* prihlasovacie meno je číslo preukazu študenta (na preukaze študenta pod fotografiou), nie číslo ISIC licencie. Študenti 1. ročníka bakalárskeho štúdia, ktorí ešte nemajú preukaz študenta majú konto vygenerované ako Priezvisko.Meno.Skupina - musíte dodržať diakritiku, veľké a malé písmená a hlavne zadať správny názov svojej skupiny.
Príklad:
1819767890 je číslo preukazu študenta a zároveň prihlasovacie meno
Hraško.Janko.1.boFI je konto študenta bez preukazu
S 142 506 005 835 je číslo ISIC licencie
* prihlasovacie heslo je rodné číslo študenta bez lomítka
Príklad:
8411297766 je rodné číslo a zároveň prihlasovacie heslo
citujem zo stránky: "Upozorňujeme, že od 1. septembra 2009 Univerzita Komenského zavádza nový Akademický informačný systém, v ktorom sa bude realizovať zápis na akademický rok 2009/2010. Všetci súčasní študenti dostanú poštou list s prihlasovacími údajmi do nového systému. "
Ten list mi už prišiel, otvárala som ho s roztrasenými rukami, lebo už som očakávala nejakú desivú správu typu že ma vyhadzujú zo školy, lebo som stále nedala na kontrolu index
A potom nastal (príjemný) šok, že UK zavádza nový elektronický systém
Ja skôr očakávam, že už nebudem musieť posledný mesiac behať po škole a zháňať zápisy od vyučujúcich do indexu...
(Momentálne môj index už takmer dva mesiace leží v jednej kancelárií a čaká, kedy sa potrebná vyučujúca dostaví do školy a podpíše mi ho, aby som ho ja mohla odniesť na študijné a dostať vynadané od tiet že som debil a že som ho tam mala zaniesť už dávno... Takže dúfam že tomuto sa vďaka tomu systému vyhnem...)
A rady na študijnom bývajú aj tak, takže... (ešte sa možno skrátia o tých zopár ľudí, ktorým to pôjde ako má...)
@galinka my indexy odovzdávať nemusíme, u nás na katedre sa to riadi tým, čo je v systéme, ale vzhľadom na to, že známku z testu, ktorý som písala 4.5., som dostala až po Pohode, ju v systéme zapísanú nemám. a tým pádom si neviem vybaviť intrák a nie som si istá, či mám dosť kreditov.
@transplantovana Prečo my musíme riešiť takéto šibnutosti? A napríklad bývalá spolužiačka ešte čas od času chodí po skúškach... a nerieši neodovzdaný index alebo nezapísanú známku...
ja nestresujem.. iba som si chcela pozrieť aké predmety budem mať k dispozícii na vybratie nemôžem byť zvedavá dopredu? lepšie si to teraz pozrieť, porozmýšľať ako na zápise panikárčiť
@janu Tie predmety si môžeš nájsť niekde na stránke... (neviem presne ktorú fakultu myslíš, ale naša fakulta má na stránke originál zoznam predmetov aj s podmienkami výberu predmetov pre každý odbor Dokonca tuším pred nástupom do prvého ročníka mi ten zoznam aj posielali s oznámením o prijatí... )
@naty009 Aplikovaná informatika Tak držím palce nech sa ti na matfyze páči (ešte je možné že sa aj na niektorých predmetoch stretneme, lebo tento rok budem naháňať chýbajúce kredity a vidím to aj na využívanie jednoduchších predmetov za viac kreditov z iných odborov.. šťastie že sa niečo také dá )
@galinka dik, ja inak absolutne nerozumiem kreditom, zapisu a predmetom ktore si mam vybrat hlavne som si ten ucitelsky dala ze keby naaahodou,a teraz som rada ze aspon ten mam ale i tak neviem ci mi to pojde...mam pocit ze som za 2 mesiace zabudla uplne vsetko kompletne...
@naty009 Z toho si nič nerob, prvý semester je aj tak väčšinou viac-menej opakovanie strednej školy
A ten zvyšok nie je tak problematický - má povinné predmety, povinne voliteľné a voliteľné - povinné musíš urobiť, z povinne voliteľných si musíš vybrať podľa konkrétnych kritérií (tam to je pri každom odbore inak) a z voliteľných si vyberáš ako len chceš...
