Ahojte. Ako tu pozerám, tak mnoho ľudí tu píše, že chodia do roboty a majú toho veľa, ale nikto nenapíše, že akú má prácu. Takže akú máte prácu? A tí čo ešte študujú- Čím chcete byť? Alebo čím budete, ak už máte v tom jasno?
grafik, programator, animator, manažer, obchodnik, podnikatel, trader, teraz sa chystam do vzdelavacej oblasti, a o rok si chcem otvoriť vlastnu kaviaren v meste ...mňa všetko tak baví, a neviem si pomôcť, ja si ani neviem predstaviť žeby som jednu a tu istu prácu robil minimalne ďalších 40 rokov :o)
@patrixo co je na tom take lol? Ved tuto je super lebo sa naucim strasne vela, a potom si to know how vezmem niekde, kde mi za to zaplatia niekolkonasobne viac to je vsetko premysleme
Aktuálne mám dobrú prácu, v podstate som spokojná ale chcem ísť pracovať na colnicu do kancelárie a tam si spokojne dožiť život
Alebo varianta B je mať vlastný biznis, ktorý v podstate už aj rozbieham
@foxie velmi ťažko odpovedať, niekedy sa darí a niekedy nie, ak sa mi v jednej oblasti zadarí a som spokojný tak sa púšťam do inej, tam, kde ma to baví a kde vidím výzvu
Profesionálny vojak...zatiaľ spokojnosť, no v budúcnosti ešte nemám jasno...možno, že povýšenie a funkcia ostreľovač..a čo sa týka inej práce, tak najskôr osobná ochranka...no tam mi treba nejaké tie kurzy, ktoré si plánujem spraviť...a možno budem chcieť zdvihnúť kotvy a skončím v nejakej exotickej krajine ako som vždy chcel ked som bol malý ...no a v tomto prípade žiaľ konkrétnu predstavu o práci nemám
rozhlasovy prenosovy technik. Nebavi ma to, nuda ale zase sa nenarobim nejak extra. Ale chcel by som nieco co by ma bavilo, naplnalo a zaroven aj dobre platené. Ale vsetko je lepsie platené ako to co mam.
visual merchandiser orientovaný na interiérový dizajn a home furnishing.
ono visual merchandising sa v našich končinách moc nepozná, ale je to taká dizajnová fajn vec spojená s psychológiou nákupu. začal to ešte kedysi Andy Warhol
učím sa desne veľa každý deň, je to fakt zameranie, v ktorom treba mať veľmi obsiahle vedomosti vo veľmi úzkej oblasti.
ale pomedzi to sa vraciam k písaniu a foteniu.
kým mám kreatívnu prácu, som spokojná.
nehovoriac o tom, že som vo firme, v ktorej som proste chcela byť a už tomu bude rok :3
@Hoperpohroma ved niečo šikovne nadizajnuj, alebo naprogramuj, dáš predavať na internete a jedine vo vyplatne dni ti bude stačiť vstať aby si si voľačo mohla kupiť, napr. Nove obliečky!
Moja dream hob je byť on my own nezávislé žijúca.... Čiže si zrobit earthship a bio farmu okolo....alebo viac zavysle a spoločnosťou okresany nápad je mať vlastný vegan/otvorenyumeleckypriestor podnik.... Ale keďže sa mi ešte nejak nechce teraz usadzat tak som práve hajzelbaba spojená s tlmočníkom a predtým cukrárka a taq .D
Ako každá kreatívna práca ktorá dokáže skĺbiť viac zameraní je pre mňa ako multipotencionalistu super .) hlavne ma desí fakt mať jednu prácu zameranú na istý obsah úkonov na celý život... Brrrr.... A ešte som aj nádejný budúci študent v úplne inej oblasti ako som sa orientovala predtým (ale to neznamená že sa jej nevenujem...napr. Práve sa učím ruské slovíčka .D)
ťažko manuálne makám v anglickom Tesco sklade a čo chcem aby zo mňa bolo? je mi to jedno, kedže som mala veľa snov a žiaden nedopadol tak jebem na to, niekto musí makať manuálne
ja chcem programatorsky freelancovat ako doteraz, len s tym, ze by potesilo, keby som tym konecne zacal zarabat nejake relevantne prachy. lebo za tie sprostosti, ktore zatial dokazem spravit, az tak dobre neplatia ucit sa, ucit sa, ucit sa...ale pomalicky to ide, uz coskoro to bude tak ako ma byt. neskor chcem rozbehnut nieco vlastne, ale to je este dost daleka buducnost.
