Jiří Toman - Ako správne hovoriť
Na základe názvu som si myslel, že to bude o tom, ako správne hovoriť. Keď som sa pustil do čítania, tak som zistil, že je to naozaj o tom, ako správne hovoriť. Teraz som na 141. strane a ešte stále sa tam píše, ako správne hovoriť!
Lovecraftove spisy 4 - výborné až priemerné v závislosti od poviedky/novely
Nebezpečné ženy - detto
LotR - Two Towers - fajné
Kvítek karmínový a bílý - ušľachtilá nuda, ktorú neviem dokončiť už takmer rok
@delica je ten mistborn dobry? zacala som citat jednotku, po 30 stranach toho, ze som nevedela co som, kto som, kde som a co sa deje som to vzdala tak chcem vediet, ci sa mam prinutit pokracovat...
Stephen Hawking - Vesmír v orechovej škrupinke
noo už som ju dočítala a občas mi to prišlo ako len dohady, niektoré veci akoby mimo reality, lenže tak to asi má byť Stručná história času sa mi asi páčila viac
Prakticky nič, keď už, tak Kastu Metabarónov. @hnisavica Ktoré sa ti páčia? Lebo ja som to tiež čítal, tá časť je vraj najlepšia, ale všetky bez výnimky sa mi zdali príšerne nudné a rovnaké.
@staphylococcus áno áno! ježiš čítaj dalej! je to úžasné! 30strán je hrozne málo... a potom dvojku a trojku! hrozne epic trilógia, ešte po polroku od dočítania stále myslím na osudy hlavných hrdinov a ten koniec
1. Śrīmad-Bhāgavatam - to tvorí ale viac kníh, momentálne som na 5. speve a 2. kapitole...prekonáva moje očakávanie
2. Mahábhárata - tiež prekonáva moje očakávania
@ygor áno, je teda tá 4ka nie je ani zďaleka tak super ako 1,2,3 ale ono je to taký kratší milý príbeh, tak je to logické. A keď sme sa tu zišli, nevieš, kedy majú preložiť a vydať shadow of self v češtine?
@ygor ach, tak ja budem asi čakať. Alebo skúsim angličtinu raz. No ešte som 4ku nedočítala, ale tak nemyslím, že ma ešte niečo prekvapí a splynie do epického celku. Avšak nové kovy a twinborni sú super... a Wax je dosť sexy . Ale zvedavá som na shadows, vraj je to kúsok lepšie a vraj to rozvíja Steris (som zvedavá na tú bloncku)
@delica Miles bol podla mna top.... a Wayne, lebo Wayne mal klobúk.
Ja som bol veľmi milo prekvapený že to má pokračovanie, lebo som bol dlho v tom, že už je to uzavretá vec a nebude to pokračovať.
zivotopisny roman o antoinette a pred par dnami som docitala zivotopis edith piaf a bolo to uzasne, len vela tych chlapov, trochu som sa medzi nimi stracala
@antifunebracka Naozaj veľké množstvo príbehov je podpriemerných až priemerných - Hrobka bola podľa mňa až na Nyarlathotepa, ktorý sa mi zdal famózny, úplne strašná a potom sa to len pozvoľna zlepšuje, v tých neskorších sa mi ale niektoré už páčili, niektoré dokonca veľmi. Napr. Pickmanův model, aj Volání Cthulhu, potom Šepot v temnotách (tá atmosféra vermontských kopcov bola úplne top aj napriek takému tomu pomerne smiešnemu sci-fi námetu, ktorý vraj bol ale na svoju dobu dosť novátorský) a najviac zatiaľ asi Stín nad Innsmouthem. Veľmi ma sklamalo V horách šílenství, ktoré ľudia vyzdvihujú ako jeho masterpiece a pritom to bolo zdĺhavé, NESKUTOČNE detailné do tej miery, že to zabilo podľa mňa celý ten feeling of mystery a vlastne to vrchovatou mierou trpelo všeobecne všetkými tými neduhmi Lovecrafta, ako rozvláčnosť a neustále opakovanie, ako je niečo neopísateľné/nepochopiteľné etc. Ono uňho je ten prehnane ornamentálny štýl prítomný asi všade a preto sa mi to aj tak pomaly číta (tie spisy už dávam cca rok), ale to, či sa mi príbeh páči alebo nepáči, stojí aj padá na tom, či dokáže tá atmosféra prebiť všetky tie remeselné nedostatky asi.
@delica ech...tak snad sa prekonam myslim ze mojim hlavnym problemom je skor averzia k cloveku, ktory mi ju pozical inac ono sa to aj po slovensky vola mistborn??? lebo som rozmyslala ze ako to prelozili...
