa velmi casto meni... vacsinou je to ale nejaky druh tanca a do toho obcas pilates, alebo jumping, nejake domace cvicenie s vlastnou vahou, prechadzky,...alebo zumba
chodím..denne dám cca do tých 10 000 krokov.. niekedy viac niekedy menej a aspoň raz do týždňa mam jeden taký deň kedy sedím na riti cely čas alebo ležím lebo proste to po celom týždni potrebujem a užijem si to vždy.. označil som stred pretože tak ako považujem na prirodzenejšie pohyb za dôležitý považujem za veľmi dôležité aj odpočinok a kludový režim
Prikladám mu veľkú dôležitosť
ale bohužiaľ necvicim skoro vôbec…
avšak mám v pláne teraz po covide začať fitko, jóga, turistika, tak som zvedavá koľko si na to nájdem času…
inak dnes sa mi strašne nechce, úplne sa mi chce spať, mám svoje dni a prší, tak dúfam že to do hodinky prejde a neporuším hneď druhý deň túto moju "challenge"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Tí, ktorí pohybu neprikladáte dôležitosť a nevenujete sa mu, môžete napísať, prečo.
aktivity, ktorým sa venujem (a aj periodicita, s ktorou sa im venujem) sa dosť menia, ale dlhodobo je to u mňa jóga, dvakrát do týždňa chodím na lekciu do štúdia, dvakrát do týždňa cvičím doma posilňovacie cviky podľa nejakého videa, plus do toho prechádzky, túry, občas nejaký workshop, napríklad minulý mesiac som bola na stojkách a trochu ich trénujem aj doma
ale bohužiaľ necvicim skoro vôbec…
avšak mám v pláne teraz po covide začať fitko, jóga, turistika, tak som zvedavá koľko si na to nájdem času…
Lezenie ? Halo, ved my homo sapiens sapiens nie sme opice
Max raz týždenne: turistika, párová akrobacia, jóga
2x mesačne: Plávanie