Potrebovala by som radu, ako získať v triede rešpekt... nie žeby som ho nemala... ale dvaja chalani mi nedajú pokoj... asi ich veľmi baví ma trápiť.. a to myslím tak, že do mňa stále zapárajú... bijeme sa a tak... a nezačnite s tým, že je to láska... vyst
@4 polka triedy im vysvetluje ze su debili ked sa tak správaju ze su jak deti.. ibaze oni su fakt.. ked im to povies ..tak to povedia oni na teba.. " joj boze kedy uz dospejes" a pod. ja to poznam keĎže som spoluziacka estrelli
@0 Problem s tymi dvoma spoluziakmi by som riesil dohovorom. Musis im jasne a s plnou vaznostou vysvetlit, ze ti ich spravanie prekaza a chces aby prestali. Aj ked su to este v podstate deti, je potrebne aby si uvedomili, ze vsetko ma hranice. Ak by ta nebrali vazne, kludne im pohroz, ze ich spravanie uz hranici so sikanou a ze nemas problem sa postazovat u autorit - triedna ucitelka, riaditelka. Sikana je dnes brana obzvlast vazne, ak je teda ohlasena a ak by im hrozilo vylucenie zo skoly, tak si to hadam rozmyslia.
Tu je vsak dolezite, aby si aj ty stala za slovom. To znamena, ze ak daju pokoj oni tebe, nechaj ich na pokoji aj ty. Neprovokovuj ich, nevyvolavaj hadky ani nic podobne, vyhovorky typu ze si to myslela zo srandy tu neplatia.
Spoluziakov, ktori si robia srandu kvoli dedine, v ktorej byvas tak tych pokojne ignoruj. Aj ked sa to zda byt tazke, da sa to a je to dobre skola do buducna. Tiez som to mal podobne, ale zvladlo sa to. Casom si uvedomia, ze to co robia je absolutna hlupost a ubohost. To kde si sa narodila a kde byvas nevies nijak ovplyvnit ( teda urcite nie ako dieta ) a urcite sa kvoli tomu netrap.
to mi robili v 7 rocniku spoluziaci, ze mi bezne tolko vlasov vytrhali atd. hrozne to bolo...samozrejme ucitelky ze ich nemam provokovat, aj ked som nic nerobila...ten chalan bol tusim nejak psychicky labilny clovek :..uz k nam nastastie nechodi...spoluziaci boli tiez taki, ale teraz aj ked podjebuju, tak ked im poviem vazne, ze uz mi lezu na nervy, tak su v zrazu normalni, az velmi mili ..
@6 hej to poznám my máme takých istých spolužiakov... len mne na šťastie nerobia nič iba ostatným spolužiačkám... ale tak keďže moji spolužiaci majú 14-16 tak sa nečudujem... avšak vaši spolužiaci.... neviem no .. fakt asi rozhovor ..
Bola som v dosť podobnej situácií. Dokonca dvakrát. Prvýkrát skupinka spolužiakov dosiahla pubertu a podľa toho aj vyzeralo ich správanie. Chvíľami to bolo dosť deptajúce, našťastie ich asi osvietilo alebo čo a dnes ich beriem ako tú lepšiu polovicu chalanov z mojej bývalej triedy. Druhýkrát to boli traja spolužiaci, ktorí ma považovali za vhodný objekt na riešenie si svojich komplexov - viacmenej sa dá povedať že po varovaní od triednej to obmedzili a keď z ich trojčlennej partie jeden prestúpil na inú školu (prečo to urobil v maturitnom ročníku dodnes nikto z nás nechápe) tak s tým prestali úplne. Či dospeli, alebo len potrebovali "silu troch" na tieto somariny, netuším.
Takisto som jeden čas mala problém že si robili srandu z môjho priezviska. Vďaka mojej flegmatickej povahe - posledných niekoľko rokov ak ma niekto osloví "Mesko" viem že to nemá byť urážka, alebo narážka na moje priezvisko, ale úplne vážne myslená prezývka ktorou ma voláva už aj bývalá triedna a kamarátky.
Takže niekedy to časom prejde samé, niekedy je lepšie využiť "vyššiu moc" v podobe triednej/triedneho. A konkrétne tebe odporúčam, aby si do nich nerýpala ani keď máš náladu... Inak s tým neprestanú...
zijes na dedine? kup si pitbula, alebo starforda ci ako sa to nazyva, zevraj to vyzera tak podobne a mozes mat tak aj respekt. vsak kto si do teba len tak skoci
No ignorovanie moc nepomoze si mylslim. Niekoho to este raz rozhadze.