Inac este k teme - Dunu, asi 3 diely naraz, myslim si o nich to, co vzdy, ze Frank Herbert bol genius a ze keby mam cas, tak by som ich citala vsetky stale dokola aspon 20 rokov vkuse, spominaneho Mstborna a Romea a Juliu v originali.
Som teraz (pred dvoma týždňami) dočítala Braandon Sanderson-Ritmatik (nemôžem sa dočkať The Aztlanian), chystám sa začať aj jeho ostatné knihy, ale to neskôr. Teraz čítam Matthew Skelton-Endymion Spring (už som to raz čítala a sa mi strašne lúbil ten príbeh, ktorý je žiaľ trochu omáčkovo písaný a dal by sa nejak doladiť, ale tým by stratil to prepojenie medzi autorom a knihou samotnou). A potom asi zájdem do Panta Rhei pokukať čo majú, kuknúť to v knižnici, a keď ma ten obsah úplne zaujme tak si nejakí knihu aj kúpim. Ale s tým moc nerátam, radšej nájdem niečo predsa len v knižnici (aj keď som ju už prehladala).
@hnisavica Úplne súhlasím, podľa mňa HPL je veľmi preceňovaný, veď stále len píše o neopísateľnej kozmickej hrôze a prakticky úplne bez priamej reči, Všetky jeho príbehy sú len opisy, čo totálne zabíja akúkoľvek dynamiku a napätie. V horách šialenstva som čítal už pred vyše 10 rokmi v rovnomennej zbierke takže tu som ju teraz preskočil a pamätám sa, ako príšerne ma to nudilo Tieň nad Innsmouthom mal ešte akú-takú atmosféru, ale inak nič, 0 bodov úplne. Ten štýl je skrátka zastaraný. Po tom som čítal zbierku Výstrahy zvedavcom od M. R. Jamesa a hoci to bol prakticky jeho súčasník, písal o dosť akčnejšie (aj keď tiež ma nijak zvlášť nevystrašil).
Seržant z bratrstva neohrožených
Vzpomínky na slavnou americkou 101.výsadkovou divizi
Don Malarkey, Bob Welcha a chystám sa na Velitela od Richarda Wintersa a Cole C. Kingseeda
sapkowski zaklinac. Som na poslednej knihe. Ocakavanie som nemal, avsak potesilo ma, ze to je tak dobre ako v hre, pribeh je dlhy, popis hlavnych postav a ich vnutorne zmyslanie, fungovanie magie a vselihake poucky, pesnicky, detaily o heraldike, miestach, skvele zapletky, je to skor rozpravka s magiou ako fantasy trhak, lebo hlavne postavy nezomieraju, skor vela vedlajsich, ktore su tiez dobre opisovane
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
Fight club
A potom idem na Sienkiewiczovu trilógiu.
Na základe názvu som si myslel, že to bude o tom, ako správne hovoriť. Keď som sa pustil do čítania, tak som zistil, že je to naozaj o tom, ako správne hovoriť. Teraz som na 141. strane a ešte stále sa tam píše, ako správne hovoriť!
Pavel Hirax Baričák - Šlabikár šťastia II
Nebezpečné ženy - detto
LotR - Two Towers - fajné
Kvítek karmínový a bílý - ušľachtilá nuda, ktorú neviem dokončiť už takmer rok
noo už som ju dočítala a občas mi to prišlo ako len dohady, niektoré veci akoby mimo reality, lenže tak to asi má byť Stručná história času sa mi asi páčila viac
@hnisavica Ktoré sa ti páčia? Lebo ja som to tiež čítal, tá časť je vraj najlepšia, ale všetky bez výnimky sa mi zdali príšerne nudné a rovnaké.
ionescovu hru plesiva spevacka
mat alebo byt od fromma
laska a vola od maya
cervena kniha od junga
cez rieku a pod stromy od hemigwaya
2. Mahábhárata - tiež prekonáva moje očakávania
A mne sa paradoxne 4ka tým, ako je krátka páčila viac.
Ja som bol veľmi milo prekvapený že to má pokračovanie, lebo som bol dlho v tom, že už je to uzavretá vec a nebude to pokračovať.
plus mám rozčítaných pár komiksov
Keď slony plačú (O emocionálnom a citovom živote zvierat)
momentálne seth godin - Fialová krava
Vzpomínky na slavnou americkou 101.výsadkovou divizi
Don Malarkey, Bob Welcha a chystám sa na Velitela od Richarda Wintersa a Cole C. Kingseeda