Na zápise si len určíš, ktoré predmety chceš absolvovať v daný rok a kredity dostávaš za každý urobený predmet (za každý predmet inak) a musíš ich mať určitý počet - to sa kontroluje po prvom semestri a potom vždy na konci roka. Plus musíš mať 180 kreditov aby si mohla robiť štátnice na bakalára.
@galinka no super.. to bude zmatok...uz teraz nerozumiem...ale idem za znamym, ktory tam teraz robi doktorantske, tak on bude vediet mi to pokojne a vela vela krat vysvetlit
Sisska - chcela som ťa len upokojiť s tým rozvrhom, ja tiež idem teraz do prváku na FIF UK anglina švédština a rozvrh sa dá pozrieť, ja som si ten kód dala dokopy je to 1bpAnSv a rozvrh ti vyhodí. Myslím, že tie nové prihlasovacie údaje prídu len "súčasným" študentom teda nie novoprijatym, dnes som na stranke fif UK v novinkách našla, že zápisy predmetov sa prvákov netýkajú takže NO STRESS
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Prihlasovacie údaje sú definované nasledovne:
* prihlasovacie meno je číslo preukazu študenta (na preukaze študenta pod fotografiou), nie číslo ISIC licencie. Študenti 1. ročníka bakalárskeho štúdia, ktorí ešte nemajú preukaz študenta majú konto vygenerované ako Priezvisko.Meno.Skupina - musíte dodržať diakritiku, veľké a malé písmená a hlavne zadať správny názov svojej skupiny.
Príklad:
1819767890 je číslo preukazu študenta a zároveň prihlasovacie meno
Hraško.Janko.1.boFI je konto študenta bez preukazu
S 142 506 005 835 je číslo ISIC licencie
* prihlasovacie heslo je rodné číslo študenta bez lomítka
Príklad:
8411297766 je rodné číslo a zároveň prihlasovacie heslo
toto si nečítala?=D
budeme mať nový AIS. fungovať bude od 1.9., takže žiadne strachy ani nič, prídu ti domov papiere s prihlasovacími údajmi. veď to tam je napísané.
v papieroch budeš mať úúúplne všetko.
mňa len stále trápi, prečo som ja takto nestresovala už pred začatím školy.
A potom nastal (príjemný) šok, že UK zavádza nový elektronický systém
(Momentálne môj index už takmer dva mesiace leží v jednej kancelárií a čaká, kedy sa potrebná vyučujúca dostaví do školy a podpíše mi ho, aby som ho ja mohla odniesť na študijné a dostať vynadané od tiet že som debil a že som ho tam mala zaniesť už dávno... Takže dúfam že tomuto sa vďaka tomu systému vyhnem...)
A rady na študijnom bývajú aj tak, takže... (ešte sa možno skrátia o tých zopár ľudí, ktorým to pôjde ako má...)
lúúúbme našu školu
Ale inak áno, máme skvelú školu
a inak, ďakujem
inu, aký býva väčšinou plný počet kreditov?
@janu Je to síce z minulého roku, ale väčšinou sa tie veci nezvyknú meniť... A my to máme na stránke v takej slušnejšej tabuľkovej forme...
» zapis.fphil.uniba.sk/?list=knizka...
A skús to priebežne sledovať, oni by to minimálne začiatkom septembra mali aktualizovať...
@naty009 Aplikovaná informatika Tak držím palce nech sa ti na matfyze páči (ešte je možné že sa aj na niektorých predmetoch stretneme, lebo tento rok budem naháňať chýbajúce kredity a vidím to aj na využívanie jednoduchších predmetov za viac kreditov z iných odborov.. šťastie že sa niečo také dá )
A ten zvyšok nie je tak problematický - má povinné predmety, povinne voliteľné a voliteľné - povinné musíš urobiť, z povinne voliteľných si musíš vybrať podľa konkrétnych kritérií (tam to je pri každom odbore inak) a z voliteľných si vyberáš ako len chceš...
Na zápise si len určíš, ktoré predmety chceš absolvovať v daný rok a kredity dostávaš za každý urobený predmet (za každý predmet inak) a musíš ich mať určitý počet - to sa kontroluje po prvom semestri a potom vždy na konci roka. Plus musíš mať 180 kreditov aby si mohla robiť štátnice na bakalára.
ak by si to chcel niekto overit tak tu je link:
» www.fphil.uniba.sk/index.php?id=21...
a rozvrh na AJ ŠV:
» zapis.fphil.uniba.sk/?list=rozvrh&am...