a ci ma to bavi velmi zavisi od konkretneho zadania. absolutne ne-na-vi-dim jednoduche prezentacne weby, lebo robit nieco take je nehorazna nuda, nehovoriac o tom, ze to moje znalosti/schopnosti/whatever nikde neposunie a okrem toho, nemam absolutne ziadne graficke citenie. nech zije bootstrap. ale prachy su prachy a ked taka praca pride, tak to spravim. spokojny budem vtedy, ked pride takato praca a ja to budem moct poslat do pice, lebo budem mat dost penazi z normalnych zakazok
@sisi092 je dobre, že sme realisti
už sa s tým začínam viac a viac zmierovať už nie som chudobný študent, ale konečne pracujúci človek, čo má peniaze aj na niečo iné ako je ryža a mrkva na večeru
Neskôr keď sa vrátim na Slovensko by bolo fajn robiť v nejakom obchode, ktorého obsah by ma aj zaujímal, napr čaje, kozmetika, bio a tak podobne
@alysia a to si sa všetkého vzdala a šla si makať do tesco skladu? Akože neodsudzujem, len takéto zmýšľanie mi teda nie je blízke. Tiež by ma zaujímalo čo stálo za tvojím rozhodnutim.
Chcem byť lekár, asi ortopéd. Ďalej chcem ešte navštíviť kurzy alternatívnej medicíny a pocestovať Čínu kde by som sa tiež naučil niečo z medicíny. A nakoniec ak mi to vyjde tak si chcem spraviť obchod len s prírodnými "Vecami"... Myslím tým ovocie, zeleninu a rôzne doplňky napr. Vitamin C atď...
@willbebetter vzdala ako vzdala no po 4,5 rokoch v Brne, kedy som sa hrala na študentku ( hovorím hrala, lebo som nedokončila ani jedno Bc. ) som nedala počas zimného skúškového jednu skúšku, čo som opakovala... všetky ostatné hej, len táto posledná krásna úžasná mi nevyšla no čo už, aj tak už som z tej školy bola tak psychicky naprd, v strese stále, že je to takto asi lepšie.
Ja neviem, čo je lepšie, či sa stále preceňovať ( ako ja predtým) alebo podceňovať ( ako ja teraz ) Proste, nemôže každý robiť super robotku, ktorá ho baví a je to fajné pre neho. Niekto musí aj makať manuálne. Takto prídem do roboty, odrobím si, idem domov a mám pokoj a nie že idem do školy, po ceste do školy ešte opakujem slovíčka, zo školy na brigádu a večer sa ešte učiť a robiť úlohy, no popiči život
ako trocha ma deptajú tie foto bakalárov a magistrov na FB, že je teraz každý, ale čo už no
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
Len pár týždňov som vodič, ale mňa to taaak strašne baví...
Alebo varianta B je mať vlastný biznis, ktorý v podstate už aj rozbieham
To je moje vysnívané povolanie! Už tretí deň ma to drží!
@Mayky.m aby si neskončil náhodou ako SBS-kár v Tescu
ono visual merchandising sa v našich končinách moc nepozná, ale je to taká dizajnová fajn vec spojená s psychológiou nákupu. začal to ešte kedysi Andy Warhol
učím sa desne veľa každý deň, je to fakt zameranie, v ktorom treba mať veľmi obsiahle vedomosti vo veľmi úzkej oblasti.
ale pomedzi to sa vraciam k písaniu a foteniu.
kým mám kreatívnu prácu, som spokojná.
nehovoriac o tom, že som vo firme, v ktorej som proste chcela byť a už tomu bude rok :3
@Foxie prideš do Košíc na kávu?
@Hoperpohroma ved niečo šikovne nadizajnuj, alebo naprogramuj, dáš predavať na internete a jedine vo vyplatne dni ti bude stačiť vstať aby si si voľačo mohla kupiť, napr. Nove obliečky!
Ako každá kreatívna práca ktorá dokáže skĺbiť viac zameraní je pre mňa ako multipotencionalistu super .) hlavne ma desí fakt mať jednu prácu zameranú na istý obsah úkonov na celý život... Brrrr.... A ešte som aj nádejný budúci študent v úplne inej oblasti ako som sa orientovala predtým (ale to neznamená že sa jej nevenujem...napr. Práve sa učím ruské slovíčka .D)
už sa s tým začínam viac a viac zmierovať už nie som chudobný študent, ale konečne pracujúci človek, čo má peniaze aj na niečo iné ako je ryža a mrkva na večeru
Neskôr keď sa vrátim na Slovensko by bolo fajn robiť v nejakom obchode, ktorého obsah by ma aj zaujímal, napr čaje, kozmetika, bio a tak podobne
aky si mala sny ?
ake ?
Ja neviem, čo je lepšie, či sa stále preceňovať ( ako ja predtým) alebo podceňovať ( ako ja teraz ) Proste, nemôže každý robiť super robotku, ktorá ho baví a je to fajné pre neho. Niekto musí aj makať manuálne. Takto prídem do roboty, odrobím si, idem domov a mám pokoj a nie že idem do školy, po ceste do školy ešte opakujem slovíčka, zo školy na brigádu a večer sa ešte učiť a robiť úlohy, no popiči život
ako trocha ma deptajú tie foto bakalárov a magistrov na FB, že je teraz každý, ale čo už no
Docentka a psychoanalyticka budem