neviem sa rozhodnut medzi tym, ze aky chcete plat (lebo to ma ale totalne vytaca toto vyjednavanie) a chcete sa nieco opytat ale tie peniaze asi vyhravaju.
inak ale som velmi rada, ze nikdy sa ma nepytali na taketo tie klise otazky "co viete o nasej firme" "kde sa vidite o desat rokov" a vlastne na ziadnu okrem tychto dvoch co som zmienila
"Prečo sa uchádzate o toto zamestnanie?"
...Ježiš, no lebo musím z niečoho žiť predsa
A hej, aj otázka "Kde sa vidíte o 10 rokov?"
.... Čo ja viem? Možno do mňa zajtra nabúra autobus, možno vyhrám jackpot a kúpim vašu firmu, možno na ulici, možno budem musieť do armády, možno na vašej pozícii, ako to mám vedieť? Neviem s istotou čo bude o pol hodinu, nie o desať rokov
Ja som vobec takýto pohovor este nezazila na brigady ma brali bez otázok a na terajsie miesto by ma zobrali aj keby som im povedala, ze nic neviem ... dokonca aj keby to bola pravda
"Prečo ste do životopisu dali falošnú fotku a uviedli falošný vek a meno? A mohli ste použiť aspoň diakritiku." Už som fakt len čakal kedy sa začnú sťažovať ešte aj na to, že som použil červené písmo na modrom pozadí.
Na brigády ma vždy vzali bez pohovoru - po zistení že spĺňam všetky požiadavky mi proste povedali "ok, berieme" a jediný "pohovor" na ktorom som bola do práce kde som teraz bol úplne popiči pokec s ľuďmi ktorí mi boli na prvý pohľad uplne mega sympatickí, jediné čo sa na celej konverzácii podobalo otázkam bolo "Máš certifikát z angličtiny? Výborne, budeš nám robiť prekladača." a moja otázka, kedy môžem nastúpiť, po tom, čo mi povedali nech si to teda rozmyslím a prípadne sa ozvem
Ja najdem firmu ktora uvadza plat a ked je vacsi ako v sucastnej tak na tieto otazky odpovedam kladne i ked ma zaujma len plat , po 3 mesiacoch zistujem ze je tam napicu ale len plat ma drzi
kde sa vidim o X rokov...jednoznačne.... lebo firma chce hlavne cloeka co im tam ostane a co sa chce vyvijat v ramci firmy....a ja? ja neviem ani co bude zajtra ..... tož nie je o tom, že nemám ambície...tie mám a aké! ale neupínam sa na jednu ideu + beram buducnost velmi elasticky. kto vie kam ta zaveje, kto vie co ti zivot prinese. Prečo sa upinat na jednu vec - co v reali ti nemusí ani sadnuť a okolo pre teba preletí ten "one true calling" .... neviem.... som multipotencionalista, ja chcem proste VSETKO a to co bude o 5 rokov? to sa rada necham prekvapit co vymyslim!
"Za koľko minút by priemerný bežec zabehol 4km?"
Toto sa ma opýtal EjčÁr kráľ na konci polhodinového pohovoru (ktorý bol vážne detailný a mám pocit, že obsahoval aspoň polovicu z horeuvedených otázok). Potom sa ma spýtal, či počúvam metal. Na konci vysvitlo, že ide o brigádu - balenie magnetiek do krabíc.
Na pohovore do mojej súčasnej práce som dostala pamätnú otázku, či hrám futbal
A úplne najviac ma naštvala otázka v prekladateľskej firme (kde sa najprv robil písomný IQ test a potom nás ôsmich pozvali na osobný pohovor pred trojčlennou komisiou a museli sme tam nejako spolu interagovať a riešiť úlohy (to bol strašný trapas a mala som chuť odtiaľ dobrovoľne odísť). Tí chceli, nech odhadneme, že akú časť práce (v %) podľa NÁS zahŕňa komunikácia v angličtine, administratíva, kontakt so zákazníkom atď. A nepovedali nám o tej práci vôbec nič.
Ja mám veľmi rád otázku "Aký prínos budete mať pre našu firmu" na čo som odpovedal niečo v zmysle, že si budem robiť svoju robotu a divno som sa zatváril , lebo mi to prišlo ako fakt debilná otázka
myslím si, že tá s ambíciami a slabými/silnými stránkami je najviac irelevantná nakoľko človek mení správania, ambície a navyše sa nedokáže ani sám pozorovať a teda adekvátne popísať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
inak ale som velmi rada, ze nikdy sa ma nepytali na taketo tie klise otazky "co viete o nasej firme" "kde sa vidite o desat rokov" a vlastne na ziadnu okrem tychto dvoch co som zmienila
...Ježiš, no lebo musím z niečoho žiť predsa
A hej, aj otázka "Kde sa vidíte o 10 rokov?"
.... Čo ja viem? Možno do mňa zajtra nabúra autobus, možno vyhrám jackpot a kúpim vašu firmu, možno na ulici, možno budem musieť do armády, možno na vašej pozícii, ako to mám vedieť? Neviem s istotou čo bude o pol hodinu, nie o desať rokov
ale pred odbornou stazou sa ma rovno spytala dama, ze po skole asi nechcete prist k nam, a ja ze nie
Toto sa ma opýtal EjčÁr kráľ na konci polhodinového pohovoru (ktorý bol vážne detailný a mám pocit, že obsahoval aspoň polovicu z horeuvedených otázok). Potom sa ma spýtal, či počúvam metal. Na konci vysvitlo, že ide o brigádu - balenie magnetiek do krabíc.
Na pohovore do mojej súčasnej práce som dostala pamätnú otázku, či hrám futbal
A úplne najviac ma naštvala otázka v prekladateľskej firme (kde sa najprv robil písomný IQ test a potom nás ôsmich pozvali na osobný pohovor pred trojčlennou komisiou a museli sme tam nejako spolu interagovať a riešiť úlohy (to bol strašný trapas a mala som chuť odtiaľ dobrovoľne odísť). Tí chceli, nech odhadneme, že akú časť práce (v %) podľa NÁS zahŕňa komunikácia v angličtine, administratíva, kontakt so zákazníkom atď. A nepovedali nám o tej práci vôbec nič.
- Well, I've always been really passionate about not starving to death.