Mas frajera? Zavolaj a povedz mu stale mi nedaju pokoj prosim ta prid do skoly. Mozno im zredne mozno nie. Nemas dakeho kamarata? Nech ti on radsej zavola a pomoze ti. Nech sa hra na velkeho sefa on nech nedovoli aby mu oni tykali ked budu komunikovat cez neho. vsak vsetko sa da zahrat. Vacsinou chlapci pustia do gati ked sa spomenie policia sudne spory Lebo toto je uz obtazovanie a to je uz nieco ine. Proste by to bola len taka hra pre vas. Ale oni by si mysleli ze to je naozaj. Nenapada ma nic ine a mozno to bola blba rada ale mozno to vyde .
Ale cusat a ignorovat je dost tazke poznam to a viem, ze to nepomoze.
akoze sorry ale fakt si nemyslim ze rozumne dohovaranie by takymto chalanom pomohlo, prste fakt jak niekto povedal taku mu daj do guli ze...xDno nie, teda aj to moze byt, ale fakt bud ich ignoruj alebo ich zacnite najviac strapnovat ked hovoris ze nie si jedina co ich nema v laske...daj im najavo ze ti nesiahaju ani po paty...snad prestanu...
mala bi si im povedat ze ti to vadi a ked neprestanu tak daj jednemu z nich poriadnu facku. ich treba poriadne nastrasit nech sa boja kolko maju rokov ??
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
ak to nejde vyriesit medzi vami, skus sa stazovat u triednej/ho. Nemas kamaratov,ktori by sa ta zastali? Ci som nepochopila danu vec?
Na ten druhy dotaz tazko poradit, vymysli si na nich aj Ty nejako srandu
@4 polka triedy im vysvetluje ze su debili ked sa tak správaju ze su jak deti.. ibaze oni su fakt.. ked im to povies ..tak to povedia oni na teba.. " joj boze kedy uz dospejes" a pod. ja to poznam keĎže som spoluziacka estrelli
Tu je vsak dolezite, aby si aj ty stala za slovom. To znamena, ze ak daju pokoj oni tebe, nechaj ich na pokoji aj ty. Neprovokovuj ich, nevyvolavaj hadky ani nic podobne, vyhovorky typu ze si to myslela zo srandy tu neplatia.
Spoluziakov, ktori si robia srandu kvoli dedine, v ktorej byvas tak tych pokojne ignoruj. Aj ked sa to zda byt tazke, da sa to a je to dobre skola do buducna. Tiez som to mal podobne, ale zvladlo sa to. Casom si uvedomia, ze to co robia je absolutna hlupost a ubohost. To kde si sa narodila a kde byvas nevies nijak ovplyvnit ( teda urcite nie ako dieta ) a urcite sa kvoli tomu netrap.
Drzim ti palce, nech to zvladnes
no na mna tie tvoje ignoracie neplatia =P
Takisto som jeden čas mala problém že si robili srandu z môjho priezviska. Vďaka mojej flegmatickej povahe - posledných niekoľko rokov ak ma niekto osloví "Mesko" viem že to nemá byť urážka, alebo narážka na moje priezvisko, ale úplne vážne myslená prezývka ktorou ma voláva už aj bývalá triedna a kamarátky.
Takže niekedy to časom prejde samé, niekedy je lepšie využiť "vyššiu moc" v podobe triednej/triedneho. A konkrétne tebe odporúčam, aby si do nich nerýpala ani keď máš náladu... Inak s tým neprestanú...
No ignorovanie moc nepomoze si mylslim. Niekoho to este raz rozhadze.
Mas frajera? Zavolaj a povedz mu stale mi nedaju pokoj prosim ta prid do skoly. Mozno im zredne mozno nie. Nemas dakeho kamarata? Nech ti on radsej zavola a pomoze ti. Nech sa hra na velkeho sefa on nech nedovoli aby mu oni tykali ked budu komunikovat cez neho. vsak vsetko sa da zahrat. Vacsinou chlapci pustia do gati ked sa spomenie policia sudne spory Lebo toto je uz obtazovanie a to je uz nieco ine. Proste by to bola len taka hra pre vas. Ale oni by si mysleli ze to je naozaj. Nenapada ma nic ine a mozno to bola blba rada ale mozno to vyde .
Ale cusat a ignorovat je dost tazke poznam to a viem, ze to nepomoze.