Mám 14 rokov a výšku 155cm, oproti mojim rovesníkom je to pomerne nizke cislo. Po rodicoch to urcite nemam, obaja maju optimalnu vysku, a moja 8 rocna sestra ma 142 cm takze je to uz fakt trapne. Mohol by mi niekto poradit ci uz z vlastnych skusenosti ale
U chlapcov to zvykne byť tak, že v 8.-9. ročníku sú ešte krpci a keď prídu na strednú, tak sú z inch žirafy....a pokiaľ tvoji rodičia majú optimálnu výšku, tak zbytočne nestresuj a buď trpezlivý
poviem ti taky pribeh. ked som bol v tvojom veku (a aj trosku skor), tiez som bol nizsi ako vacsina rovesnikov a tiez ma to trapilo. Kamos, ktory bol dovtedy maly (este trochu mensi ako ja) zacal zrazu rychlo rast. A nejak sme sa bavili o tom a mi povedal, ze v mlieku je vitamin D a vapnik a to je dobre na kosti, tak denne pije liter mlieka, ze preto rastie. Tak som zacal pit aj ja. Hovno to pomohlo, akurat som sa zbytocne trapil pitim litra mlieka kazdy den (niezeby som nemal mlieko rad, ale tak liter je liter). Potom o dake 2 roky alebo kolko, proste na zaciatku strednej skoly, som vyrastol aj ja. Proste hormony a take dristy...to sa neda urychlit (mozno sa da, ale urcite by to bolo na trt, taky umely zasah). Prirodzenou cestou - stravou a tak - to podla mna neurychlis. Vela chalanov poznam, co prudsie vyrastli az po skonceni ZŠ, takze bud pokojny a ser na to
Dam ti radu , nemaj stavy z cohokolvek od tvojich rovesnikov , ci su vyssi , chudsi , tucnejsi , mudrejsi.
A druha rada zmier sa s tym ze vyrasties iba casom .
Mozes si natankovať do seba rastove hormony ale ked budes mat taku srandu co sa vola gigantizmus , ze jedno ucho budes mat 2krat vacsie ako druhe tak to olutujes.
tak tak na zakladnej bolo vela bab vyssich ako chalani , ale teraz sa na nas divaju zdola cize , podla mna este vyrasties , ja mam napr. na chrbte strie co som na konci zakladnej presiel na ultra rychly rezim rastu
nemáš sa na čo sťažovať, ja mám 16 rokov a mám 153 cm ... a aj tak podľa mňa nie je pekné keď je niekto vysoký...pripadá mi to také nemotorné a keďže si chalan, narastieš ešte naisto, to sa neboj, mala som spolužiaka ktorý bol vždy vysoký ako ja, a v 9. triede bol odo mňa odrazu vyšší o hlavu...strašne rýchlo vtedy narástol....
poznám takých a keď už boli v takom treťom ročníku na strednej tak sa z nich stali žirafy a inak keby si nevyrástol nič to. Nemôžu byť všetci vysokí. Ale určite ešte vyrastieš
ja som mal v 14stich 145 cm !!!! .......rýchlejšie som začal rásť až v 15stich a teraz mám 16 a zas sa mi to nejak spomalilo :/ teraz mám 165 cm .... za 2 roky som vyrástol 20 cm, a tom mám mamu 150 cm a oca 165 cm .... ked hovoriš že mmaš rodičov normalnej vyšky tak čoho sa bojiš ...
Caute mozem sa spytat ci sa da rast nejako zkazit/stopnut? pocul som ze ak svoje telo premahate napr. posilovanim tak prestanete rast alebo alkoholom a takymi vecami ... je to pravda?
@kubeco presne tak ...odporúčam v neskoršom veku teda keď už sú rastové štrbiny uzatvorené .... a k hlavnej veci..vyrastieš v poho len treba byť trpezlivý a začať robiť niečo so sebou ,napr. pohyb.aktivity ako boli už spomenuté,zdravá strava a hlavne aj optimálny spánok ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
A druha rada zmier sa s tym ze vyrasties iba casom .
Mozes si natankovať do seba rastove hormony ale ked budes mat taku srandu co sa vola gigantizmus , ze jedno ucho budes mat 2krat vacsie ako druhe tak to olutujes.
Čo je malé, to je zlaté!
Nieje všetko zlato čo sa blyští